Van onwennig naar alles onder controle op enkele weken tijd…

Wat als… eertejaarsstudenten niet te stoppen zijn 🙂

Artikel door eerstejaar Firdaous El Atmioui. Zij deelt haar ervaring van de eerste weken in Office Management Mechelen.

Wauw. De eerste weken zijn voorbij gevlogen! Wat een ervaring tot nu toe! Die eerste weken ver weg van het middelbaar, het is toch wel een hele aanpassing voor mij.

Aanpassingen mag je in dit geval héél ruim zien: alles is anders op vlak van leerstof en manier van les krijgen, maar ook op vlak van zelfstandig én verantwoord te werk gaan. Connecties maken met leerlingen verliep al heel vlot dankzij de docenten die ervoor zorgden een whatsappgroep te maken binnen elke specifieke deelopleiding. Nooit gedacht dat docenten deze rol zouden opnemen! Fantastisch initiatief trouwens.

Studente Firdaous
Voor ik naar Thomas More kwam voor de allereerste keer dacht ik meteen dat ik zou verdwalen. En dat ik alleen zou zijn ook. Alleen verdwalen in de het plannen en het hard werken. Maar zo'n kleine ondersteuning van de docenten brak al snel het ijs en gaf me meteen een goed en vertrouwd gevoel in zowel de docenten als de medestudenten. Veel dank!

 Ook vind ik het top dat er erg veel werd verwezen naar de ‘buddy-werking’. Op die manier kunnen studenten die last hebben van faalangst etc ook allemaal érgens terecht kunnen. Dàt kleine gebaar, die 7 seconden die worden genomen om dat mee te delen, dat is wat telt voor mij. 

De Thomas More drinkbussen en -tassen zijn een supertof initiatief!

-Studente Firdaous –

Naast dat was het werken met canvas en verschillende websites ook ingewikkeld. Ook werden er veel opdrachten gegeven om zaken te printen. Maar heb nooit eerder geweten hoe je zou moeten printen met je studentenkaart die dan herladen zou moeten zijn. Dat moest ik zelf te weten komen. Maar dat zou dan misschien bij het ‘zelfstandig’ aspect horen. 

Hoe dan ook, dat was het dan voor mij: mijn eerste ervaring na de middelbare school op het hoger onderwijs Office Management. Ik zou het niet willen missen hebben – de eerste stap is alleszins gezet!

PS één kleine tip: voor het vak Business Toolkit is het handig te laten weten dat werken met een MacBook bijzonder moeilijk is. Dit werd pas in één van de eerste lessen meegedeeld, nadat verschillende studenten hieraan veel geld besteedden.

Een gedachte over “Van onwennig naar alles onder controle op enkele weken tijd…

Voeg uw reactie toe

  1. Tof dat er steeds meer initiatief komt met die whatsapp groep enzo! Wij hebben zelf ook zon klaschat gemaakt, maar een opleidingsapp is kei handig om ook over de verschillende jaren elkaar te leren kennen.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: