Afgestudeerd!?

We kijken er als studenten allemaal naar uit… onze proclamatie. Na 3 jaar (voor de meesten toch) hard werken, krijgen we eindelijk ons diploma in handen. Maar hoe ziet zo’n proclamatie er eigenlijk uit? Wat gebeurt er allemaal? Hoe voelt het om je diploma in ontvangst te nemen?

Afbeelding: "Proficiat aan alle afgestudeerden"

Jamie Bals studeerde dit jaar af in Toerisme en Recreatiemanagement. Na deze opleiding besloot ze om nog niet te gaan werken, maar om haar kennis te verbreden in een nieuwe studie. Nu volgt ze vol toewijding Events4Business in een verkort traject.

Afgelopen week had ze de proclamatie van Toerisme en Recreatiemanagement. Ze vertelt jullie graag over haar ervaring tijdens deze speciale avond.

Celebrate the good times!

‘One year later…’

Een jaar geleden, in oktober 2020, had ik me nooit kunnen voorstellen dat ik mijn medestudenten pas afgelopen zaterdag opnieuw zou ontmoeten op de proclamatie, met ons diploma op zak.

Mijn ouders en ik werden warm onthaald toen we aankwamen op campus de Vest. De hospitality werd verzorgd door eventstudenten. Zij noteerden de aanwezigheden van de genodigden. Vervolgens werden we muzikaal verwelkomd door een live band. Dit zorgde voor een gezellige sfeer op deze speciale gelegenheid. We werden verder begeleid en zetten ons neer in de aula waar we ooit vele uurtjes hebben doorgebracht.


It’s our time to shine

De opleidingsmanager, Griet Troukens, hield een toespraak en zette enkele highlights van de opleiding in the picture. Ook werden er leuke anekdotes verteld. En toen was het tijd voor hét grote moment van de dag. We kregen allemaal een afstudeerhoed, ook wel een motarboard genoemd, en namen ons diploma in ontvangst. Er was ook een fotograaf aanwezig. Hij legde deze plechtigheid vast op beeld en nam van iedere alumni een foto mét diploma in de hand.

Drinks and talks

Na de officiële ceremonie was het tijd voor de receptie. Ook deze werd professioneel verzorgd door de eventstudenten. Met een glaasje champagne in de hand was het tijd om eindelijk even bij te praten met mijn ex-medestudenten. Ik had ze al zo lang niet meer in real life gezien! We hadden elkaar veel te vertellen, maar waren vooral nieuwsgierig naar elkaars toekomstplannen. Verder studeren, werken of reizen, ieder gaat zijn eigen weg.

So what’s next?

Ik ben enorm dankbaar dat we na jaren zwoegen en ploeteren de finishline hebben bereikt. We mochten eindelijk samen ons diploma in ontvangst nemen. Wat was het fijn om dit hoofdstuk, waar we jaren geleden samen aan gestart zijn, ook samen te kunnen afsluiten.

Intussen ben ik sinds september opnieuw studente aan Thomas More in Mechelen. Na mijn opleiding Toerisme en Recreatiemanagement te hebben afgerond, richt ik met nu op de wondere wereld van evenementen en bedrijfsfeesten. Dit doe ik in de richting Events4Business van Organisatie & Management.

Hopelijk kunnen we al die break-out rooms en mondmaskers vanaf nu achterwege laten en er opnieuw tegen aan vliegen. Want geef nu toe, wat is er leuker dan tijdens de pauze samen een koffietje te halen en wat bij te kletsen ? It’s time to celebrate the good times !

Best wishes

Jamie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: