Eat with me! — Yanouck

Eten, wie doet dat nu niet graag? 🙂 Wij alleszins wel en willen jullie daarom ook van enkele leuke blogs voorzien rondom dit thema. Iedere maand zal er een blog verschijnen onder de titel ‘Eat with me’. We zullen jullie enkele recepten laten zien, die je zelf misschien kan uittesten. De meeste recepten zijn budgetproof, een win-win situatie dus. Smakelijk 😉

Hallo allemaal, leuk dat je deze blog leest over wat ik allemaal eet op een dag. Als kotstudente eet ik vaak eenvoudige gerechten die snel klaar zijn. Meestal probeer ik ook zo min mogelijk afwas te hebben, zodat ik na het eten snel terug door kan gaan.  
De gerechten die ik vandaag aan jullie voorstel, zijn enkele van mijn favorieten. Hopelijk zit er iets tussen wat jullie ook lekker vinden en eens gaan uitproberen. Laat zeker weten of het gesmaakt heeft! 

’s Ochtends

Ingredienten ontbijt

Als ik wakker word, is het eerste wat ik doe, koffie drinken. Meestal heb ik nog niet meteen honger, dus dan durf ik het ontbijt wel eens over te slaan. Dit is niet supergezond, maar ik probeer dit zo min mogelijk te doen. Vandaag was het een heel simpel ontbijtje, namelijk een kommetje met ontbijtgranen. Ik neem altijd de soort met gedroogd rood fruit omdat ik hou van de zoete smaak.

 

’s Middags

In de middag heb ik altijd meer honger, daarom eet ik graag iets dat goed vult. Dit zorgt ervoor dat ik weer een tijdje door kan. Vandaag maakte ik één van mijn lievelingsrecepten voor de lunch, namelijk avocado toast. Vroeger lustte ik helemaal geen avocado’s, maar nu kan ik niet meer zonder. Je moet hem wel goed kruiden, want anders kan de avocado een rare smaak hebben.  

Hoe je volgens mij de perfecte toast maakt? Simpel, volg volgende stapjes! 

Ingrediënten (voor 1 persoon)
2 sneetjes brood
2 eitjes
1 avocado €1.50
Hummus natuur €1.42
Rucola €0.99
Peper en zout
Aan de slag!
1) Toast je brood. 
2) Maak een spiegeleitje (ik maak er meestal twee). Kruid dit met wat peper en zout.  
3) Besmeer je toast met een laagje hummus. Leg er dan wat rucola op. Hierna snij je de avocado in reepjes en leg je deze hier bovenop. Kruid de avocado met peper en zout naar smaak.  
4) Maak je toast af met het spiegeleitje en smullen maar. 
PS) Ik ben persoonlijk niet zo’n fan van pittig eten, maar je kan ook altijd nog wat chilivlokken als topping gebruiken. 
Receptenfiche Avocado Toast

4-uurtje!

Ik ben grote fan van een vier uurtje. Ik zit op de Chiro en op kamp doen we dit altijd. Als er tijd is, eet ik graag rond vier uur iets klein. Dit is meestal een stuk fruit of een kommetje noten.

’s Avonds

In de avond eet ik meestal ‘warm’. Hiermee bedoel ik een grote maaltijd. Dit verschilt van dag tot dag. Vaak eet ik pasta’s, omdat dit snel klaar is. Of haal ik een frietje als ik geen zin heb om te koken. Deze avond eet ik pasta Boursin. Dit is één van mijn lievelingsgerechten en ook nog eens makkelijk om te maken. 

Ingrediënten (voor 4 personen)
1 potje Boursin cuisine look en fijne kruiden €2.69 | 240gr
200 ml room €0.49
500 gr penne rigate €1.69
2 courgettes €1.65/kg
1 ajuin
1 teen look
Aan de slag!
1) Vul een kookpot met water en kook de pasta.  
2) Snij de groenten in blokjes. Bepaal zelf de grootte naar gevoel.  
3) Bak eerst de ajuin met look in een beetje olie en voeg hierna de courgette toe. Laat stoven tot de gewenste gaarheid.  
4) Voeg de Boursin toe aan de pan met courgette en laat smelten. Om de Boursin aan te lengen, voeg je op het einde de room toe.  
5) Kruid de saus met peper en zout en dan is het gerecht klaar om opgediend te worden.  
Smakelijk!  
Receptenfiche Pasta Bourin

Dit is wat ik heb eet op een normale schooldag. Ik hoop dat jullie er misschien wat inspiratie uit hebben gehaald! Laat het zeker weten als jij één van deze gerechten hebt geprobeerd en wat je ervan vond. Volgende keer vertelt Korneel jullie wat hij zoal eet op een dag. 

– Yanouck –  

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: