Het leven zoals het is: de semi-online student (1)

Vorig academiejaar sloegen wij als studenten en docenten aan het bloggen. Nu we terug in (semi-) lockdown zijn, is het hoog tijd om de draad terug op te pakken. Lees hier de eerste editie van onze nieuwe reeks.

Tekst door Jarne Van den Cruyce – derdejaarsstudent CR – Office management

Wie ben ik?

Hoi, mijn naam is Jarne. Ik ben 22 jaar en zit in het laatste jaar Office Management (OM). Hier volg ik het keuzetraject Customer Relations (CR). Ik woon in Asse en zit niet op kot. Persoonlijk ben ik zeer sociaal en hou ik ervan om steeds bij te leren en ervaringen op te doen.  Mijn passies buiten de schooluren? Netflix kijken, muziek luisteren  en Playstation spelen.

Office Management, een opleiding met veel mogelijkheden

U leest het goed, OM is een opleiding met veel mogelijkheden voor alle studenten. Zo zijn er verschillende afstudeertrajecten waaronder HR, Events for business (E4B) en CR. Ik vind het fijn om in contact te staan met klanten en deze zo goed mogelijk verder te helpen. Daarom koos ik voor het keuzetraject CR.

OM biedt een gezonde mix van praktijk en theorievakken aan. Deze combinatie zorgt ervoor dat wij voldoende kansen krijgen om de theorie toe te passen tijdens projecten.  Hier leren wij veel bij waardoor we unieke ervaringen mogen meenemen naar de toekomst.

“Wat vind ik van OM? Ik vind OM een leuke opleiding met veel variatie en mogelijkheden. Graag zou ik al deze kansen benutten om zowel mijn talenten als mijn talen verder te ontwikkelen.”

Coronacrisis tijdens de lessen?

Wanneer alles goed verloopt, studeer ik dit academiejaar af. Ik had mijn laatste jaar hier toch anders willen voorstellen. Door de Coronacrisis worden de meeste lessen online gehouden. Hierdoor krijgen we maar enkele praktijkvakken op de campus. Dit is voor mij niet evident omdat ik een pendelstudent ben. Ik ben elke dag een uurtje onderweg.

Ook het volgen van online lessen is  helaas niet zo eenvoudig. Technische problemen zorgen ervoor dat een online les niet op tijd kan beginnen. Gelukkig engageren alle docenten van Thomas More zich zodat deze online lessen TOP verlopen.

Sociaal contact

Net zoals vele anderen mis ik het sociaal contact met mijn medestudenten enorm. Door de huidige maatregelen worden we niet vaak op school verwacht. Het gevolg hiervan is dat het sociaal contact met mijn vrienden minimaal is. Natuurlijk zijn er heel wat manieren om in contact te blijven met je vrienden en familie. Zo zijn er verschillende online tools zoals Instagram, Twitter, Facebook, WhatsApp,…  Persoonlijk  zie ik mijn vrienden toch liever face-to-face. Jammer genoeg zal het nog een tijdje duren voor we dit terug kunnen doen.

Op zoek naar mijn stage, hoe pak ik dit aan?

Ook het zoeken van een stageplaats tijdens de Coronacrisis is niet eenvoudig. Bedrijven staan niet te springen om een stagiair aan te nemen. Dit komt door de onzekerheid met het Coronavirus.  Wij als studenten merken hier een impact. Het zoeken en volgen van een stage is namelijk een super belangrijk onderdeel van onze opleiding. Gelukkig heb ik zelf al een stageplaats gevonden. Huntr heeft mij de kans gegeven om stage te lopen in hun bedrijf. Dit is alvast iets om naar uit te kijken, want het volgen van een stage bereidt ons voor op het echte werk! 

“Mijn ideale stageplaats? Werken voor een bedrijf waar ik mezelf kan zijn, kan bijleren en een meerwaarde kan bieden voor het bedrijf” 

#MoreTogether

Kortgezegd, het ziet er allesbehalve uit zoals ik had verwacht. Natuurlijk is dit geen toffe periode, maar als dit zorgt voor een veilige toekomst voor iedereen, wat is deze korte periode dan voor latere vrijheid? Laten we daarnaar uitkijken, en ook op de volgende blog, die door mijn medestudente zal geschreven worden. Blijven volhouden zou ik hier zeggen, en onthoud, #wecandothis !

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: