Uitstap: Anuga Trade Fair in Keulen

JOEPIE, we mochten weer op uitstap! En niet zomaar een uitstap, wel de Anuga Trade Fair in Keulen. Dit is een internationale B2B voedselbeurs, waar zo’n 7.954 bedrijven hun producten tentoonstellen en klanten proberen te werven. Je zou kunnen denken: is dit interessant? Wel, dit kan je ontdekken in deze blog!

De tweedejaars studenten Events4Business kregen de kans om naar deze beurs te gaan. Twee studenten beschrijven voor jou hun dag.

Afbeelding: Anuga Tast the future

Wie zijn we?

Hoi, wij zijn Kiana Vandendaul en Imke Peeters. We nemen jullie graag mee op ons avontuur naar de Anuga Trade Fair in Keulen.

Ons verhaal

Het begon allemaal in de les Project & Event: Trade fairs.

Deze les is helemaal gericht op grote beurzen, meer bepaald op één grote beurs. Namelijk, ra ra ra… De Anuga Trade Fair in Keulen.

In het kader van dit vak krijgen we de kans om een expo guide te maken. Hiervoor contacteerden we enkele bedrijven die effectief op de beurs staan.

Hoe kunnen we het bedrijf beter leren kennen, dan naar de beurs zelf te gaan? Ieder jaar wordt er een grootschalige uitstap georganiseerd naar deze fameuze voedselbeurs. Maar… “Knock knock. Who’s there? Covid-19!” Dit jaar kon de uitstap niet doorgaan, tot grote teleurstelling van onze klas.

Maar wat studeren wij? Events4Business! Dus organiseren we het toch lekker zelf. Onze docent, Leen Haesaert, kon ons enthousiasme wel appreciëren en besloot om ons een handje toe steken.

En zo stapten we woensdagochtend met onze klas, van 16, in een bus voor 50 personen. We waren mega excited om nog eens met school op uitstap te gaan. Dit was al zo lang geleden! De heenreis duurde vreselijk lang. Oké, het was maar zo’n vier uur rijden, maar als je net als Imke soms wagenziek wordt en je dan een chauffeur hebt die wat té vlot rijdt… Je begrijpt ons vast wel.

De beurs zelf was echt fantastisch! Grote hallen vol met standjes die allemaal eten tentoonstelden. We waren meteen verliefd.

Foto: alcoholisch drankje van Kukki

Onze docent heeft de juiste dag gekozen voor deze uitstap. Het was de laatste dag van de beurs, dus alle bedrijven wilden van hun samples en toonwaar af. We hadden écht niet genoeg zakken mee… Op het einde van de dag vielen onze armen er bijna af van al het gewicht dat we meedroegen. We hadden elk minstens 3 zakken VOL eten en drinken. Daarnaast hadden we op de beurs zelf al verschillende hapjes en drankjes geproefd. Nee… Honger hadden we niet meer toen we naar buiten wandelden.

De dag kwam al veel te snel tot zijn einde. Om 17u werden we al terug bij de bus verwacht. Jammer genoeg hebben we niet de tijd gehad om alle standjes te bezoeken. Langs de andere kant konden we onze zakken echt geen minuut langer meer dragen.

Foto: groepsfoto in de bus

De weg naar huis was heel gezellig. Gelukkig heeft Imke ondervonden dat als je languit op de achterbank van de bus gaat liggen, je weinig tot geen last hebt van wagenziekte. Hier heeft ze goed gebruik van gemaakt. Op de terugweg speelden we spelletjes, luisterden we muziek en smulden al wat van onze voorraad. De sfeer zat er zeker in!

Onze buschauffeur was zelfs zo lief om twee van onze klasgenoten onderweg ergens af te zetten. Zo werd hen een rit van meerdere zinloze uren bespaard. Dankjewel buschauffeur!

Eenmaal thuis ploften we moe, maar voldaan, in ons bed.

Lieve groetjes
Kiana en Imke

PS (voor iedereen die van eten houdt): deze beurs is een echte aanrader!

Enkele jaren geleden werd deze uitstap ook georganiseerd. Ook over deze ervaringen zijn blogs geschreven. Bekijk ze hier!
Een dag vol diversiteit op de internationale beurs Anuga en Welcome to the world of… trade fairs.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: