De #BlijfInJeKot-blog van een student (4)

De lente van 2020 blijft verder in de greep zitten van #Corona. Ondanks dat de maatregelen een heel klein beetje worden versoepeld, blijven onze studenten én docenten natuurlijk vrolijk de estafette verder doorgeven aan elkaar. En dat het niet allemaal kommer en kwel was, wisten jullie al. Vandaag neemt onze student Reinout Brusche ons mee in zijn wel heel bijzondere hobby, waar hij momenteel nét iets meer tijd voor heeft… Alhoewel…

Nog steeds zo druk?!

In deze tijden moet ik natuurlijk zoals iedereen in mijn kot blijven. “Heel saai!” – “Nooit iets te doen” – En: “Wat moet ik nu uitvinden?” – hoor ik veel mensen rondom mij roepen in de verte.

Welnu… Ik heb dat probleem eigenlijk helemaal niet. Ik ben altijd wel bezig met iets. Het leven is daardoor nooit saai voor mij – ook niet in tijden van Corona. Ik weet altijd wel wat ik kan doen 🙂

In de normale omstandigheden zou ik nu van de ene plek naar de ander plek heen vliegen om op te treden, vrienden te ontmoeten, les te geven, enz. Eigenlijk dachten (of moet ik zeggen: hoopten?) mijn ouders dat ik eindelijk eens rustig thuis zou zitten, nu dat allemaal wegvalt. Even niets te doen zodat we wat meer tijd met elkaar konden doorbrengen. Jammer… Want ik ben tijdens deze periode nog steed super actief en druk bezig. Ik heb het mezelf zelfs zo druk gemaakt dat ik vaak vergeet dat ik nog thuis zit en dat ik af en toe ook eens iets moet zeggen tegen de rest van mijn gezin.

Speciale hobby

Dag allemaal…!

Dat ben ik, Reinout, 19 jaar. Op de foto hiernaast zie je me. Natuurlijk is dit niet een gewone foto, maar een gekke foto, omdat ik altijd wel eens gek durf te doen.

Zoals ik al had gezegd, ik verveel me nooit. Ik heb immers veel hobby’s 🙂

Je kan me zondag op de scouts vinden als leider van de “jonggivers”.

Daarnaast ben ik ook al meer dan 10 jaar bezig met circus. Voor jullie allemaal spontaan gaan denken aan een basis circustent met leeuwen, moet ik jullie teleurstellen. Dat is het namelijk helemaal niet.

Ik ben immers een jongleur, Chinese mast – artiest, steltenloper. Daarnaast geef ik ook af en toe les of doe ik een workshop. Een klassieke studentenjob doe ik niet – ik kies bewust om (buiten corona-time) in het weekend en op weekdagen op kleine of grote events als een “live circus performer” op te treden.

Maandag 27 April: Best dream

Ik had vannacht een top droom. Ik stond op mijn eigen gemaakte event – niet alleen als organisator. Ik had immers een optreden met mijn eigen gemaakte kegels. Toen ik opstond, ben ik direct op zoek gegaan naar al mijn oude gekleurde oefenkegels. Ik wou onderzoeken of ik wat kon doen met mijn droom en met mijn kegels. Ik ben dan ook snel naar beneden gelopen – voorbij mijn ouders en voorbij het ontbijt (sorry ouders!) – gewoon zodat ik kon gaan zoeken of ik het materiaal had om mijn droom werkelijkheid te maken.

Helaas had ik vanochtend niet genoeg – ik moest op weg naar mijn eerste online les van de dag…

Dinsdag 28 April: Oefenen maar

In de ochtend stond ik wat vroeger op dat normaal zodat ik voor het vak “Inspiratielab Personeel & Management” omdat we alvast een test-examen kregen voor het echte examen van 4 mei. Op die manier konden we het maken van een online examen al eens oefenen. Bovendien leerden we met het proefexamen ook de manier vraagstelling kennen – die volledig in de lijn ligt met dat échte examen.

Daarna begon ik aan mijn “droomproject” door mijn kegels van een wit laagje verf te voorzien. Dat is echter sneller gezegd dan gedaan. Ik moest ze helemaal uit elkaar halen – zodat ik zeker niet op een onderdeel zou morsen of zelfs iets zou kapot maken.  

Woensdag 29 April: Zondagactiviteit

Deze dag verliep zoals de andere dagen: veel les volgen & taakjes maken – zodat ik alles goed kan bijhouden. ’s Avond had ik een vergadering gepland met de scoutsleiding die zich inzette om online activiteiten te voorzien voor de kinderen die zich thuis vervelen en die normaal op zondag naar de scouts zouden gaan. De vergadering duurde helemaal niet zo lang omdat we tijdens de vorige vergadering al wat ideetjes hadden op gedaan om tijdens andere zondagactiviteiten te doen.

We hebben ons plan een beetje aangepast en nog wat details toegevoegd en na een half uur waren we helemaal klaar om er zondag tegen aan te gaan. Omdat er slecht weer voorspeld werd voor zondag, dachten we dat een activiteit binnen het huis toch wel goed zou zijn zodat de kinderen niet buiten in de regen moesten gaan spelen. Jammer genoeg heb ik geen foto kunnen maken tijdens de vergadering maar ik kan je wel zeggen dat het geslaagd is en dat we heel veel leden hadden die met ons samen wilden meespelen.

Donderdag 30 April: Feestje?

Ik zou het bijna niet meer durven zeggen, maar deze dag verliep… zoals de vorige dagen: veel les.

Tussen de 2 vakken in had ik heel even tijd om eens te gaan kijken naar hoe mijn kegels er nu uitzagen en of ze misschien nog wel een lakje verf nodig hadden. Ik wilde ze immers héél mooi wit – voor mijn creatief idee.

Na het avondeten vloog ik rechtstreeks in een nieuwe meeting en ja ik weet het, het is weeral van de scouts. Nu hadden we een vergadering met alle leiding die zich jaarlijks inzet voor de fuif die we organiseren ten voordelen van ons groot kamp in juli. Tijdens deze vergadering hebben we besloten welke Dj’s we graag zouden zien komen en welke sound & light technicus ons dit jaar zou mogen helpen dit project te realiseren. We zijn ook wel een gekke bende dus tijdens de vergadering zagen we elkaar af en toe met andere achtergronden…

Vrijdag 1 Mei: Finishing up

Dit was een redelijk saaie dag voor mij omdat ik vooral bezig ben geweest met… taken in orde te brengen die ik allemaal moest uploaden voor zondag. Toch heb mijn creativiteit niet laten liggen. In de namiddag heb ik mijn camera gepakt en ben op zoek gegaan naar een cool kostuum en een coole naam zodat ik op een heel creatieve manier een filmpje kon maken voor mijn circusheldjes van mijn circusschool Twist.

In het filmpje heb ik wat gekke tips gegeven aan de kinderen van het circus, om zichzelf bezig te houden tijdens deze harde tijden. ’s Avonds ben ik dan nog eens gaan kijken naar mijn kegels en ik zag eindelijk het resultaat dat ik wou zien. Daarna heb ik alles terug in elkaar gestoken om opnieuw een mooi geheel te maken.

De kegels zijn nog niet 100% af maar toch zie ik al een mooi resultaat dat ik in het begin niet verwacht had.

Voilà… Dit was mijn eerste blog ever! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn atypisch verhaal te lezen… Ik heb het alleszins met veel plezier geschreven.

Stay safe and see you next time 😊

Reinout

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: