Wereldexpo in Dubai 2.0

International project – Wereldexpo Dubai 

De Events4Business-studenten van het tweede jaar volgen dit semester een vak dat de naam ‘International Project’ draagt. En internationaal is het zeker… Op maandag 28 maart vertrokken ze samen naar Dubai, waar de finaleweek van de wereldexpo plaatsvond. In deze blog kan je ontdekken wat er zoal op het programma stond voor de studenten! 

Hallo! Ik ben Sarah Volders, tweedejaars studente Events4Business. Ik ben een levensgenieter pur sang en ik hou van de zon, reizen, terrasjes en lekker uit eten gaan. Daarnaast ben ik één van de gelukzakken die deel mocht nemen aan de buitenlandse trip naar Dubai, waarover ik jullie graag alles vertel. Misschien herken je mij van een vorige blog waarin Imke al een bezoek aan de wereldexpo beschreef, want jawel, ook toen had ik de kans om erbij te zijn. Dat wil zeggen: twee reisjes naar Dubai op korte tijd, en toch kan ik jullie verzekeren dat ik het twee keer HE-LE-MAAL anders beleefd heb. Veel leesplezier! 

START WITH A BANG 

Bij de start van het tweede semester vroeg onze docent, Philippe De Wulf, ons of we een logo herkenden dat in zijn PowerPoint stond… 

Het was het logo van de wereldexpo. Denkend dat we hier een taak of presentatie over zouden moeten maken, vielen we bijna van onze stoel toen de docent zijn uitleg vervolgde: ‘… en daar gaan we naartoe’. Wat?!?! Het semester was ingezet met een knaller. 2OMe gaat naar Dubai!!!! 

Vanaf dan ging heel de organisatie als een sneltrein: onze vluchten moesten binnen twee dagen geboekt worden, sommige studenten moesten nog een internationaal paspoort bestellen, coronatesten werden afgelegd en enkele voorbereidende presentaties werden gegeven. Want één ding werd snel duidelijk: het zou niet enkel een plezierreisje worden, er werd ook wat van ons verwacht in Dubai.  

READY FOR TAKE-OFF 

Op maandag 28 maart was het dan zover: iedereen kwam rond 18u45 druppelsgewijs toe op Zaventem en we maakten ons klaar voor onze nachtvlucht. Er waren best veel lege stoelen op het vliegtuig, waardoor we ons wat konden verspreiden en ons ietsje comfortabeler installeren. Dat was nodig om toch enkele uren te kunnen slapen, want toen we aankwamen in Dubai was het 6u ’s morgens plaatselijke tijd. En dan moest de dag nog beginnen. 

We namen de metro naar het hotel, waar we ons meteen konden inchecken en nog een graantje meepikken van het ontbijt dat geserveerd werd. Wat echter niet kon, was al naar onze kamers gaan. Daarom hebben we ons een beetje opgefrist bij de toiletten, en zo kon de eerste dag meteen van start gaan. Fun fact: het hotel waar we verbleven was precies hetzelfde hotel waar we in februari ook hebben overnacht! 

DAY #1 

Een beetje moe, maar met heel veel goesting vertrokken we met z’n allen naar de wereldexpo. Ik vond het zelf heel speciaal om daar terug te zijn. In mijn ogen was de wereldexpo echt iets magisch tijdens de eerste reis, daarom stond ik te popelen om nog meer te ontdekken. We probeerden via de expo-app enkele paviljoenen te boeken, maar dit bleek snel een onbegonnen werk. Het feit dat de sluiting van de expo dichterbij kwam, zorgde ervoor dat het er over de koppen lopen was. We besloten om gewoon rond te wandelen en te zien waar de dag ons zou brengen. 

Enkele uren later was het tijd om ons richting het Belgisch paviljoen te begeven. Daar hadden we om 16u een afspraak met Myriam Cops. Zij is de directeur van het Belgisch paviljoen en vertelde hoe het is om daar te werken, waarom een wereldexpo zo’n belangrijk evenement is en ze stond paraat om al onze vragen te beantwoorden. Het deed mij als eventstudent wel even wegdromen bij dit soort functie… 

Onze batterijtjes begonnen op te raken waardoor we besloten terug te gaan naar het hotel. Daar konden we intussen naar onze kamers. We douchten ons snel, sommigen deden een powernap en daarna gingen we nog een stapje zetten om Dubai verder te verkennen. 

DAY #2 

Tijdens de les hadden we ons goed voorbereid op onze reis naar Dubai. Zo deden we bijvoorbeeld research naar Belgische bedrijven die actief zijn in de Verenigde Arabische Emiraten en onderzochten we de PESTEL van Dubai. Voor zij die het nu horen donderen: PESTEL is een afkorting van de woorden political, economical, social, technological, environment en legal. Een PESTEL-analyse bestudeert deze verschillende aspecten in een bepaald land. Met die kennis in ons achterhoofd moesten we een Belgisch bedrijf contacteren en een interview regelen. Hierover zullen we nog een uitgebreide presentatie moeten geven voor de klas. De voormiddag van dag twee stond in het teken van die bedrijfsbezoeken. Ik koos voor Groep BESIX omdat zij één van de sponsors waren van de wereldexpo en de opbouw ervan mee hebben gerealiseerd. 

In de namiddag hadden we met elkaar een klasactiviteit gepland: een uitstap naar de woestijn waar we met quads de zandheuvels trotseerden! Nadien reden we naar een kamp waar een heerlijke BBQ was voorzien. In februari hadden we ook al zo’n uitstap gedaan, daarover heeft Imke in haar blog uitgebreid verslag gebracht. 

Het grootste verschil zat hem in ons vervoer: vorige keer werden we aan het hotel opgehaald in een 4×4, deze keer stond er buiten een busje op ons te wachten. We waren namelijk met 16 voor deze activiteit, omdat ook de buitenlandse studenten ons vervoegden. Heel gezellig, maar vooral ook héél warm met een buitentemperatuur van 34 graden. 

DAY #3 

De laatste dag ben ik samen met mijn kamergenoot, Sophie, vroeg opgestaan. Het was immers ook dé grote closing day van de expo. Om 7 uur ging de wekker, we pakten onze koffers en moesten nog even douchen. Zoals afgesproken stonden we om 8u30 in de lobby samen met ons opleidingshoofd, Lieve Plasqui. We hadden beslist om de laatste dag nog zoveel mogelijk te kunnen bezichtigen op de expo en wilden daarom ter plekke zijn op het moment dat het park de deuren opende. En het heeft geloond! Het was letterlijk stilte voor de storm: we konden moeiteloos nog veel mooie paviljoenen bezoeken zonder wachtrijen. Één voor één kwamen onze medestudenten ook aan bij de expo en zochten we elkaar op.

 

Om 16u hadden we met de hele groep afgesproken bij de ingang, want vanaf daar zouden we samen de luchtshow bekijken. Ik vond die zelf een beetje teleurstellend, maar anderen waren wel gefascineerd door de straaljagers die door de lucht knalden.  

Op dat moment was het zó druk in het park dat we besloten om ons op een festivalterrein te zetten op de expo. Ik heb daar zelf even een klein dutje gedaan op het gras, ZA-LIG en vooral much needed! Toen de zon was gezakt, voelden we ons weer paraat om terug op pad te gaan. En dat pad leidde recht naar het Belgisch paviljoen. We konden Dubai toch niet verlaten zonder een pintje zeker? 😉  

Van aan ons tafeltje zagen we de vuurwerkshow van start gaan. Dit was het startschot om richting het hoofdpodium te vertrekken, waar Christina Aguilera het slotoptreden gaf. 

THE END 

En zo kwam er een einde aan deze fantastische ervaring. Ik onthoud zelf vooral wat een fijne klasgenoten ik heb, want qua teambuilding kon de reis ook zeker tellen! Bedankt 2OMe en bedankt Philippe De Wulf en Lieve Plasqui, om ons deze mooie kans te geven. 

xxx liefs 
Sarah 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: