LIVE YOUR DREAM met OM podcast

Vandaag laten we jullie graag kennis maken met de OM podcast. Onze opleiding organisatie en management heeft sinds kort zijn eigen podcast, hoe geweldig is dat!?

We stellen jullie graag de makers van de podcast even voor in onderstaand interview. Ben je benieuwd naar het resultaat van het interview? Lees dan zeker verder!

Dag FirdaousPeguySusana, Eden en Amber. Fijn dat jullie met ons een interview willen houden voor de blogpagina. 

Jullie hebben iets heel unieks gedaan dit academiejaar, vertel eens, wat hebben jullie precies gedaan? 

Hey, fijn dat jullie ons hebben uitgenodigd. Wij hebben dit jaar inderdaad iets nieuws geïntroduceerd voor alle studenten binnen Organisatie & Management (OM) op Thomas More Mechelen. Voor onze gloednieuwe OM podcast nodigen we huidige, maar ook afgestudeerde studenten uit die hun verhaal willen doen aan honderden andere studenten. Het doel is om hen te motiveren om 100% voor hun studies te gaan.  

Wie zijn jullie en waarom zijn jullie begonnen aan een podcast voor Organisatie & Management?  

Wij zijn zelf ook studenten binnen Organisatie en Management. Firdaous studeert Human Resources. Eden, Susana en Peguy studeren Intercultural Relations Management en Amber studeert Events4Business. De OM podcast is een gloednieuw concept voor en door studenten opgericht met als doel studenten te motiveren om gewoon te blijven gaan en niet op te geven. In onze afleveringen geven onze gasten ook veel tips en tricks mee die je kunnen verderhelpen als student zijnde. Wij nodigen, zoals eerder vermeld, ook (pas-)afgestudeerde studenten uit.  

“Dit doen we om te laten zien dat ALLES mogelijk is zolang je het zelf graag genoeg wilt!” 

Wat was jullie grootste motivatie om een podcast uit de grond te stampen?  

Wel, Firdaous kwam vorig academiejaar op het idee om een podcast te starten voor en door studenten OM. De voorbije jaren waren een erg uitzonderlijke periode voor veel studenten. Daarom nodigen we nu gasten uit met een inspirerend verhaal die de hoop niet opgeven om voor je studies te blijven gaan. Als student is het studentenleven niet altijd even gemakkelijk en vergeet je soms waarom je aan het studeren bent.  
Met deze podcast willen we studenten eraan doen herinneren waarvoor ze het doen: namelijk, afstuderen en vervolgens een mooie toekomst opbouwen.  
Met de OM podcast hopen we ook de drempel te verlagen voor mama’s en papa’s die zich na jaren terug achter de schoolbanken willen zetten. Binnen Organisatie & Management staan we open voor alle leeftijden, culturen, geloofsovertuigingen en geloven we in jou als student!  

“Wij laten studenten aan het woord van alle leeftijden, culturen, achtergronden en geloofsovertuigingen!”

Wat vinden jullie het leukste aan de podcast? 

In de eerste plaats halen we enorm veel voldoening uit de inspirerende verhalen van onze studenten. Omdat we zelf ook studenten zijn, doen deze verhalen, tips en tricks uiteraard ook veel met ons als hosts. We worden steeds meer gemotiveerd en delen graag deze energie met de buitenwereld. Het leukste blijft dan ook dat we positieve reacties krijgen van studenten, mama’s en papa’s die vinden dat deze podcast een doorslaggevende factor was om te beginnen aan hun studies. DO NOT DREAM YOUR LIFE, BUT LIVE YOUR DREAM!   

Wat is jullie doel met deze podcast? 

LIVE YOUR DREAM! Ons doel is eigenlijk heel simpel. Wij willen er met onze podcast voor zorgen dat huidige en toekomstige studenten hun doel niet uit het oog verliezen. Daarnaast willen we ook laten zien wat je allemaal kan doen zodra je bent afgestudeerd binnen Organisatie & Management. Met de inspirerende verhalen van (pas-)afgestudeerde en huidige studenten willen we iedereen laten zien dat alles mogelijk is! We hopen dit te doen door hen te laten horen dat er heel veel mogelijk is zolang je het graag genoeg wilt.  

Wat met nieuwe studenten op Thomas More Mechelen?  

Voor studenten die pas afgestudeerd zijn van het middelbaar geven we heel wat tips en tricks mee. Met deze podcast willen we hen vooral laten zien dat in het begin van de opleiding alles nieuw en onwennig is. Dat is uiteraard normaal en hierdoor leer je jouw eigen draai te geven aan je studies. Op Thomas More Mechelen zijn er ook studenten die zich als buddy aanbieden voor studenten die graag begeleiding wensen doorheen hun opleiding. Zo heb je altijd steun van iemand die al wat meer ervaring heeft en die altijd klaar staat voor jou!  

Beluister zeker onze podcast en hopelijk zullen jullie ervan genieten! 🙂

Xoxo

Team OM podcast

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: