If one door opens, another one’s waiting for you to be opened (na mijn stage bij Cummins)

Hoi allemaal, mijn naam is Yousra. Voor zij die me niet kennen, ik ben een net-afgestudeerde student van OM met richting HRM bij Thomas More Mechelen. Ik neem je in deze blog mee in het verhaal van mijn stage en vooral… welke leuke gevolgen een stage kan hebben!  😁

Eindstage als nieuw begin

In mijn laatste jaar en semester stond de nadruk op de eindejaarsstage bij een bedrijf naar keuze dat voor 50% zijn taken en communicatie in een vreemde taal uitvoerde. Hierbij koos ik voor het bedrijf Cummins. Hier mocht ik dan gedurende 14 weken mijn stage on site uitvoeren. Een geweldige opportuniteit, zeker als je weet dat de meerderheid van mijn medestudenten hun stage van thuis uit moesten uitvoeren. Daarbij had ik nog eens geweldige collega’s en een schat van een stagementor.

Twee vliegen in één klap

Tijdens de laatste weken van mijn stage, kreeg ik dan ook de vraag om in de vakantie terug te komen als vakantiewerk. Een mogelijkheid om mijn kennis in de praktijk wereld te kunnen verbreden. Yes, please! Natuurlijk zei ik meteen ja, en na overleg met mijn beschikbaarheden zal ik hier 9 weken vakantiewerk uitvoeren. Voor en na mijn verlof naar het buitenland, want ontspannen moet ook nog natuurlijk 😉

Can’t believe I DID IT 

Maar wacht, rewind, want tijdens mijn stage en voor mijn vakantiewerk was het een super drukke periode! Zowel tijdens en na mijn stage had ik enkele examens, en niet te vergeten enkele papers voor mijn stage en bachelorproef. Het was een heel pittige eindspurt, ik kan zelfs nog altijd niet geloven dat ik werkelijk afgestudeerd ben. 

Werken vs verder studeren

Bovendien hield ik aan mijn stage een vakantiejob over, wat wil een mens nog meer? Ik heb al super veel kunnen leren op gebied van administratie en enkele gesprekken kunnen volgen die al een grote hulpen  steun zijn voor mijn volgende studie. Binnenkort mag ik al volledig zelfstandig de contracten in orde maken voor de medewerkers die binnenkort een vast contract krijgen. En jep, je hebt het goed gelezen, ik ga verder studeren! Dit doe ik in een richting met meer focus op de mens en het mentale, namelijk Toegepaste Psychologie.

Nu zijn er niet zoveel hogescholen die deze richting aanbieden, ik twijfel nog even of ik in dezelfde hogeschool verder ga of even een andere ervaring op zoek – maar ach…. ik heb nog tijd om te beslissen. Eerst nog 2 weekjes werken, en dan een welverdiende vakantie met locatie zon, zee en strand. 

En voor jullie allemaal, beste lezers: een heel fijne vakantie toegewenst! Ik ben benieuwd, gaan jullie ook naar het buitenland, of verkies je liever vakantie in eigen land? Ohja, ik heb ook een vlog gemaakt – vergeet hem zeker niet te bekijken!

Maar wat het ook wordt, don’t forget to stay safe!😷 #SamenTegenCorona #StaySafe 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: