Discriminatie in een jobadvertentie?

Tekst door Sihame, derdejaarsstudente Office Management van Thomas More Mechelen.

Onlangs kwam Mevrouw Brechje Moerman, HR verantwoordelijke voor diversiteit en inclusiviteit bij BNP Paribas Fortis, een lezing geven over.. jawel, diversiteit en inclusiviteit!

Diversity and inclusion2

Er wordt tegenwoordig altijd gekeken naar diploma, maar eigenlijk zou je moeten kijken naar competenties, bijvoorbeeld of het iemand is die snel dingen bijleert. Bovendien houdt niet elke organisatie rekening met diversiteit wanneer ze een vacature uitschrijft.

Als je in je vacature enkel typisch mannelijke kenmerken vermeldt, zoals dominant of competitief bijvoorbeeld,  dan zou het kunnen dat vrouwen zich hierdoor minder aangesproken voelen. Het is natuurlijk niet zo dat enkel mannen dominant of competitief zijn, maar als vrouwen zich niet herkennen in 4 van de 8 kenmerken dan is het hoogstwaarschijnlijk dat ze niet zullen solliciteren.

Wat krijg je dan in je organisatie?

Je krijgt dan meer mannen dan vrouwen. Daarom is het heel belangrijk dat je in je jobadvertentie vermeldt voor wie deze functie bedoeld is. Op deze manier vermijd je discriminatie én zorg je ervoor dat er zowel mannen als vrouwen in de organisatie aangeworven worden. Het is wetenschappelijk bewezen dat een team van mannen en vrouwen zorgt voor meer productiviteit in de organisatie. Girl power!

Sihame

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: