Wat heb jij gedaan tijdens de feestdagen?

Hey iedereen, in deze blog gaan we jullie vertellen wat wij hebben gedaan tijdens de feestdagen. Een nieuw jaar, een nieuw begin. Maar wat is een nieuw begin zonder goede voornemens? Niets! Daarom geven we jullie elk onze goede voornemens mee. Herken jij jezelf in iemand van ons? 😊

Foto: Soraya's kerststafel

Soraya:
Ondanks de examens die eraan komen, heb ik volop genoten van de eindejaarsperiode. De gezellige sfeer, het kerstshoppen, kerstmuziek luisteren, lekker eten en het gezellig samen zijn, maken mij ontzettend gelukkig. Ik heb mijn boeken even aan de kant gelegd om hier volop van te genieten.  Normaal doe ik niet mee aan goede voornemens omdat ik mij hier nooit aan houd, maar ik geef het dit jaar weer een kans. Ik wil in 2022 mijn rijbewijs halen. Ik stel dit elk jaar opnieuw uit, maar ik ga hier zeker werk van maken. Ook wil ik meer gaan bewegen. Het afgelopen jaar ben ik begonnen met squashen, maar de laatste tijd merk ik dat ik er minder tijd voor vrijmaak. Ik wil een vast moment in de week voorzien om dit te gaan doen. Als laatste goede voornemen wil ik meer tijd maken voor mijn vrienden en familie en meer kleine tripjes plannen.  

Foto: versierde kerstboom

Yanouck:
Mijn feestdagen zagen er heel gezellig en fijn uit. Samen met mijn gezin kerstmis vieren, is iets waar ik altijd heel erg naar uitkijk. Naar het vuurwerk gaan kijken op nieuwjaar is ook een traditie waar ik elke keer weer heel erg van kan genieten.

Elk jaar denk ik wel aan wat ik in het nieuwe jaar anders wil of wat ik graag wil bereiken. Meestal vervagen ze doorheen het jaar, zoals bij de meesten denk ik. Ook dit jaar heb ik er twee die ik echt ga proberen vol te houden. Dit komt omdat corona mij erg heeft doen nadenken over mijn gezondheid. Zo ga ik onder andere proberen meer water te drinken. Dit klinkt heel standaard maar ik drink echt max 200ml per dag en dit is natuurlijk veel te weinig. Mijn tweede voornemen is meer tijd voor mezelf nemen. Door mijn studies en werk/Chiro, heb ik de afgelopen jaren minder tijd voor mezelf gehad. Nu ben ik gestopt met werken en ga ik proberen deze tijd te gebruiken om wat meer rust in mijn leven te brengen.  

Foto: Lynn met haar hond Olly en een versierde kerstboom

Lynn:
De feestdagen waren voor mij ideaal om even de stress van de examens los te laten. Kerstavond heb ik samen met mijn gezin gevierd en Nieuwjaar bij mijn vriend en zijn gezin. Zoals gewoonlijk was er veel te veel eten en ging ik slapen met een overvolle maag. Toch heb ik er heel erg van genoten! 

Elk jaar stel ik voor mijzelf wel enkele goede voornemens op. Ik moet toegeven dat ik mij er niet ieder jaar aan houd, maar deze keer ga ik dat toch proberen. Mijn eerste goede voornemen is om wat minder eten te kopen in de cafetaria op school. Nu dat we terug lessen hebben op campus, merk ik dat ik toch heel wat geld uitgeef aan eten. Mijn tweede goede voornemen is om wat meer tijd te maken voor mijn vriendinnen. Doordat ik vele uren doorbreng op school, en mijn vriendinnen ook, is het vaak moeilijk om af te spreken. Vrienden zijn voor mij zeer belangrijk, dus ik wil hier zeker meer tijd voor vrij maken.

Foto: Polaroid van Kiana met haar vriendje

Kiana:
De feestdagen… De mooiste tijd van het jaar… Maar ook de drukste. Zoals ieder jaar vierde ik kerst met mijn gezin en familie. Maar vooraleer het samenzijn en het eten kon beginnen, moest ik samen met mijn vriend nog kerstcadeautjes gaan kopen. En wanneer deden we dit? De 24e zelf natuurlijk. Een portie stress en geloop, alvorens wij dus konden geniet van een leuke kerstavond. Kerst bij familie en nieuwjaarsavond onder vrienden! Uiteindelijk sloten we de feestdagen ook af door bij alle grootouders en familie langs te gaan op 1 januari. En nu? Aftellen naar de volgende eindejaarsfeesten! 

Wat ik anders ga doen volgend jaar? Ik ga sowieso al veel boeken lezen, wat ik in alle jaren voordien nog niet deed. Verder hoop ik dat ik dit jaar wel men belofte kan houden en op tijd ga beginnen met mijn voorbereidingen voor de examens! Maar het belangrijkste van al, ik ga zorg dragen voor mezelf. Lekker tijd pakken voor mezelf en … Nou ja, SPORTEN. Stoppen met tam zijn en erin vliegen dus! 

Foto: Imke naast een mooie kerstboom

Imke:
Hoi allemaal! Ik weet niet hoe het met jullie zat, maar ik heb de vibe van de feestdagen echt gemist dit jaar. Normaal gezien kijk ik lang uit naar Kerstmis. Cosy truien, dikke kerstsokken, gezellig dekentje, warme tas thee en een dik boek… ZALIG. Maar dit jaar… Ik voelde het gewoon niet.

Ondanks de afwezigheid van het kerstgevoel, heb ik het toch wel goed gevierd. Normaal gezien heb ik jaarlijks zo’n 8 kerstfeestjes. ‘WHAT!?’ Lang verhaal kort: zowel ik als mijn vriend hebben gescheiden ouders met een nieuwe partner. De feestjes werden dit jaar beperkter en waren stuk voor stuk héél gezellig, met een warme sfeer en vol liefde. 

Mijn goed voornemen voor 2022… Moeilijk. Ik denk dat ik toch kies voor meer foto’s maken. Ik geniet altijd van het moment, wat goed is, maar daardoor heb ik geen foto’s om achteraf op terug te kijken. Aangezien mijn geheugen niet zo top is, zijn die wel welkom! 

Foto: Kerststronk van Céline

Céline:
De feestdagen zijn voor iedereen héél belangrijk, maar ook voor mij! Meestal kwamen we samen met heel het gezin, maar door de coronapandemie verliep het dit jaar wat anders. Ondanks deze situatie, hebben we toch goed kunnen vieren!  

Kerstcadeaus uitdelen is mijn favoriete deel van kerstavond. Ik deel graag mijn cadeaus als eerst uit… Waarom? Omdat ik er gelukkig van word om bij mijn gezin een lach op hun gezicht te toveren. Ook waren deze feestdagen voor mij nog belangrijker dit jaar, omdat ik niet lang geleden een naaste ben verloren…  

Sleutelwoorden die mijn Nieuwjaar omschreven waren: positieve zelftest, quarantaine, COVID-19, ziek… Raad maar eens wie geen Nieuwjaar heeft kunnen vieren? IK 😊 . Ik heb wel kunnen genieten van het vuurwerk dat ik vanuit mijn kamer zag. Ook heb ik enkele vriendinnen gebeld om hun een Gelukkig Nieuwjaar te wensen! 

Ik heb enkele voornemens opgeschreven. De grootste challenge voor dit jaar is om ze vol te houden. Ik zou meer water willen drinken, meer willen sporten, enkele gezinsmomenten willen organiseren en mijn kamer op kot elke zaterdag willen kuisen. Dit zijn enkele voorbeelden van mijn voornemens voor 2K22. En wat zijn jouw voornemens? 

Foto: Yara en haar schoonfamilie

Yara:
Mijn feestdagen waren dit jaar geslaagder dan de andere jaren, “vreemd” zou je zeggen met dit coronajaar niet? Wel, ik zal jullie vertellen waarom. Ik heb voor het eerst de feestdagen buitenshuis doorgebracht, namelijk bij mijn schoonfamilie. Zo een warme kerstavond heb ik nog nooit meegemaakt! Het nieuwe jaar ben ik gestart hand in hand met mijn vriend, beter kon niet!  

Mijn goede voornemen is vooral gezonder gaan leven. Sinds ik en mijn vriend samen zijn ben ik 11 kg bijgekomen, die zou ik er graag af willen! Ik denk dat ik daar de focus op wil leggen in 2022 en niets anders. Ik zal daar al werk genoeg aan hebben. LOL!😊  

Wij hopen dat het voor jullie FANTASTISCHE feestdagen zijn geweest! Wij wensen jullie een gelukkige nieuwjaar en hopelijk houden jullie, jullie dit jaar wél aan jullie voornemens! 🙂

Laat ons zeker weten wat jullie gedaan hebben tijdens de feestdagen. We zijn héél benieuwd!!

xxx TEAMBLOG xxx

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: