De #BlijfInJeKot-blog van een student (5)

Doorheen de #Corona-tijd laten we de ene na de andere student op jullie los om hun verhaal te delen over hoe zij deze periode beleven. De estafette gaat tussendoor ook van student naar docent – maar nu is het dus tijd voor onze vijfde studentenblog. We laten vandaag studente Amelia Beels aan het woord. Enjoy!

Intro

Hallo ik ben Amélia…” Zo zou ik moeten beginnen, denk ik. Al heb ik niet echt een idee – het is mijn eerste keer dat ik blog…

Ik vind het alleszins super spannend, schrijven is niet mijn ding. Deze blog schrijven is dan ook een echte uitdaging voor mij, daarom wou ik het ook doen. Net als vele zit ik in mijn kot… #Blijfinuwkot zeggen ze dan. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Na twee maanden beginnen we het toch beu te worden. Toch besef ik dat het moet – voor onze familie en vrienden, om hen te beschermen. We zijn er hier allemaal bewust van dat het nodig is, maar ik wil jullie gewoon vertellen: “weet dat het niet altijd gemakkelijk is als student”. Ik ga hier zeker verder op door 😉.

Maandag 4 mei – Mamy time

Vandaag moest ik vroeg uit mijn bed… Niet gemakkelijk na twee maanden uitslapen. Waarom moest ik uit mijn bed? Omdat het leven naast corona gewoon doorgaat. Mijn oma is 6 maanden geleden kankerpatiënte geworden. Een harde klap in ons gezicht, maar zelfs in corona tijden moet ze naar het ziekenhuis om haar immunotherapie te krijgen. Ze heeft momenteel geen auto dus met de beste intenties ben ik haar thuis gaan ophalen en heb haar afgezet in het ziekenhuis. De eerste keer sinds weken dat ik haar eens mocht zien! Natuurlijk deden we onze mondmasker op! Van waar heb ik deze hippe mondmaskers, hoor ik je denken? Deze hebben mijn mama en mijn zus gemaakt! Ze maken er voor de hele familie… Ze hebben nog veel werk voor de boeg!

Dinsdag 5 mei – Plannen maar!

De tweede maand van deze lockdown ben ik bij mijn papa. Ja, met gescheiden ouders is het niet altijd gemakkelijk. Mijn papa heeft me 5 jaar geleden een geweldig broertje gegeven. Jhaaaaa.. geweldig… Je begrijpt me wel! Het kan een echte deugniet zijn! Voor zo een klein mannetje is het niet altijd gemakkelijk ik deze tijden, dus heb ik een planning voor hem gemaakt. We maken een planning voor de hele week en hij mag kiezen wat we gaan doen. Hij vindt het geweldig!

Vandaag wordt het dus Voetbal – TV kijken – samen koken en samen werken in zijn werkbundeltje. Dat bundeltje heb ik trouwens voor hem gemaak – zodat hij niet te veel achterstand zou oplopen op school. Er kruipt veel tijd in, spelen en bezig zijn met kinderen. Niet altijd evident met de online lessen dat weer volop bezig zijn.

Woensdag 6 mei – Training

Wat een dag. Online lessen, met de hondjes wandelen (inclusief mijn broer), examen afleggen, … Een doorgaande dag van een student in corona tijden zou ik zeggen. We moeten verschillende dingen tegelijk doen, het is niet gemakkelijk met de lessen, taken en nu ook online examens. Gelukkig dat de school ons een ondersteuning geeft en helpt. Wat mij ook altijd helpt is mijn dagelijkse workout. Ik heb het geluk dat mijn papa een sportzaal heeft thuis en ik hier nu dagelijks in kan sporten. Het helpt me om beter te kunnen omgaan met deze lockdown. Het is mijn moment om al mijn frustraties te verwerken. Een goeie sportsessie doet echt deugd. Sport is goed voor uw lichaam maar nog het meeste voor uw geest!

 #Staystrong #Sport #Staysafe #Dailyworkout

Donderdag 6 mei – Live les, spannend!

Vandaag was het weer een drukke dag. We beginnen met onze live les om 9u, Innovation lab. Ik ben zo blij dat de lessen kunnen doorgaan. Toen de lockdown bevestigd werd had ik heel wat twijfels. “Wat nu? Hoe gaat het gaan met de lessen? De examens? Gaat de lockdown al gedaan zijn tegen dan?”

Het was moeilijk voor iedereen. De school heeft gelukkig al heel snel gecommuniceerd en de live lessen gingen van start voor we het goed en wel beseften. Die live lessen waren op dat ogenblik gewoon zalig! Zo blij dat we iets te doen hadden! Het was ‘the moment of the day!’. Terwijl de crisis er nog altijd is, blijven ook de online lessen nog even doorgaan. Al doet het wel enorm deugd om te horen dat we beetje per beetje onze vrijheid terug gaan krijgen.

Na de live les eindelijk een tour gaan doen met de moto! Chance dat mijn vriend een moto heeft, hahaha. Dan gaan we van ver eens dag zeggen aan de oma en de opa! Natuurlijk met het taartje erbij he!

Na dit taartje op weg naar huis, tijd voor mijn training! Deze keer deed mijn broer mee! Zo trots!

Vrijdag 8 mei – Woeffies uitlaten

Mijn laatste blog dag. Dat vind ik wel jammer want ik begin het leuk te vinden. Vandaag was een rustige dag. We beginnen met een leuke wandeling met de hondjes in de weides achter ons huis. Mijn broertje vindt dit zo leuk en de honden natuurlijk ook. Ik denk dat ze sinds de lockdown nog nooit zoveel buiten zijn geweest.

Ja, we moeten ons wel bezig houden he! Met zo een kereltje van 5 is dat niet altijd even makkelijk! Ik presenteer jullie Babou, Lou en de kleine HULK, jaja HULK! De gevaarlijkste van de drie! Hahaha. Dit zijn mijn babytjes! Love them soo much!

Dit was het dan, een week in mijn studenten leven. Het is voor niemand gemakkelijk maar we komen er wel samen door!

Vele groetjes

Amélia

#Solidariteit #Corona #Studentenleven #Blijfinuwkot!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: