De #BlijfInJeKot-blog van een student (6)

De #Corona-crisis gaat dan wel een nieuwe fase in, in de lessen voor onze studenten Office Management verandert niet veel in aanloop van de examens: alles blijft online. Ze delen dan ook met veel plezier verder hun verhalen… Vandaag geven we de estafettestok door aan Anaïs Lefevre – die ons deze zesde studentenblog voorschotelt. Van 8 tot en met 11 mei… Veel leesplezier!

Vrijdag 8 mei 2020 – Study-day

Vandaag werd ik zoals elke dag wakker om 7:30. Dit doe ik om toch nog een beetje structuur te behouden in mijn dagelijks leven. Ik had het daar eerlijk gezegd de laatste weken wel wat moeilijk mee, maar nu lukte het!

Elke ochtend is het zeer stil in de living als ik opsta. Meestal is enkel mijn vader al wakker omdat hij om 6:30 al begint te werken. Voor de rest is niemand al wakker. Dat is het moment dat ik een beetje kan genieten van de stilte. Dat is het moment dat ik me het best kan concentreren voor school.

Na het opstaan drink ik mijn dagelijks kopje thee. Ik heb mezelf doen geloven dat dit me beter doet concentreren (ik weet niet of dit echt zo is) en het is goed voor de gezondheid. 

In de ochtend probeer ik zoveel mogelijk mijn taken af te maken en bekijk ik de lessen die ik die dag nog heb. Dit ben ik een paar weken geleden beginnen doen en het hélpt me echt.


Ik moet wel eerlijk toegeven, in het begin van de quarantaine heb ik een week of twee helemaal niks gedaan voor school. Ik wist niet hoe ik eraan moest beginnen. En omdat ik het zolang had uitgesteld, durfde ik een tijdje mijn mailbox zelfs niet meer openen. Ik wist immers dat er veel ongelezen mails tussen gingen zitten en dat schrikte af.

Gelukkig stuurde toen een vriendin mij een bericht om te vragen waarom ik niet in de les zat? Ze vertelde dat ik eigenlijk al veel dingen had gemist. Op dat moment heb ik mezelf moeten forceren mijn rug te rechten en te stoppen met alles uitstellen.

Intussen ben ik gelukkig weer met alles up-to-date 🙂 Dit geeft me wel een beter gevoel. Ik voel me niet meer schuldig tegenover mezelf voor ik ga slapen. Heerlijk

Ik maakte vandaag trouwens een heel lekker Argentijns gerecht: Pastel de papa

Zaterdag 9 mei 2020 – weekenddrukte

In het weekend probeer ik me zo goed mogelijk voor te bereiden voor de komende week. Dat kan echter soms *heel* moeilijk zijn als je broer intussen op zijn Playstation speelt met zijn vrienden en daarbij luide kreten laat of als je zus je afleidt met de luide muziek in haar kamer.

In de week is het gelukkig stiller omdat mijn broer en zus uit het middelbaar onderwijs dan wel live-lessen hebben. Tegelijkertijd moeten ze taken maken. Alleen hebben ze in het weekend eigenlijk niks te doen. Daar ben ik soms wel jaloers op.

Vandaag heb ik vooral aan mijn stageopdracht gewerkt. Het is een redelijk grote taak maar wel interessant vind ik.

Dit weekend gaat een beetje anders zijn dan de andere weekenden omdat het morgen Moederdag is. Vandaag hebben mijn zus en ik geprobeerd een mooi ding te knutselen. Ik weet wel niet of het zo goed geslaagd is.

A stack of flyers on a table

Description automatically generated

Zondag 10 mei – Moederdag!

Vandaag is het MOEDERDAG!  Wat stond er op de planning vandaag? Vroeg opstaan om mijn moeder te kunnen verassen met een lekker ontbijtje en heel veel koken. 

Mijn moeder is Argentijnse en is al ongeveer 25 jaar niet terug gegaan naar haar moederland. Dus hebben wij heel de dag lang Argentijns eten gemaakt voor haar zoals Empanadas en Alfajores. Vandaag was ook een beetje een spa-day voor haar, we hebben haar een facial gegeven, haar haar mooi gemaakt en haar nagels gelakt. Ze vond het denk ik heel leuk :-).

Door Moederdag was ik een beetje school vergeten. Daardoor heb ik in de avond heel laat moeten verder werken om er toch nog voor te zorgen dat mijn taken in orde waren. Maar ik had het ervoor over. Mama’s zijn dat waard…

A plate of food

Description automatically generated

Maandag 11 mei – Verjaardag van mijn mama

Maandagen waren vroeger de dagen die ik het minst naar uitkeek, maar nu tijdens de quarantaine is het een dag geworden waar ik naar uitkeek. Dankzij de live-lessen en taken heb ik elke dag het gevoel dat ik productief ben geweest. In het weekend voel ik dat minder. Ik heb dan vaker de neiging om in de living te blijven praten met mijn ouders i.p.v. te studeren.

In de namiddag was het tijd om alles klaar te maken voor wanneer mijn moeder thuis kwam, want vandaag is het haar verjaardag! We stonden allemaal klaar voor wanneer mijn moeder thuis kwam om ‘Surprise!’ te roepen. Ze was heel verrast, ze had niet verwacht dat we iets zouden doen omdat het gisteren al Moederdag was. In de avond heb ik school aan de kant geschoven om met mijn moeder tijd te kunnen spenderen. Zelfs in tijden van Corona moet je je prioriteiten kennen 😉

Alleen… ik ga wel vroeg slapen, want morgen is het terug een drukke schooldag. En ik wil vroeg opstaan voor mijn thee’tje in de rust natuurlijk. Tot de volgende keer…!

Anaïs

Een gedachte over “De #BlijfInJeKot-blog van een student (6)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: