De #BlijfInJeKot-blog van een student (7)

Alhoewel de maatregelen stilaan een beetje soepeler mogen, blijven deze #Corona-tijden voor onze studenten #OfficeManagement een hele uitdaging. Daarom geven ze al sinds maart de estafette aan elkaar en aan enkele docenten door om te schrijven over hun belevenissen. Twee maanden geleden lieten we studente Lauranne Baeyer in onze allereerste “blijf in je kot”- blog aan het woord. Zij kreeg de smaak zo goed te pakken dat ze nogmaals wou :-). En aangezien het bijna examen zijn, is dit vermoedelijk ook de laatste blog in deze reeks. Enjoy…

Ondanks Corona… is het leven mooi

We zijn 2 maanden na mijn eerste blog en ondertussen ben ik 22 geworden. Theoretisch ben ik dus in de fleur van mijn leven hoewel het in de praktijk – door het feestje in mineur – eerder doet denken dat ik 66 werd. Maar och de Corona- maatregelen zijn versoepeld, de zon schijnt en we zijn uitgenodigd bij mijn meter om hun nieuwe zwembad te testen … Het leven is en blijft mooi! 

Vrijdag 15 mei – het goed-in-je-vel-plan

Ik zoek de perfecte bikini en roep na het passen mijn mama. Het kan immers niet anders dan dat zij mijn bikini te warm gewassen heeft, wat is die gekrompen … De weegschaal brengt roet in het eten en het verdict is gevallen: ik heb niet het corona- virus maar corona kilo’s!  Plots voel ik me de actrice in de film “Bridget Jones’s Diary”. Maar de realiteit is dat ik gewoon een studente ben die niet enkel een strakke “examenplanning” moet volgen, maar ook een strak “goed- in- je- vel- plan”! Mijn goed voornemen start ik morgen; vandaag neem ik op een gepaste manier afscheid van “the good old life”. Hoe zou ik dit beter kunnen dan neergeploft in de zetel met een pot Häagen-Dazs Cookies & Cream kijkend naar Temptation Island???

Zaterdag 16 mei: in de schoenen van Tom Boonen

Belofte maakt schuld, maar ik besef dat als ik mijn “goed-in-mijn-vel-plan” wil volhouden, ik partners in crime nodig heb. Er zijn weinig keuzemogelijkheden dus de honden en mijn mama zijn de Chinese vrijwilligers. Tussen ons gezegd en gezwegen, kunnen ze het eigenlijk ook wel gebruiken. Dus here we go: we stoppen Lili in het mandje en maken een fietstocht… met bestemming een crèmerie, want die sportiviteit moet toch beloond worden, nietwaar?! 

Het was zo’n succes dat we nadien meteen een online een fietsmandje bestelden voor Bella. Die is wel dubbel zo zwaar waardoor we (eerlijk gezegd) even in de verleiding kwamen om ook een elektrische fiets te kopen maar dat lieten de financiën niet toe. 

Zondag 17 mei: Hello Fresh

Vandaag zijn we aan onze volgende stap toe in ons #blij(f)injekotlichaamplan. We proberen iets nieuws en bestellen een “Hello Fresh Box”. De naam op zich geeft al een gezond gevoel. Hoewel ik kritisch stond tegen zulke pakketten moet ik toegeven: ’t is lekker, goed uitgewerkt en gezond. Zelfs in deze opgesloten en vrijheid berovende tijd, heeft “Hello Fresh” onze horizonten verruimd. Dat moet je kunnen! 

Maandag 18 mei: Talent in huis

Vandaag ligt de focus op onze Border Collie Basiel. We starten met een stevige wandeling en een spurtje. We laten hem zelfs op omgevallen boomstammen klimmen. In de middag kregen we bericht dat volgende week de hondenschool weer opent. Hij zit eigenlijk in de “gevorderde agility”, maar is de laatste weken eerder getalenteerd in “gevorderd lui zijn”. Daarbovenop zien we in de agility Facebookgroep dat zijn streberige klasgenoten hard oefenen. We laten alles vallen en pakken onze weave vanonder het stof. Basiel, werken jongen!! 

Dinsdag 19 mei: Beauty Salon

“Goed in je vel” is niet enkel sporten … maar je ook goed verzorgen! Na een dagje vitamine D opdoen in de zon, scrubben we de huid, doden we de gratis mee-eters en leggen we een zelfgemaakt avocadomasker. We zijn tegen voedselverspilling dus deze te rijpe avocado’s krijgen zo toch nog een nuttige functie. Ik heb net lekker mocktails gemaakt van verse munt, geperste citroenen, bio aardbeiensiroop en water. De gin smaak droom ik erbij en in mijn moeders fantasie is Johnny Depp de ober. 

Woensdag 20 mei: Kalimera Griekenland

Het doel van vandaag is een perfecte bikini vinden. Uiteraard willen we de kleine lokale zelfstandigen steunen en vinden dit een prima excuus om nog eens langs te gaan bij onze favoriete kledingwinkels. We komen niet buiten met een bikini maar hebben ons laten gaan en komen wel buiten met een aantal stuks waaronder een Grieks ogende jurk waar mijn mama helemaal verliefd op werd. Het heeft vast en zeker te maken met haar gemis aan een reisvooruitzicht. De Griekse eilanden zijn haar tweede thuis. Ik heb met haar te doen en bedenk dat als wij niet naar Griekenland kunnen, dit jaar Griekenland naar ons moet komen! Mijn creatieve brein begint te werken en ik beslis dat we deze zomer een Grieks feest bij ons thuis organiseren voor vrienden en familie. Om in de mood te komen, zetten we de Sirtaki op. Ik ben niet te stoppen en bestel al meteen een Griekse vlag, Griekse servieten, steek een Kahoot quiz in elkaar en verdiep me in de Griekse keuken. Laat die examens en de Corona maatregelen nu maar snel gedaan zijn! Resultaat van de dag: mijn mama blij en ik scoor punten als perfecte dochter = win – win ☺ 

Donderdag 21 mei: Aquaholic

Vandaag is het zo ver, we gaan het zwembad testen. Hoewel onze vorige inspanningen niet helemaal gezorgd hebben voor “summerproof body’s”, hebben de volle zon en de 28°C wel gezorgd voor het perfect zomers gevoel. Toegegeven, ik denk niet dat we aan 50 baantjes kwamen… maar de handstanden en de salto’s met de nichtjes in het water, deden voldoende calorieën verbranden om daarna tezamen een lekker taartje te eten. Zwembad goedgekeurd!

Op korte termijn zal een bikinilijf niet meer lukken, maar op lange termijn een dikketruienlijf zeker wel ☺

Liefs en veel succes met de examens,

Lauranne 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: