De #BlijfInJeKot-blog van een student (1)

Nadat in de vorige blog van één van onze docenten sprak over haar ervaring in tijden van Corona, kroop ook student Lauranne Bayer in haar pen. Ze neemt de estafette met veel enthousiasme over… #ToBeContinued

Een nieuwe hobby?

In tijden van “#blijf in je kot”, probeert een mens eens wat nieuws. Mijn nieuwe uitdaging is vandaag een blog schrijven! Hoe begin ik hieraan? Ondanks dat er nog een online les over komt in het vak “Webredactie” van docent Nancy De Vogelaere, toch al even gegoogeld voor wat tips en tricks. Zie hier het resultaat ☺ 

Ik start met een zoektocht naar een levensmotto in het Corona- tijdperk en vind iets toepasselijks:

Het leven is net als zeilen, ook met tegenwind kan je vooruitgaan”.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen zeiler en hou veel meer van een warme zeebries in de rug. Maar toch zit er grond van waarheid in…

Hier zitten we dan: ik als 21- jarige met mijn 50- jarige moeder en onze 3 honden… min of meer opgesloten. Even deed het me denken aan een escape-room, maar dan zonder enige escape mogelijkheid. En ja … ik baal van het thuis zitten zonder vrienden in dit -eindelijke- terrasjesweer. 

Maar mijn mama zegt: “wat je niet kan veranderen, moet je accepteren en wat je wel kan veranderen in je leven, moet je aanpakken”. Als brave dochter volg ik haar altijd juiste raad op. Dus deze Covid 19- periode accepteer ik, maar mijn gedrag en gemoed zal ik aanpakken!! 

Donderdag 19 maart: (B)engeltjes

Ontmoet Bella, Basiel en Lili 🙂
(en mij natuurlijk)

Ik ben alleen thuis met onze 3 vierpotige monstertjes: Bella, Basiel en Lili. Wat heb ik in het verleden al vaak gevloekt omdat ik met hen “moest gaan wandelen” en oh wat ben ik hen dankbaar dat ze me nu zo’n nuttige dagbesteding schenken en mijn eenzaamheid doorbreken. Onze drie (b)engeltjes denken er misschien anders over “Moeten we nu echt weeral zo lang gaan wandelen en waar is onze dag-rust naartoe als jij op school zit???”.

Vrijdag 20 maart: Kokkerellen

Heerlijk toch 🙂

Mijn mama stelde een brainstorm voor: “hoe gaan we deze tijd overleven?” We zijn absoluut nog niet klaar om ons in te schrijven voor “Komen Eten” maar daar komt verandering in! Uit de brainstorm kwam dat we 1 keer per week “restaurantje’ zouden spelen.

Afspraak: we streven een sterrenrestaurant na, dekken de tafel mooi en komen opgekleed naar de eettafel. Het puntengedeelte bleek niet haalbaar te zijn onder ons twee dus gaan we enkel voor creativiteit, sfeer & gezelligheid en geven we tips over hoe het eten nog beter kan smaken. 

Resultaat: geen tv- avond, maar we doken in onze kookboeken. “Joepie, eindelijk” dachten die want ze vreesden het containerpark wegens “niet meer nuttig”. Welnee, integendeel nu! Zelfs geen technische werkloosheid voor hen 😉 maar gebruiken die handel!

Zaterdag 21 maart: Corona survivalkit

Lang leve de lente. Wat doet het zonnetje goed haar werk. Het is nu zo fijn buiten tijdens onze wandeling, dat ik haast vergeet dat we in een lock-down zitten. 

Maar het is ook “supermarktdag”. Volle moed en gewapend met handschoenen huppelen we ernaartoe. Wat voor een overdreven gedoe vond ik die Chinezen met mondmaskers en handschoenen enkele weken geleden, maar zie me nu zelf over straat lopen! 

Sjapoo voor de organisatie: karretjes worden ontsmet en er wordt gedirigeerd wanneer we naar binnen mogen. Zelfs in crisistijd biedt Colruyt een service met een glimlach om u tegen te zeggen. Ik ben echt fan! 

Overlevingspakket: check

Zondag 22 maart: Lang leve Face-Time

Daaaaag, oma & opa!

Het is nu al een tijdje geleden dat ik mijn oma en opa zag. Maar lang leve “Face-Time” en wat zijn mijn grootouders mee met hun tijd! Buiten alle voordelen van deze digitalisering, gaat het duidelijk ook het fysische verouderingsproces tegen.  De vingerbewegingen die mijn oma maakt op de IPad gaan haar reumatiek tegen en zijn nog een besparing op de kiné erbovenop. Een minpuntje: het maximum volume van de IPad is voor mijn opa niet hoog genoeg. Ik ben er vast van overtuigd dat meerdere 70- plussers het hiermee eens zijn.  Misschien een gat in de markt voor de verbetering van de IPad’s???

Dinsdag 24 maart: Nieuwe doelgroep voor Thomas More

Online les volgen als hond… doe je zo!

Het online les volgen boekt verder vooruitgang. Onder het motto “Yes we can!” smijten veel van onze docenten zich op digitale tools als nooit tevoren. How cool is this!

Tip voor Thomas More: omdat ik merk dat er overal huisdieren mee les volgen, én bovendien ook bij onze docent de hond tijdens de les even op de schoot sprong… misschien is het een ideetje om voor alle honden en katten een aparte studierichting op te starten …? Een gat in de markt, ik weet het zeker 😀

Woensdag 25 maart: Creativiteit en dankbaarheid ten top

Het is zover: aan het Koninklijk Paleis hangt een witte vlag. Wat Philippe en Mathilde kunnen, willen wij overtreffen ☺. Lang leve mijn opgedane creatieve skills van de Rudolf Steinerschool. Een wit hoeslaken verandert van job! Gedaan met het horizontale stille bed-leven, je mag vanaf nu verticaal pronken in het (bruisende…) Boechout. 

Tot de volgende en… Stay Safe!

3 gedachten over “De #BlijfInJeKot-blog van een student (1)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: