Dromen van je eigen onderneming

Tekst door Jorien Geukens, student Office Management, derdejaarsstudente bij Office Management (optie Customer Relations Management)

Het gat in de markt vinden, het probleem oplossen waar veel mensen mee zitten en dit kunnen combineren met iets wat je graag doet. Het houdt mij al een tijdje bezig, en daarom schreef ik mij in voor het Ondernemerscongres van Thomas More: SPARK Your Business.

Samen dromen

Het mooie logo van SPARK

Het was al even aangekondigd – maar op 6 november ’19 was het eindelijk zover. We werden in de aula van campus de Vest ontvangen door Lorens Van de Velde en Regina Vuerinckx van SPARK. Zij legden uit dat SPARK een initiatief is van Thomas More in de regio Mechelen en Antwerpen om de ondernemerszin van studenten te stimuleren, te ontwikkelen en te ondersteunen. 

Nadien kwam BNP Paribas Fortis aan het woord. De bank biedt verschillende diensten aan, aan jonge ondernemers. BNP Paribas wil deze ondernemers alle begeleiding geven die ze nodig hebben om een mooie zaak te kunnen laten bloeien. 

Echte verhalen

En toen begon het écht. Drie behoorlijk jonge ondernemers kwamen hun verhaal vertellen over hoe zij de dingen hebben aangepakt. Het was interessant om te zien dat het drie totaal uiteenliggende sectoren waren en dat ieder ook zijn eigen tips & tricks wilde meegeven.

Coffice

Eerst was het de beurt aan Lennard Hens, hij vertelde over zijn onderneming Coffice, een mengeling tussen Coffee, Cowork en Connecting. De wijsheid die Lennard ons wou meegeven, is dat ondernemen vaak leidt tot een hoopje problemen en dat jij het verschil kan maken door op een goede manier hier mee om te gaan. Daarnaast zette hij ook nog in de verf hoe belangrijk het is om een goed plan stap voor stap uit te voeren en je te omringen met mensen die op dezelfde golflengte zitten.

Veerle Spaepen creëerde EDO collective. Zij probeert kleinere modemerken samen te brengen om zo de ‘mass destruction of retail’ tegen te gaan. Met haar motto: “ondernemen kan ook op een veilige en rustige manier”, raakte ze bij veel studenten een gevoelige snaar.

Als laatste kwam Benjamin Eysermans vertellen over BAO living en zijn geweldige creatie SAM. Dit is een oplossing om meer duurzaam te kunnen wonen. Benjamins gouden tip was dat je moet zoeken naar een maatschappelijk probleem dat in jouw interesseveld ligt, om zo de ideale succesvolle onderneming te starten.

De handen uit de mouwen

Na de aula sessie werden we in drie groepen verdeeld op basis van het niveau van jouw idee/onderneming. Ik zat in groep twee, de vlam. In deze sessie hebben we geleerd om dieper na te denken over ons ondernemingsidee. We kregen de opdracht om na te denken over het probleem dat we bij onze klanten gingen oplossen. Uiteindelijk zijn we geëindigd met een persona en een value proposition voor onze eigen onderneming. 

Heeeeerlijk! Een stukje SPARK taart!

Concluderend kan ik zeggen: het was een zeer leerrijk congres, waarbij we veel nieuwe gedachtegangen hebben leren kennen die we zeker niet mogen vergeten in de toekomst. Nu moet ik alleen zelf nog het gat in de markt vinden: iets met dieren, B&B, coworking, eten & drinken…? Uiteindelijk zal ik er wel komen en tot die tijd blijf ik rustig verder dromen! 😊 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: