Stage bij The Big Four, een unieke ervaring!

Tekst geschreven door: Lauri Van Gils – derdejaarsstudent CRM

Katthy van der Burgh is 21 jaar en zit momenteel in haar laatste jaar Intercultural Relation Management, Organisatie & Management. Zij kreeg de kans om 3,5 maanden stage te lopen in Brussel bij PWC (PricewaterhouseCoopers). In deze blog deelt Katthy haar stage-ervaringen! 

Intern-national experience 

Dag allemaal, ik ben Katthy en vertel jullie graag wat meer over mijn stage bij PWC! 🤩
Omdat ik IRM studeer was het de bedoeling dat mijn stage in Australië zou doorgaan. ✈ Maar thanks to Miss Rona (Corona), ging dat niet door. 
Hierdoor startte ik mijn zoektocht naar een stageplek in België waar ik toch mijn interculturele skills verder kon ontwikkelen. Zo kwam ik terecht bij PWC, één van The Big Four bedrijven binnen Accountancy. 

Al snel stond ik in als Management Assistant binnen Service Unit. Dit houdt in dat ik werk voor alle partners, directors en managers. Zo ben ik met allerlei taken bezig. Dit varieert van documenten uitschrijven tot statistieken vergelijken en opmaken. Daarnaast had mijn stage ook een creatieve kant, zoals het voorbereiden en ontwerpen van PowerPoints.

Virtual / Reality

Omdat mijn stage volledig online wordt georganiseerd brengt dit enkele voor- en nadelen met zich mee. Het is natuurlijk wel heel fijn om wat langer in bed te blijven liggen en tussendoor een extra koffietje te drinken. Toch had ik het natuurlijk veel liever op kantoor ervaren. Ook blijft het een heel gek gevoel om ‘s ochtends je laptop open te klappen en na enkele uren hem weer dicht te klappen. 👩‍💻 Zo vind ik het online moeilijk om met mijn collega’s een band op te bouwen. 

Gelukkig heb ik het team wel één keer mogen ontmoeten. Midden maart werd het team bijeen geroepen om samen een coronaproof activiteit te doen. Na een gezellige wandeling en lekkere lunch heb ik mijn collega’s beter leren kennen. Wat heb ik ervan genoten! 🤗

Wie niet waagt, die wordt niet uitgedaagd

Het feit dat mijn stage online is, is natuurlijk al een uitdaging op zich. Maar zoals gewoonlijk, blijf ik zoeken naar nieuwe uitdagingen! Omdat mijn stagebegeleider tweetalig is, heb ik haar gevraagd om zoveel mogelijk in het Frans met me te communiceren. Dit betekent dat ik 90% van mijn stage in het Engels of Frans spreek. Hierdoor kan én durf ik nu ook al zelfstandig goede zinnen vormen. Dit was voor mij erg spannend maar ik heb er erg veel uit geleerd en durf nu veel meer uitdagingen aan te gaan!

Kan ik me aanpassen? Een kameleon is er niks bij! 

Bij PSA Antwerp, mijn vorige stageplek, was ik af en toe blij om even aan mijn bureau te zitten. Nu vind ik het ontzettend jammer dat ik niet naar kantoor kan gaan. Anderzijds is het wel leuk om twee soortgelijke functies op verschillende manieren te ervaren. Ik blik in ieder geval vol trots terug op mijn stage! 👍

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: