New academic year, new ME.

Binnenkort gooien de campussen hun deuren weer wijd open voor alle studenten. Dat geldt ook voor Thomas More Mechelen! Stiekem vind je het ook wel een beetje spannend, niet? Wel, helemaal GEEN PANIEK want met deze tips ben je klaar om er in te vliegen! 🦾 In deze blog lees je verschillende tips die je zullen helpen om het academiejaar GOED te starten. 🥇

EINDELIJK! of spannend… 🤔

Eindelijk! Terug naar de campus mogen gaan en onder de mensen komen! Ken je iemand in je omgeving die nog twijfelt over zijn/haar studie? Dan vind je hier een overzicht van al onze opleidingen in Mechelen. Nu je weet dat je op Thomas More in Mechelen komt studeren (welkom!), is de volgende vraag HOE?

Student hogeschool Thomas More in Mechelen besmet met corona... (Mechelen)  - Gazet van Antwerpen Mobile

Praktisch 👩‍💻

Als eerstejaarsstudent is het belangrijk om alle nodige spullen voor jouw studierichting in orde te brengen. Als je houdt van notities nemen in een cursusblok, heb je er toch wel enkele nodig. Anderen houden ervan om notities te maken op de laptop. Weet je nog niet wat voor jou het beste werkt? Probeer beiden dan! Het is trouwens sterk aangeraden om op jouw laptop verschillende mapjes per vak en per academiejaar op te stellen. Dat zorgt voor de juiste structuur en raak je nooit meer iets kwijt! Verder heb je ook de studieboeken van jouw richting nodig. Dat vind je trouwens op de site van Thomas More Mechelen via Acco of op tweedehands. Daarnaast is het ook handig om jouw pennenzak en schrijfgerief te vernieuwen, enkel als dat nodig is natuurlijk. 😉

Multi | Bureel panosundaki Pin

Op verkenning 👀

GA naar de opencampusavond van Thomas More Mechelen en snuif er de sfeer op. Neem de bus/trein/auto naar school zodat je weet welke weg je dagelijkse zal moeten afleggen. Kijk, observeer en sta open om nieuwe docenten en studenten te leren kennen. Dat is al de juiste mindset! Het is tenslotte een plek waar je veel zal zijn. Maak er dan ook meteen het beste van!

Je bent NIET alleen, buddy staat voor je klaar 🔗

Together Illustraties en vectorbeelden - iStock

Waarschijnlijk hebben veel oud-studenten je met goede wil mentaal proberen voor te bereiden op jouw nieuw leven: de hogeschool. Dat is allemaal heel lief natuurlijk maar laat je vooral niet afschrikken. Het is voor veel eerstejaarsstudenten spannend maar laat het op je afkomen en ontspan regelmatig. Tenslotte staan onze docenten altijd klaar voor jullie bij vragen of twijfels. Ook STUVO (studentenvoorzieningen) biedt hulp aan wanneer jij het nodig hebt! Op Thomas More Mechelen kan je zelfs een buddy nemen. Dat is iemand die je doorheen het jaar zal begeleiden en je vragen kan beantwoorden.

Goede punten scoreeeeeen

20/20 LDN Label | Releases | Discogs

Zoals ik hierboven al vermeldde is studeren meer dan les. Het is ook jezelf leren kennen en leren je tijd goed te benutten. Daarmee bedoel ik dat er een goede balans moet zijn om én jezelf een leuk jaar te gunnen én op school goede punten te scoren. Zorg er dus altijd voor dat je met 100% focus naar de les gaat om vervolgens 100% te genieten op jouw manier. Bijvoorbeeld: eten met je vrienden, samen koken met je familie, een boek lezen. Dingen die jou gelukkig maken en dus aansluiten op de studierichting die JIJ hebt gekozen!

Wat mindere dagen 🤷‍♀️

Meer zelfvertrouwen: hypnose om 21 dagen na elkaar te beluisteren

Goede punten scoren vergt heel wat energie, discipline en zelfvertrouwen. Het is natuurlijk normaal dat je wat mindere dagen zal hebben. Het is dan ook belangrijk om te zeggen tegen jezelf dat dat ook dik OKE is. Niet iedereen kan altijd alles geven. Ontspan en neem de tijd die je nodig hebt om jezelf terug op de rails 🚝 te krijgen. Luister naar je favoriete muziek 🎶 , wandel even in het park🏞 of spreek af met je vriend of vriendin om je hart te luchten. Focus je op je eigen tempo en methode. Blijf altijd geloven in jezelf!

If You Believe In Yourself, Anything Is Possible

Klinkt heel cliché maar wanneer je deze quote begrijpt, zal je het ook GELOVEN. Niets is onhaalbaar. Raap alle energie🔋, goede moed, positiviteit 😁, motivatie en discipline bij elkaar en laat het nooit meer los. Als het even niet meer gaat, kan je altijd teruggrijpen naar deze blog die je eraan herinnert dat je het wél kan en wij alvast geloven in jou!

Heel veel succes aan alle nieuwe studenten en maak van jouw studententijd de BESTE tijd! Op Thomas More staan we altijd voor jullie klaar!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: