Uitstap naar Brussel voor Diplomacy 

Zoals jullie weten, gaan studenten regelmatig op uitstap met onze school. In deze blog neemt Eden Selleslagh jullie mee op uitstap naar Brussel voor het vak Diplomacy. Tijdens dit vak, leren de studenten alles rond diplomatie.  Wij zouden er graag bij geweest zijn, jij ook? Lees snel verder.  

Eden Selleslagh, de schrijfster van deze blog.

Hallo allemaal, ik ben Eden Selleslagh, een 2de jaarstudent Intercultural Relations Management. Ik ben 22 jaar en woon in Mechelen. Mijn hobby’s zijn reizen, boeken lezen, yoga doen en Japans leren. 

Op maandag 21 maart is het tweede jaar IRM op uitstap naar Brussel gegaan voor het vak Diplomacy. Het was een heerlijke lentedag en een paar van ons waren al wat vroeger naar Brussel vertrokken, om daar samen te lunchen. Tijdens onze lunch, konden we genieten van het zonnetje in een parkje. Hierna was het tijd om naar de FOD buitenlandse zaken te gaan.  

Bij de FOD buitenlandse zaken kregen we drie interessante sprekers aan het woord. Zij gaven meer uitleg over wat een diplomaat allemaal doet in het buitenland en in België, en hoe de hele FOD buitenlandse zaken te werk gaat. We kregen ook uitleg over Enabel, dat ontwikkelingswerk doet in verschillende landen, voornamelijk in Afrika en het Midden-Oosten. 

Daarna zijn we naar de permanente representatie van België binnen de Europese Unie gegaan. Hier kregen we een heel interessante uitleg over hoe de Europese Unie in elkaar zit. Er werd ons ook uitgelegd wat de verschillende organen zijn, en welke rol België hierin speelt. 

Tegen 17:00 uur keerden we met z’n allen terug naar Mechelen om op de campus een seminarie bij te wonen van Johan Swinnen. Dit seminarie ging over de Rwandese genocide, waar meneer Swinnen toen als diplomaat voor België op post was. Tijdens dit seminarie leerden we veel nieuwe dingen bij over de aanleidingen en de geschiedenis die deze genocide tot stand bracht. 

Ik vond het een heel interessante dag, waar ik veel bijleerde. Maar het was ook gewoon leuk om met mijn vrienden op een mooie lentedag Brussel wat beter te leren kennen. 

Groetjes, 
Eden 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: