Episode 2: Beleid en Communicatie in de kijker!

In deel twee van deze reeks, leer je meer over Team Instagram en Team Facebook. Ze leggen uit wat hun taken precies zijn. Ook kom je te weten wat er zich zoal afspeelt achter de schermen.  

Team Instagram

Banner Instagram

Iedere week zie je enkele posten voorbijkomen op ons Instagram account. Je vindt er van alles wat. Zo zie je er al eens een leuke inspirerende quote. Je kan recaps van uitstappen die de richting doet bekijken. Maar ook geven ze aandacht aan speciale dagen zoals het Wereld Downsyndroom Dag. 

ONS TEAM

Hallo! Fijn dat je meeleest om te leren over wat we zoal doen bij Team Instagram voor het vak Beleid en Communicatie. Eerst en vooral kunnen we ons best even voorstellen. De teamleidster van Instagram is Lisa. Lisa werkt samen met Mathias, Mirthe, Anke, Ilham en Amber. Heel wat verschillende namen dus! Het fijne aan team Instagram is dat het echt een mix is van onze verschillende afstudeertrajecten. Zo zijn er vier E4B studenten, één HR-studente en één studente IRM. Binnen ons team vinden wij het belangrijk om steeds op voorhand afspraken te maken, zodat iedereen weet wat er van hem/haar verwacht wordt. Dit zorgt voor een gemoedelijke sfeer! 

HOE MAAK JE EEN RELEVANTE POST?

Het belangrijkste op Instagram is dat je post authentiek is. Jezelf zijn op een creatieve manier. Kleuren en toffe lettertypes springen altijd in het oog, waardoor mensen meer geneigd zijn om jouw post te bekijken. Ook gezichten doen het altijd goed op ons medium. Wij vinden het dan ook belangrijk dat we kiezen voor foto’s met een goede kwaliteit.  

Heb je weinig foto’s? Canva is de oplossing! Dit programma kan helpen met het maken van een creatieve post. Ook kan je er inspiratie uithalen uit de verschillende sjablonen die er te vinden zijn. Het programma kan door iedereen gebruikt worden, want het is heel dummyproof.  

Iets wat zeker niet vergeten mag worden, is interactie! Dat is uiteindelijk de reden waarom sociale media zo interessant is. Via interactie kan er contact worden gelegd met eventuele nieuwe klanten of in ons geval: nieuwe studenten. Op een story kan je, door bijvoorbeeld vragenstickers, interactie met je volgers creëren. Een quiz, een bingo, this or that of andere spelletjes doen het ook altijd goed. Volgers kijken er naar uit om weer een deel te mogen zijn van jouw account en om enige contributie te hebben.  

Als laatste tip voor een goede post willen wij meedelen dat het belangrijk is dat er variatie in de posts zit én dat er op regelmatige basis wordt gepost. Als volgers de hele tijd boeiende posts zien passeren, zijn ze ook meer geneigd om te willen blijven volgen of om er meer over te weten.   

WAT ZIJN ONZE TAKEN?

Instagram kent verschillende functies. Zo heb je een gewone post, reels, story’s en nog veel meer. Wat hieruit te verstaan is, is dat er veel verschillende skills nodig zijn om een Instagramaccount te beheren. Je hebt in een team verschillende kwaliteiten nodig om een toffe post te kunnen maken.  

Voor een post effectief online komt, is er al heel wat werk aan vooraf gegaan.   

  1. Eerst moet er worden gebrainstormd: Wat willen we doen? Waarom en wat zijn de ideeën.  
    Tip: Pinterest geeft veel inspiratie  
  2. Wanneer komt de post online? Wanneer is het relevant om iets te plaatsen? Uit statistieken kunnen we kijken welke uren er de meeste interactie is.  
  3. Hoe en wie gaat het uitvoeren? Wordt het een post, een story of misschien een filmpje. Wie is er het meest geschikt om de post te maken? 
  4. Na het uitvoeren, komen we aan bij de laatste stap en dat is time for posting! We schrijven altijd een boeiend onderschrift om wat duiding te geven bij de post.   

Er komt veel kijken bij het beheren van een sociaal medium, iets wat je misschien niet zo direct zou verwachten. Toch is het heel leuk om te werken aan het proces ervan en om het uiteindelijke, geslaagde resultaat te zien. Je voelt je erna ongetwijfeld een beetje trots!  

In onze ogen is sociale media de toekomst en zeker voor de branding van een bedrijf. Wij hopen alvast dat we O&M een beetje door onze ogen kunnen weergeven.  

Groetjes Team Instagram! 

Team Facebook

Banner Facebook

Ook wij met team Facebook proberen dagelijks content te brengen, gaande van story’s tot posts over eigen content en het delen van YouTube video’s, blogs, etc. Aangezien we het Facebookaccount delen met campus Geel, is er een beurtrol van het posten. Wij posten één keer om de twee dagen. 

ONS TEAM

Wij zijn team Facebook en we stellen ons graag even voor. Aan het hoofd van dit team staat Sabrina, zij is derdejaarsstudent Events4Business. Samen met Tristan, Zeno, Korneel en Stien proberen wij Facebookposts bij jou te krijgen. Zowel Tristan, Zeno en Korneel studeren Events4business. Stien studeert IRM. Op dit moment studeert zij in China! Een goede mengelmoes van genders en interesses, waardoor we dus ook voor iedereen content maken.   

HOE WERKEN WIJ?

Onze content gaat vooral over de studenten en activiteiten binnen de richting Organisatie en Management. We doen veel uitstappen en leuke activiteiten met de hele groep wat dus heel goed gebruikt kan worden voor ons kanaal. Vaak zijn deze uitstappen minstens een week op voorhand gepland. Het is dus gemakkelijk om deze in onze contentkalender te verwerken. Wekelijks komen we samen om de toekomstige posts te plannen.  

We beginnen met het kiezen van een thema. Hierna gaan we na of de post door één iemand kan gemaakt worden of dat we hulp nodig hebben van groepsleden of zelfs externen. Door te plannen, moeten we nooit last-minute een post verzinnen. Wij vinden dat er hierdoor een betere output is. Facebook heeft sinds kort ook Meta business. Via deze nieuwe tool, kunnen we kiezen wanneer posts online komen. Je kan de post al eerder maken en kan deze dan klaarzetten voor een specifieke dag en uur waarop die post online moet komen. Dit is een zeer handige tool voor ons. Zoals eerder gezegd, delen wij ook regelmatig YouTube video’s en blogs op ons platform. Op deze manier proberen wij ook wat meer reclame te maken voor die kanalen. In onze les noemen we dit kruisbestuiving. Dit zorgt ervoor dat mensen al eens doorklikken naar een ander kanaal en zo nieuwe informatie vinden.  
Om wat interactie te creëren met onze volgers proberen we af en toe eens een wedstrijd te houden. Recent hadden we een Chipswedstrijd en tijdens de feestdagen de kerstboomactie. Voor ons team is het ook altijd een voldoening als we veel respons krijgen. Zo weten we dat onze post bekeken en geapprecieerd worden. 
Om de komkommertijd te voorkomen, lees: de periodes dat er minder te delen valt en er dus ook minder interactie is, proberen we vaak nieuwe dingen uit. We zoeken altijd naar nieuwe manieren om ons publiek te entertainen en er zo voor te zorgen dat mensen terugkomen naar ons kanaal.  Dit is dan ook één van de struggles die je kan tegenkomen bij het beheren van een medium zoals Facebook. 

Dit was onze blog over de insights bij ons team. Als je nog met vragen zit, kan je deze natuurlijk altijd stellen via één van onze kanalen.  

Groetjes Team Facebook.  

_______

Hopelijk ben je wat wijzer geworden over wat er zich nu afspeelt achter de schermen van beide teams. Ben je benieuwd wat ze nog meer gepost hebben en of er eventueel een leuke quiz of actie gaande is? Volg dan zeker onze kanalen via de links en vergeet zeker niet te volgen zodat je niets meer mist! 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: