Een dag vol diversiteit op de internationale beurs Anuga

(Tekst door: @LenkaSimons – studente tweede jaar Office Management – LinkedIn)

Voedingsbeurs Anuga – Keulen

Dinsdagmorgen 10 oktober – half acht. We vertrekken (net als vorig jaar) met alle tweedejaarsstudenten naar Keulen om de internationale voedingsbeurs Anuga in real life mee te maken. Met zo’n 7 400 bedrijven en 165 000 bezoekers is Anuga een van de grootste en belangrijkste drank- en voedingsbeurzen ter wereld. Het belooft dus een unieke ervaring te worden!

Immens en intercultureel

Bij aankomst krijgen we onze eigen bezoekersbadge en kunnen we de beurs eindelijk zélf gaan verkennen. Gelukkig hangt er aan de badge ook een plannetje … De beurs is namelijk onderverdeeld in 11 hallen met elk een eigen thema. Zo heb je bijvoorbeeld de hal: ‘hot beverages’, ‘meat’ en ‘frozen food’. Eén gigantisch gebouw vol diversiteit; verschillende culturen, mensen, smaken, …  We komen ogen tekort. Het is écht indrukwekkend om dit eens van dichtbij mee te maken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Calorietjes aan de kant!

Velen onder ons hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om allerlei producten te proeven. Dit event was een geldig excuus om de calorietjes even aan de kant te schuiven en volop te genieten van de vele hapjes en drankjes! De griekse specialiteit ‘Halva’, Zeewier en Mochi ijs uit Japan, Cheesecake op een hoorntje van Amerika, verse pizza van de Italianen, het was er allemaal!

Bethany_Pang_stand1

Theorie wordt springlevend

Dit beursbezoek kadert in onze lessen Networking Events, waarbij gastdocent Christophe Landuyt ons onderdompelt in de complexe, maar boeiende wereld van B2B-handelsbeurzen. We leren anders en vooral gerichter kijken naar interculturele verschillen in standopbouw, visuele concepten en communicatiepatronen. En dàt dan toetsen aan de realiteit. Wij zijn goed op weg om zelf beursexpert te worden!

 

Een gedachte over “Een dag vol diversiteit op de internationale beurs Anuga

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: