Studeerplekken in Mechelen 

Hallo allemaal! De blok is begonnen en iedereen is nu waarschijnlijk al hard bezig met de voorbereidingen van de examens. Een goede studeerplek is dan ook een must om door deze zware periode te komen. Je moet je er goed voelen, je goed kunnen concentreren en nog zo veel meer. Wij zijn speciaal voor jullie, samen met team YouTube, op zoek gegaan naar de leukste spots in Mechelen om te gaan studeren. Dit kan alleen maar uiteraard ook met vrienden.  

Campus Thomas More

Op de campussen in Mechelen zijn er verschillende studieplekken te vinden. Vind je het niet erg om te studeren met een beetje achtergrondgeluid? Dan kan je altijd in de verschillende refters gaan zitten. Zo zit je ook dicht bij het koffieapparaat en de keuken voor als je honger of dorst hebt. Je vindt er ook verschillende “kubussen” waar je heel gezellig voor een groepswerk kan in zitten. Verder heb je in campus de Vest ook nog twee andere studieruimtes.  
Op de begane grond vind je tegenover de refter het leercentrum. Hier kan je gaan zitten om te studeren, maar ook voor groepswerken. Het is er toegestaan om te praten en ook om bijvoorbeeld een studiesnack te eten. Hier vind je ook een kopieermachine om je cursussen, samenvattingen, … af te drukken.  
Op de bovenste verdieping van het B gebouw vind je de stille studieruimte. Als je liever studeert in complete rust, dan kan dat hier. Er staan verschillende tafels waar je rond kan gaan zitten en je volledig kan concentreren. Hier vind je ook Stuvo, waar je een afspraak kan maken als je met vragen/problemen zit. 
En als deze opties het toch niet zijn en je eigenlijk met een hele grote groep samen wil studeren. Op campus is het dan ook altijd mogelijk om via James een lokaal te reserveren. Je kan eens gaan horen welk lokaal vrij is en dan kan je daar gaan zitten. Of je stuurt een mailtje naar planning@thomasmore.be, zij kunnen dan op voorhand al een lokaal reserveren. 

Het Predikheren

Het Predikheren is de bibliotheek van Mechelen. Hier zijn enkele zalen met studieplekken voorzien voor studenten. Aangezien het een bibliotheek is, is het hier ook de bedoeling om in stilte te studeren. Op voorhand reserveren is wel nodig, aangezien er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn. Het is hier ook verplicht om de coronaregels te volgen. Zo moet je te allen tijde een mondmasker dragen. Er mag niet gegeten worden, wel gedronken. 

Coffice  

Als je gaat rondwandelen in Mechelen, kan je ook eens langsgaan bij “Coffice”. Het is een coffeebar waar je gezellig met vrienden een koffietje, theetje of iets anders kan drinken. Je kan er ook gebakjes eten. We zouden het zelfs voor een “date” aanraden 😊. We raden Coffice ook aan om eens goed te ontspannen tussen je werk door. Op de eerste verdiepingen biedt Coffice flexibele én vaste werkplekken aan. Wel moeten we vermelden dat deze betalend zijn. Indien je het niet ziet zitten om te betalen heb je ook de keuze om gewoon onder in de zaak te zitten waar je ook aan een tafeltje kan studeren. Ga zeker eens een kijkje nemen bij de beste koffiebar in Mechelen en probeer deze studeerplek eens uit!

Le Pain Quotidien & Beans  

Als je door Mechelen over de Ijzerenleen wandelt, kom je langs verschillende zaakjes waar het ook leuk kan zijn om te studeren.  
Allereerst vind je bij le pain quotidien een meeting room bovenaan in het gebouw. Hier kan je samen studeren, gezellig een koffie drinken en nog veel meer. Voor je naar deze meeting room gaat, kan je best even checken of deze al gereserveerd is. Je kan anders ook zelf reserveren, en dat volledig gratis! Deze ruimte is bovendien ook voorzien van gratis wifi waardoor je ook met je laptop kan gaan. 
Een ander leuk zaakje waar je ook eens kan langsgaan is Beans. Hier heb je geen aparte studeerruimte, maar je kan je gewoon binnen zitten. Zoals bij Le Pain Quotidien kan je er ook genieten van een heerlijk koffietje, of kan je gaan lunchen en samen studeren. 

Ben je het dus beu om bij je thuis te zitten en veel afleiding te hebben? Wil je graag met een vriend/vriendin toch eens ergens anders gaan studeren? Met deze studeerplekken heb je alvast een groot aanbod van plaatsen die je eens kan gaan uittesten! Wij wensen natuurlijk iedereen heel veel succes met het studeren en ook met de examens, wij kunnen dat! 

Laat zeker weten welke plekken jullie hebben geprobeerd en wat jullie ervan vonden.  

(Ps, vergeet ook zeker niet de YouTube video eens te bekijken!)  

Xoxo Celine en Yanouck  

Een gedachte over “Studeerplekken in Mechelen 

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: