Throwback: Op bezoek bij DPG Media 

Een tijdje geleden kregen de eerstejaarsstudenten van Events4Business de kans om een blik te werpen achter de schermen van DPG Media in Vilvoorde. Eén van deze studenten vertelt jullie graag over zijn ervaring.  

Afbeelding: DPG Media
Foto: Tristan Keersmaekers, schrijver van deze blog

Hallo allemaal! Ik ben Tristan Keersmaekers. Ik zit in mijn eerste jaar Events4Business. In deze blog neem ik jullie graag mee op mijn eerste bedrijfsbezoek!  

Discovery Lab 4 Events 

Het begon allemaal in de lessen Discovery Lab 4 Events. Daar leren we verschillende aspecten die belangrijk zijn in de eventsector. Denk hier bijvoorbeeld aan storytelling, verschillende eventvormen, materialen, hoe concepten worden opgemaakt en voorgesteld, het proces van idee tot event …  

In deze lessen werden we voorbereid op ons bezoek aan DPG Media door docent Geert Feremans, één van de beste als je het mij vraagt 😉. Hij heeft zelf ook nog voor DPG Media gewerkt, dus hij wist als geen ander hoe hij ons hierop moest voorbereiden. Ook heeft hij er voor gezorgd dat we er überhaupt binnen mochten, bedankt Geert! 

Voor zij die DPG Media niet kennen… 

Foto: 2 vlaggen, Medialaan en De Persgroep Publishing

Iedereen kent VTM, HLN, Qmusic, Joe, Story, Goed gevoel … Wel, dat zijn allemaal merken van DPG Media. Misschien ken je Medialaan en Persgroep Publishing ook wel? Sinds 2019 hebben deze bedrijven zich samengevoegd en kregen ze de naam DPG Media. Het is een Belgisch mediabedrijf dat zich richt op alle media (televisie, kranten, radio, magazines en online kanalen). Zo, met deze kennis kunnen jullie beginnen aan deze blog!  

D-Day 

We begonnen onze dag op de parking van DPG Media. Hier hadden we met onze groep afgesproken. Eenmaal iedereen was aangekomen, gingen we met z’n allen naar de ingang van het gebouw. Daar werden we verwelkomd door Joris Bensch, Technisch Event Manager bij DPG Media België. Hij heeft ons de rondleiding gegeven. 

Wanneer we binnenkwamen, keken we onmiddellijk binnen in de studio van Qmusic. Felice Dekens zwaaide onmiddellijk naar ons vanuit de studio . We voelden ons al direct welkom! Doorheen heel het gebouw hing een huiselijke en gezellige sfeer. Hierdoor voel je je snel thuis. Wie zou daar nu niet willen werken? 

We begonnen onze doortocht door het gebouw bij de publieksbar. Hier krijgen bezoekers die moeten wachten tijdens opnames iets te drinken. Deze wordt ook gebruikt bij evenementen die doorgaan in het gebouw van DPG Media. 

Foto: Tristan die poseert voor de ingang van het gebouw van DPG Media

SHOWTIME! 

Daarna kwamen we al meteen aan bij, voor mij het interessantste gedeelte, de studio’s en decors.  

De eerste studio, Studio 3, was de grootste studio. Hier was vrij weinig te zien, aangezien hij volledig leeg stond. Het was wel eens interessant om een volledig lege studio te zien. Die worden tenslotte helemaal getransformeerd naar de decors van televisieprogramma’s die bijna dagelijks op onze tv’s te zien zijn. 

Foto: De lege Studio 3

Vlak naast Studio 3 ligt Studio 2. Hier stond het decor van ‘De Code van Coppens’ opgesteld. Ook dit was heel interessant om te zien. Je krijgt een heel andere kijk op het decor dan wat je gewend bent te zien op televisie. 

Nadat we een foto hadden genomen, gingen we door naar de decorstock. Dit is een gigantische ruimte vol decoratie, vlaggen, banners, meubels … Hier wist je echt niet waar je moest kijken! Er was overal wel iets dat je herkende van een tv-programma. 

Foto: De eerstejaarsstudenten Events4Business in het decor van De Code van Coppens

Groot, groter, grootst 

Nadien zijn we veel kantoren gepasseerd. Ook kwamen we langs de cafetaria, Studio 4 (het aller eerste Big Brother huis), de radiostudio’s en noem maar op. We kwamen ogen en oren tekort! De afdelingen bleven maar komen. Ik wist persoonlijk niet dat DPG Media zo veel afdelingen onder hetzelfde dak had zitten. Als je me daar alleen zou achterlaten, denk ik dat ik na twee weken de uitgang nog niet gevonden heb :). We hebben enorm veel bijgeleerd op deze dag. Nu weten we wat er achter de schermen van onze favoriete televisieprogramma’s gebeurt. 

Leuke afsluiter van de dag 

Na onze rondleiding zijn we met heel onze groep nog iets gaan eten. Hier hebben we eens goed kunnen bijpraten en elkaar ook weer wat beter leren kennen. De dag kon niet beter worden afgesloten! 

Ik kan niet wachten om nog meer bedrijfsbezoeken te doen en meer te ontdekken van mijn toekomstige professionele wereld!

Groetjes
Tristan

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: