Het leven zoals het is: als student E4B (3)

Tekst door Yassine Boualami – Derdejaarsstudent E4B – Office Management

Wie ben ik?

Hallo iedereen, mijn naam is Yassine en ik volg Events4Business (E4B) op Thomas More (TM) hogeschool in Mechelen. Ondertussen in mijn derde jaar heb ik heel wat geleerd over de eventwereld. Wanneer iemand me vraagt wat ik studeer, en ik E4B uitleg als het organiseren van evenementen, krijg ik altijd te horen dat ik festivals wil organiseren. Toch is het veel meer dan dat.  Daarom neem ik jullie graag mee naar bijzondere projecten die ik in twee jaar met mijn team heb gerealiseerd. 

Ons allereerste project: Medialaan achter de schermen

“Het beste uit mijn studenten halen”, dat is waar TM naar streeft. Dat hebben wij als studenten dan ook mogen ervaren. Als jonge, onervaren toekomstige eventmanagers werden we onmiddellijk toevertrouwd met een groot project voor het bekende mediabedrijf DPG Media. (Voormalig Medialaan)

De opdracht die we kregen, was het ontwerpen van een creatief idee voor 1 van de studio’s. Dit concept wordt dan gebruikt op hun event “Medialaan achter de schermen”, wat bezoekers een kijkje gaf van wat zich afspeelt achter de schermen bij bekende tv programma’s. Voor hun 30ste verjaardag bedachten mijn team en ik het idee om een soort van museum te bouwen. Dit met een terugblik van verschillende programma’s van de voorbije 30 jaar. Hier kwam natuurlijk veel bij kijken, maar eerst stelden we het idee voor aan de Event Manager en Brand Manager! Na veel enthousiasme en vertrouwen kozen zij ons idee uit. Yes, ons eerste succesmomentje als team!

De eerste voorbereidingen

De volgende dagen brachten we veel tijd door in de studio’s waar we alles voorbereidden voor D Day. We hadden verschillende attributen nodig, zoals het bekende rad van fortuin, de Gouden schoen en verschillende Meet en Greets van bekende BV’s waaronder Andy Peleman van de buurtpolitie. Gelukkig stonden we hier niet alleen voor! Onze toffe docent en projectmanager Geert Feremans stuurde ons zeer goed bij met de nodige tips. 

Dit was ons allereerste project dat we realiseerden als jonge Event Managers en ons een duidelijker inzicht gaf van de eventwereld. 

“Het Alumni event! Het tweede event dat we mochten organiseren, en persoonlijk ook mijn favoriet.”

Nadat we verschillende opdrachten doorheen het jaar hadden, kregen we deze keer een opdracht van TM zelf. We kregen de kans om zelfstandig een Alumni event te organiseren dat zou plaatsvinden op 23 mei 2019. 

Wat was het doel ? 

Wel, een leuke avond organiseren waar oud-studenten van TM samenkomen om met elkaar te kunnen connecteren en om nog eens met elkaar een babbeltje te slaan. Dit was ons eerste event waarbij we de touwtjes volledig in eigen handen hadden. Als team bepaalde we alles zelf en dit zonder enige tussenkomst. Dat noem ik vertrouwen hebben in je studenten, en terecht 😉. Uiteraard diende er rekening gehouden te worden met enkele parameters zoals het budget, het publiek en de locatie.

We kozen uiteindelijk om het event te laten doorgaan op het mooie Dijleterras aan TM in Mechelen. We ontwierpen onze venue, zochten een leuke DJ, bedachten leuke cocktails – en dit allemaal in enkele maanden. Iedereen kreeg een rol toegewezen om het werk vlot te laten verlopen. Zo hield ik me bezig met het uittekenen van de locatie, de opbouw en de crew die aanwezig was om te helpen.

“Het is een gebeurtenis waar we allemaal zeer trots op mogen terug kijken.  We kunnen het nu zelfs teruglezen in de krant.”

Voilà, dit waren enkele van de vele projecten die we de voorbije twee jaar hebben georganiseerd. E4B is dus niet enkel blokken achter een bureau, maar ook erg veel praktijk. Hopelijk geeft mijn blog jullie een beter beeld en weet je nu wat je kan verwachten van E4B. Zo zie je maar, events zijn niet enkel festivals 😉. 

Tot de volgende keer!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: