Eat with me! –Korneel

Hallo allemaal, ik ben Korneel en in deze blog kan je lezen wat ik eet op een normale dag. Ik zit op kot en hier zijn mijn mogelijkheden dus beperkt. Twee potten en een pan is het enige wat ik heb dus mijn gerechten zijn zeker niet moeilijk en voor een leek dus zeer makkelijk klaar te maken!  

’s Ochtends 

Toast met Boursin, gerookte zalm en pijpajuin

Ik ontbijt niet altijd om eerlijk te zijn, maar als ik toch ontbijt wil ik niet veel werk hebben en mag het wel snel gaan. Vaak maak ik mezelf een toast en beleg ik dit met wat ik in huis heb. Tijdens het maken van deze food blog was het Boursin, gerookte zalm en pijpajuin. Dit is geen 5 minuten werk en zo kan ik genieten van een lekker ontbijt met een koffietje. Ik kan dit 100 dagen na elkaar eten, beu zal ik dit nooit zijn! 

’s Middags 

Tijdens de middag eet ik graag al iets warm. Waar ik eens goed van kan genieten is ’s middags een simpele croque met omelet. Spijtig genoeg had ik geen hesp en kaas liggen dus is het een omelet met een boterham geworden. Ik heb mijn omelet graag met wat groentjes, dus heb ik wat tomaatjes en champignons gesneden. Ook heb ik nog pijpajuin over van het ontbijt dus doe ik deze er ook nog bij.  

Hieronder leg ik je graag stap voor stap uit hoe je het klaarmaakt. 

Ingrediënten 

1 Tomaat of enkele kerstomaten 
3 Champignons 
2 Eitjes 
1 Pijpajuin 
1 Sneetje brood (meer mag altijd) 
Kruiden 

Aan de slag! 

 1. Snijd je groentjes in kleine stukjes. 
 2. Bak de champignons met olijfolie in een pan. 
 3. Als de champignons goed gebakken zijn, voeg je de tomaten toe. 
 4. Klop twee eitjes op en giet ze mee in de pan. 
 5. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur kan je er kruiden bij doen. Ik kies voor zout, peper en Italiaanse kruiden. 
 6. Wacht tot het ei volledig klaar is en doe het op een bord. 
 7. Nog een beetje pijpajuin en een boterham erbij en smullen maar! 

Tijdens de namiddag 

Ik ben een heel grote snoeper, waardoor ik in de namiddag altijd wel iets van chips, snoep of chocolade eet. Heel soms durf ik eens gezond te doen en eet ik fruit, maar datgebeurt niet heel vaak.  

’s Avonds 

’s Ochtends en ’s middags moet het snel gaan, maar ’s avonds niet. Dan probeer ik wat meer mijn tijd te nemen om te koken. Ik eet 2 dagen per week vegetarisch, maar voor de food blog ben ik toch voor een gerecht met vis gegaan. Zalm vind ik veruit de lekkerste vis dus ik eet dit wel vaak. Hierbij maak ik vaak een puree, deze keer heb ik gekozen voor spinazie puree. Ik heb meer puree gemaakt dan nodig is zodat ik de dag erna deze puree opnieuw kan eten. 

Ingrediënten 

500g Aardappelen 
250g Spinazie 
1 Ei 
Boter 
Melk 
Nootmuskaat 
Zout en peper 
Zalm 

Aan de slag 

 1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in een pot water. 
 2. Als je aardappelen bijna klaar zijn, voeg de spinazie toe in de pot. (De spinazie niet langer dan een minuut in het kokend water) 
 3. Giet de aardappelen en spinazie af. 
 4. Plet alles tot een grasgroene spinaziepuree. 
 5. Breek het ei en doe de dooier in de puree. 
 6. Voeg de boter en een beetje melk toe tot je een smeuïge textuur hebt. 
 7. Kruid met nootmuskaat, zout en peper. 
 8. Bak de zalm.
 9. Je kan hier altijd nog een slaatje bij maken of extra groenten en een saus naar keuze, ik zou kiezen voor tartaar! 

Zo nu hebben jullie een idee van wat een kotstudent allemaal eet. Laat me zeker weten als je één van deze gerechten maakt en wat je er van vond! Moest je extra vragen hebben, twijfel niet om te reageren of ons te sturen via één van onze kanalen.

Groetjes,

Korneel

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: