Internship series – Laatste loodjes

Hallo allemaal en welkom in deel drie van de Internship serie. In deze blog neem ik jullie mee in mijn laatste weken op stage. Het was een interessante maand waarin ik mezelf echt ontplooide tot een professional.
Zijn jullie ook benieuwd hoe ik de laatste weken van mijn stage heb ervaren? Lees dan zeker verder!

Wat achtergrondinformatie

Mijn stage bij Cegeka loopt ten einde. Deze stage duurde 14 weken en was een echte eyeopener. Het doel van deze stage was beter weten wat er ons op de arbeidsmarkt te wachten stond maar ook hoe het leven er uit ziet van een professional. En geloof mij, dit heb ik zeker ontdekt!

Cegeka is een IT bedrijf dat kantoren heeft in Gent, Antwerpen, Leuven en Hasselt. Het bedrijf telt +/- 2600 medewerkers in België alleen. Wat het interessante aan deze stage is, is dat de IT wereld in constante beweging staat. Dit merk je ook eens je ingewerkt bent op de afdeling en mee kan kijken in de dagelijkse taken. Dat maakte deze stage ook net zo interessant en leerrijk.

De laatste loodjes

Mijn stage op de afdeling HR was een uitdaging, maar ook een geweldige kans om mijn kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Gedurende de afgelopen maanden heb ik veel geleerd over de verschillende aspecten van HR, waaronder recruitment, personeelsadministratie en training & ontwikkeling. Het was een verrijkende ervaring waar ik nog lang op terug zal kijken.

Maar nu komt het einde van mijn stageperiode steeds dichterbij. In de laatste weken moet ik alle losse eindjes aan elkaar knopen en mijn werk afronden. Dit is vaak een stressvolle periode, omdat je nog zoveel te doen hebt en je je afvraagt of je wel op tijd klaar zult zijn. Maar het is ook een periode waarin je de kans hebt om je te laten zien en te bewijzen wat je allemaal hebt geleerd.

Een van de belangrijkste lessen die ik tijdens mijn stage heb geleerd, is het belang van goede communicatie. Tijdens de laatste weken van mijn stage heb ik dan ook extra mijn best gedaan om mijn collega’s op de hoogte te houden van mijn werkzaamheden en eventuele problemen waar ik tegenaan liep. Door open en transparant te communiceren, konden we samenwerken aan een succesvolle afronding van mijn stage. Zo deed ik een eindpresentatie van een onderzoek dat ik voerde en legde ik mijn eerste sollicitatie gesprek vlot af.

En wat nu?

We hebben de eindspurt ingezet maar dat is natuurlijk ook wel het moment om even te kijken hoe de toekomst eruit zal zien. Wat zal de volgende stap in mijn carrière zijn. Ik geef even enkele opties die ik in overweging heb genomen.

VERDER STUDEREN

Ik ben nu 21 jaar en weet nog niet of ik alles uit mij heb kunnen halen of niet. Daarom ben ik doorheen het jaar al op zoek gegaan naar een eventuele richting om als extra studie te doen. Wat nu op mijn lijstje staat? Misschien dat ik zal kiezen voor een master in de handelswetenschappen. Dit lijkt mij een mooie aanvullen op mijn studie HR die ik nu al doe.

GAAN WERKEN

Een van de andere meest voor de hand liggende opties na mijn stage is om te solliciteren voor een baan.. Als er geen vacatures beschikbaar is binnen Cegeka, waar ik stage heb gelopen, kan ik mijn zoektocht naar een baan ergens anders beginnen. Wat voor mij vooral belangrijk zou zijn is een plaats waar ik me meteen thuis zou voelen. Of ik wil gaan werken? Ik denk het eerlijk gezegd niet. Alhoewel ik graag iedere maand een loon op mijn rekening zou willen zien, voel ik me misschien nog niet helemaal klaar om de professionele wereld in te stappen.

SABATJAAR

Een laatste optie die ik overwogen heb is het nemen van een tussenjaar. Ik wil heel graag een groot deel van de wereld zien om zo mijn cultuur te verrijken. Maar, reizen is duur dus ik denk dat ik eerst best wat ga werken voor ik kan vertrekken 😉?

Voila, dit was de voorlaatste blog van onze Internship series. In de volgende en meteen ook laatste aflevering neem ik jullie mee in het proces van het maken van mijn bachelorproef. Ook een heel belangrijk deel dat je uitvoert tijdens en naast je stage.

Wat ga jij doen na jouw afstuderen? Ik ben erg benieuwd 😊!

Tot volgende keer!

-Yanouck-

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: