Stage in het buitenland in volle Corona-crisis? #YesICan

#Throwback artikel door Alexandra Van Besouw – Studente 3de jaar Office Management

Heerlijk! Stage in Malta

Gedurende 3 maanden heb ik stage gelopen bij Volo Media in Malta. Dit bedrijf is een Digital Publisher. volo Media beheert honderden websites in meer dan 7 landen. Wat doet een Office Manager dan daar? Ik mocht mij smijten op de online media, kon artikelen en blogs schrijven, verzorgde de e-mail marketing, kon de sociale media van websites onderhouden, nieuwsbrieven opstellen,.. Ik kwam  terecht in een internationaal team van 18 collega’s uit 5  landen en werkte dus met collega’s uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Malta.  

Affiliate Marketing

Ik koos deze stage omdat ik graag schrijf. Ik vind het bovendien fijn om met sociale media te werken. Daarnaast wou ik graag meer leren over marketing, in dit geval “affiliate marketing”. Dat is een vorm van marketing waarbij klanten je vragen om een artikel te schrijven met bepaalde links in. Als lezers dan doorklikken op die linken, kreeg mijn bedrijf Volo Media daar geld voor. Hoe meer kliks, hoe beter – dus aantrekkelijk schrijven was de boodschap 🙂

https://www.linkedin.com/company/volo-media
Ik en mijn team bij Volo Media -in betere tijden (NVDR: foto dateert van voor #Corona)

En toen kwam #Corona

Ik was amper 6 weken mijn stage aan het doen toen het coronavirus zijn weg naar Europa had gevonden. Mijn stagebedrijf nam deze crisis direct erg serieus. Omdat we allemaal vanop ons eigen locatie(s) kunnen werken, besliste het management dat we niet langer op kantoor mochten werken. Iedereen was in shock toen we de aankondiging kregen, ook al dachten we dat het toen om 2 weken verplicht thuiswerken ging.  Niemand had dit zo snel verwacht. Het viel als een donderslag op ons. Ik vond dit in het begin erg moeilijk te geloven. Little did I know… ik kon dan ook op dat moment niet inschatten dat dit mijn laatste dag ooit op dat kantoor was…  

Stage vanop mijn stage-thuis: een uitdaging

Plots mijn stage doen vanop mijn thuis in Malta, het was zonder twijfel een grote uitdaging voor mij. Ik was nog maar anderhalve maand aan de slag en moest mij nu zelfstandig zien te redden zonder fysiek contact van mijn mentor. Ik ben gelukkig van nature uit een erg zelfstandig persoon, maar dit bracht toch wel veel zelfdiscipline met zich mee.  

De eerste werkdagen gingen nog heel vlot. Alleen merkte ik naarmate de dagen vorderden, dat ik het steeds moeilijker kreeg. Ik vond het lastiger om uit bed te komen, was veel afgeleid door mijn smartphone en mijn motivatie was beneden alle peil. Op kantoor hing er altijd een losse en aangename sfeer. Ik miste die énorm. Doordat er even niet veel druk was, deed ik ook niet zo goed voort. Dat heb ik me beklaagd… Tegen het einde van de werkweek waren mijn taken immers nog niet af, waardoor ik in overdrive moest gaan om er te geraken. Welcome stress!  

Back to Belgium, back home. Work hard, play hard

De week nadien had ik besloten om terug naar België te gaan. Ik heb dan mijn stage thuis kunnen verderzetten. Daar heb ik gelukkig de routine gevonden die ik nodig had. Ik ben er zelfs sterker uitgekomen, vind ik. 

Mijn toverformule? 

  •  Ik begon steeds om 8 uur te werken (routine)
  • ik maakte dagplanningen (plannen)
  • ik ging na het werk altijd sporten (ontspannen)

Terugblik

De stage was geen lachertje.  Ik moet toegeven dat ik het eerst erg moeilijk had met de veranderde situatie: alleen thuiswerken, geen routine meer, nadenken over terug naar België gaan of niet,.. Het was een lastige periode en ook een zware tegenslag. 

Toch denk ik dat ik terecht trots ik ben trots ben  dat ik mijn positieve en toekomstgerichte zelf had teruggevonden en mijn stage met glans heb beëindigd. 

Op deze manier ben ik niet alleen persoonlijk gegroeid, maar ook in mijn werk.

#YesICan #AndIdid 🙂

Alexandra

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: