Episode 3: Beleid en Communicatie in de kijker!

In het derde deel van de blog kom je meer te weten over Twitter, LinkedIn en TikTok. Vergeet zeker niet hun kanalen eens te bezoeken na het lezen van deze blog 😉 . 

Team Twitter

ONS TEAM

Hallo! Wij zijn Miguel, Ellie, Jamie en Stefanie. Samen zij wij team Twitter! Miguel is onze teamleider, hij studeert als enige van de groep HRM. De rest van onze groep zijn studenten E4B. In ons team staan eerlijkheid en punctualiteit centraal. Op tijd zijn met je taken is een must. Als het een keer niet lukt, is het dan ook niet erg als je dit eerlijk even vermeldt, zodat iemand anders deze taak kan overnemen.  

WAT DOEN WIJ?

Met ons team proberen wij het twitterkanaal van Organisatie & Management te onderhouden. Wij proberen iedere week weer enkele leuke en interessante posts te bedenken en maken. De belangrijkste uitgangspunten voor ons zijn diversiteit, speciale dagen en “Spread the word”. We proberen ook zo veel mogelijk rekening te houden met diversiteit. Dit is natuurlijk omdat onze school bestaat uit allemaal unieke individuen en wij dit graag ook een beetje in de verf zetten!  

Omdat Twitter vooral bestaat uit korte posts, maken we vaak eentje rond de speciale dagen. Denk aan de start van de Ramadan, Witte Donderdag, Dag van de Chinese Taal, … Ook dagen zoals Earth Day, Moederdag, Pasen kan je voorbij zien komen.  

Als laatste proberen we via Twitter ook de andere kanalen te promoten door hun posts te delen op ons platform.  

Team TikTok

Banner TikTok

ONS TEAM

Hallo allemaal wij zijn team TikTok. Wie zijn wij? De teamleidster is Khadija en de teamleden zijn Sara, Céline, Kato, Tatyana, Amber en Anne-Sophie. We zijn een team vol creativiteit en houden van uitdagingen. We zijn een goede mix van HR, IRM en E4B studenten. De meeste van ons hebben voor TikTok gekozen omdat de app steeds populairder wordt bij de jongeren. Dat is natuurlijk de doelgroep die wij willen aantrekken TikTok is de perfecte app om je te uiten op een leuke en soms gekke manier. De sfeer is zeker ook heel belangrijk en die is er zeker in ons team. 

HOE WERKEN WIJ?

Eerlijk gezegd waren wij een beetje slecht begonnen. We maakten twee tot drie TikTok’s per week, wat heel slecht was voor ons algoritme. Ook onze planning was niet ideaal. Maar, na de examens in januari, ging het veel beter. We kregen twee nieuwe teamleden erbij, namelijk Céline en Tatyana. Vanaf dan hadden we een goede en duidelijke planning waardoor alles vlotter verliep. Nu posten we elke dag van de week en soms zelfs in het weekend. Wat heel goed werkt, is de video delen met je vrienden en familie. Elke keer als je een video deelt, is dit beter voor ons algoritme en helpt TikTok om de kijkcijfers omhoog te krijgen. 

HOE WERKT TIKTOK?

TikTok is eigenlijk niet moeilijk om te gebruiken. Je moet gewoon letten op wat er trending is. Scroll eens door jouw “for you”-pagina en let op de geluiden die het meeste voorkomen. Klik op het geluidje. Dan kan je zien wat de mensen er allemaal mee doen. Probeer iets te maken dat nieuw is en we kunnen je garanderen dat het goed afloopt. Let ook op je camera kwaliteit en belichting. 

Tiktok video's

Team LinkedIn

ONS TEAM

Team LinkedIn is het kleinste team onder de  sociale mediakanalen met vier leden. Wij hebben een goede mix van de verschillende afstudeertrajecten samen. Maar wie zijn we? We beginnen met onze teamleidster Sophie, zij is een tweedjaarstudent Event4Business. Jana is een derdejaarsstudente HR, Elke is een eerstejaarsstudente Event4Business en Michiel een tweedejaarsstudent Intercultural Relations Management. We zijn een klein team, maar wel erg divers met verschillende overtuigingen en interesses. 

LinkedIn team

WAT IS LINKEDIN?

LinkedIn is een vaak vergeten sociaal kanaal, maar dit maakt ons zeker niet minder belangrijk. Het is een platform gericht op professionals en wordt vooral gebruikt om online te netwerken. Via LinkedIn kunnen we de opleiding in contact brengen met bedrijven, andere opleidingen en andere geïnteresseerde partijen. Wij posten wekelijks één à twee posts. Dit kan een uitstap zijn, een leuke boodschap of werkervaring. Naast ons eigen posts delen wij content van onze collega’s, indien dit past binnen het medium van LinkedIn. 

Onze pagina heeft al vele volgers van verschillende achtergronden en jobs. Sommige zijn docenten, anderen zijn studenten van de onze opleiding of van andere opleidingen. Maar ook vele professionals uit werkveld volgen ons kanaal. Zo hebben we ons netwerk al wat uitgebouwd. 

Dit was alweer de derde en voorlaatste blog rond het vak Beleid en Communicatie. Hopelijk vond je het ook dit weer interessant! Volgende maand zal de laatste blog online komen. Deze zal YouTube en de blog omvatten.  

Heb je de andere episodes nog niet gelezen? Volg dan deze linken.  

Episode 1 

Episode 2 

Een gedachte over “Episode 3: Beleid en Communicatie in de kijker!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: