Hier begint mijn toekomst

Jihaaa – het nieuwe academiejaar 2021-2022 is officieel van start én daar zijn we super blij voor bij Organisatie & Management. Toch blikken we meteen even terug op een super tof moment voor onze HR-studente Laure Sauer. Zij mocht vorig jaar stage lopen bij Arvesta en staat te popelen dat #Throwbackverhaal te delen. Hier komt het …

Enthousiasme ten top

Vroeger stelde iedereen dezelfde vraag: Wat wil je later worden? Maar nog zo jong en beschermd had ik geen idee van de wereld en wat deze te bieden had, dus zei ik wat alle andere vijfjarigen zeiden “politieagent, piloot, ballerina” enzovoort. Maar vandaag de dag, met al wat meer ervaring en kennis, heb ik een duidelijk antwoord “mijn droom is om te groeien binnen de bedrijfswereld tot HR-business partner in een multinational.” Maar net zoals een baby moet je eerst leren kruipen voor je kan stappen of lopen.

En zelfs al is dit mijn passie en droom, is er altijd de perfectionist in mij die met een piepend stemmetje vraagt “Ben je wel zeker? Wat als je het toch niet leuk vindt? Wat als je er niet goed in bent?” Dus zoals iedereen had ik mijn twijfels. Tot ik mijn stage begon.

Ben jij ook een beetje onzeker en ga jij binnenkort stagelopen? Dan hoop ik dat mijn ervaring jou een beetje gerust kan stellen.

Waar volgde ik stage?

Op 29 maart 2021 begon ik mijn stage bij Arvesta op de HR retail afdeling. Arvesta is de grootste fullservice-partner van de Belgische boer en tuinder, met internationale vestigingen. Samen met hun 1900 experts bouwen ze iedere dag duurzaam aan sterke merken. Klaar voor elke innovatieve uitdaging van morgen.

Mijn eerste week

Natuurlijk was ik mega nerveus maar ook extreem curieus. Het leek wel alsof ik een nieuwe wereld in ging, namelijk de businesswereld. Ik vertrok naar Leuven en kwam aan op het kantoor waar ik meteen verwelkomd werd met open armen (natuurlijk niet letterlijk aangezien we in coronatijden leven). Vanaf het begin voelde ik dat ik op de juiste plaats was; in een gemotiveerd team dat bereid was om mij te ondersteunen in het leerproces.

Week één was vooral verkennen en nieuwe mensen ontmoeten. Ik leerde hoe Human Resources er in de praktijk uitziet en kon de theorie beginnen plaatsen. Vanaf dag twee mocht ik ook meteen het personeelsoverleg meevolgen waardoor ik een inzicht kreeg in het bedrijf Arvesta en een inleiding had voor de opvolgende taken.

De rest van de stage

De weken die volgden waren zeer leerrijk. Ik kwam in contact met diverse taken zoals het updaten en aanvullen van personeelsdossiers, het analyseren van ziekteverzuim, het meevolgen van het rekruteringsproces en nog veel andere taken om de HR-diensten te ondersteunen. Door zo een divers takenpakket kon ik op een korte termijn een duidelijk beeld vormen van wat er werkelijk op de Human Resources werkvloer plaatsvindt. Wat ik zeker ook wil opmerken over mijn stage is dat het HR-team tijdens corona gestart is met iedere ochtend een “goodmorning call” te doen met het hele team. Dit vond ik een super concept aangezien het een goeie motivator is en je een echt community gevoel geeft.

Stage in tijden van corona?

Nu we net weer mogen versoepelen zouden we het bijna vergeten maar… mijn stage vond plaats in volle corona tijd. Heeft corona dan geen grote impact gehad? Uiteraard wel. En toch ben ik ervan overtuigd dat het belangrijkste is wat je er zelf uit maakt. Jij kiest of je wilt leren of niet want het is jouw toekomst. Ik persoonlijk heb geen problemen gehad met het telewerken. Ik kon mijn begeleiders altijd makkelijk bereiken en om hulp vragen, en hiernaast kreeg ik ook veel vrijheid om zelfstandig te werken. Ik zou zeggen dat ik door corona meer heb geleerd over het zelfstandig werken en je plan te leren trekken. Want je wilt niet om de vijf minuten iemand iets vragen.

Moest ik mijn stage-ervaring in enkele woorden moeten beschrijven, dan gebruikte ik vol overtuiging “Onvergetelijk – Motiverend – Impactvol” (Laure)


Wat neem ik mee van deze ervaring?

Neem die eerste stap, volg je droom al zijn er twijfels. Als je het niet doet zal je het nooit weten, maar als je het wel doet kan er een hele nieuwe wereld voor je opengaan. Gebruik je stage als opstap in de bedrijfswereld.

En hoe zit het bij jou?

Krijg je al helemaal zin om ook de bedrijfswereld in te duiken en in te stromen in onze coole opleiding “Organisatie & Management”? We hebben nog een stoeltje voor je vrij! Contacteer onze opleidingsmanager lieve.plasqui@thomasmore.be of schrijf je gewoon onmiddellijk in voor deze toffe opleiding aan Thomas More.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: