Het vervolg bij Hays…

Tekst geschreven door: Aurélie Wilqué – derdejaarsstudente HROrganisatie & Management (OM)

Enkele weken geleden schreef ik een blog over de eerste paar weken bij Hays Zaventem. Nu is het tijd voor een vervolg. Ondertussen ben ik al aan het einde van mijn stage geraakt en zou ik graag mijn ervaringen delen. Van zowel mijn stageperiode als mijn ervaring als teamleader van de Twittergroep willen voorleggen.

Hoe het begon…

In september kregen we de mogelijkheid om ons opnieuw in te schrijven voor ‘Beleid en Communicatie’ wat voorheen ‘De redactieblog’ heette. Ik had toen totaal geen idee dat ik teamleader ging zijn van een fantastisch groepje. Zo kwamen Yaël Wolfs, Mette Bernaerts, Yent’l Vankerckhoven en Britt Daelemans in mijn groepje. Dit waren eigenlijk totale onbekende voor mij aangezien ze allemaal ‘Events for Business’ volgen in het tweede jaar. Maar de tijd ging voorbij en ik leerde ze steeds beter kennen, we hebben dan ook samen enorm veel gepubliceerd en zo werd onze Twitter ‘Office/Organisatie Management’ overspoeld met Tweets. Dit hebben we tot op het einde van het schooljaar volgehouden. Ondertussen had ik al enkelen leren kennen dankzij verschillende opdrachten, zo had ik Britt en Mette in december voor de eerste keer in het echt gezien toen ik bezig was met het ‘Rode Neuzen’ project. In februari heb ik Yaël voor de eerste keer gezien, zij is ondertussen een echte vriendin geworden. Ook al was ons voornaamste contact online te doen, zelfs zo creëerden we een band. Het was wel grappig, toen we elkaar voor de eerste keer zagen want uiteindelijk hadden we elkaar enkel virtueel gezien en hadden we elkaar ook wat anders ingebeeld ‘hahah’. Zo dachten we allebei dat we groter waren ‘:p’.

Vervolgens mochten we de volledige groep eindelijk op 18 mei in het echt zien, zoals te verwachten, ik was zoooo blij dat ik mijn hele team in zijn geheel in het echt kon zien. Hiermee zag ik Yent’l ook voor de eerste keer en natuurlijk nog Reinout, mede-teamleader maar dan van Tiktok waarmee we close hebben samengewerkt. 

Ondertussen was het al maart…

In maart begon mijn stage bij Hays Zaventem, zoals ik al in mijn vorige blog aangaf was dit een langverwachte stage aangezien ik normaal het jaar ervoor mijn stage al bij hen had moeten afleggen. Sinds maart heb ik enorm veel bijgeleerd, zo leerde ik telefonische screenings af te leggen, vacatures screenen, interviews afleggen, de kandidaten in het systeem zetten, jobomschrijvingen maken, e-shots sturen en nog zoveel meer. Bovendien heb ik meerdere starters gemaakt en daar ben ik zeker fier op. Ik kan alleen maar stralen dat ik zowel enorm veel over mezelf als over de job van recruiter consultant heb geleerd. Dit zal me voor altijd bijblijven. Bovendien is dit niet enkel dankzij mij, maar ook dankzij mijn fantastische mentor Keerthana Versali! Zij heeft me enorm goed begeleid, wel vrij snel losgelaten, maar dit zorgde ervoor dat ik hier veel meer uit leerde. Ze heeft me op veel vlakken superhard ondersteund en ik kan haar hier enkel dankbaar voor zijn! Dus THANK YOU KEERTHANA! Bovendien hebben we voor Pasen ook lekkere chocolade gekregen, dat was zeker een leuke verrassing van Hays zelf. 

What about the future?

Wel zoals ik al aangaf hoopte ik om bij Hays te kunnen werken, maar spijtig genoeg zal dit niet zo zijn. But don’t worry, er staat al een nieuwe uitdaging op me te wachten en daar kijk ik al enorm hard naar uit! Ik kan alleen maar Hays bedanken voor de nodige uitdaging en om me zoveel te hebben bijgeleerd want zonder deze ervaring had ik mijn toekomstige uitdaging waarschijnlijk niet gehad. SO, THANK YOU HAYS en natuurlijk ook Organisatie en Management, want zonder deze opleiding had dit natuurlijk ook niet plaatsgevonden.

Bekijk zeker mijn vorige blog en de verschillende sociale media indien je meer te weten wilt komen over onze ervaringen en onze richting! 😉

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: