Dreams Unleashed: Exploring the Empowering World of Special Olympics

Deze blog werd geschreven door Anne-Sophie Halsberghe | 2de jaarsstudent Organisatie & Management | Eventmanagement

Hey hoi, Hier ben ik terug van weggeweest, Dit doordat ik samen met mijn mede event-studenten heel wat projecten had lopen voor een practicum. Maar dit geeft dan weer heel wat materiaal om over te schrijven. Dus hierbij neem ik jullie in deze blog heel graag mee naar de Special Olympics !

Dit is een evenement waar de atleten een verstandelijke beperking hebben, voor hen heb ik samen met wat medestudenten een aantal activiteiten voorzien zodat de atleten zich voor of na hun wedstrijd kunnen ontspannen.

De special- wat ?

Special Olympics (SO) is een wereldwijde organisatie die sportactiviteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking (in tegenstelling tot de Paralympics die Spelen organiseren voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking).

meer info? klik hier

The village

"The village"

“The village” is de plaats waar alle atleten van SO naartoe gaan voor of na hun wedstrijd om iets te eten, te drinken of even uit de bol te gaan.

Wat valt er hier te beleven?

Food & beverage

Zoals ik al zei kunnen de atleten hier iets eten en drinken. Er was een groot plein aanwezig waar je bij verschillende foodtrucks kon aanschuiven voor of een frietje met een vlees en saus naar keuze of een pizza van de Kingslize, en voor wie het gezond wou houden had het bedrijf foodmakers verschillende slaatjes klaargemaakt. Aangezien het lekker warm weer was is er zelfs een ijskar langsgekomen met handmade ice cream.

Thomas More stand in the village

Animatie

Maar ik was hier niet enkel voor het lekkere eten, nee nee. Samen met de hulp van Kato Van Gompel, Mathias Souffriau en Zeno Deckx hebben wij voor het vak Practise lab een aantal activiteiten in elkaar gestoken ter ontspanning voor de atleten. Voor hen hadden we 4 activiteiten voorzien deze waren een silent-disco, een knuffelmoment met verschillende honden van vzw Aap, ze konden ook een eigen creatie maken op papier met verf, wasco’s of kleurpotloden of ze konden een leuke Tik-tok video maken aan onze stand van Thomas More.

AAP vzw

Joke Decru is samen met 5 honden en hun baasjes om 15u30 langsgekomen in the village om de atleten een knuffelmoment te bezorgen met hun Oh zo schattige honden, de ene al wat groter als de andere 🙂

AAP is namelijk een vzw die zich inzet om mensen en dieren met elkaar in contact te brengen. Zo willen ze het welzijn van beide partijen verhogen. Hiervoor brengen ze vaak bezoekjes aan verschillende woonzorgcentra’s, therapeutische instellingen en scholen om hen momenten zoals deze te bezorgen.

Berner Sennehond Balou geniet van de vele aandacht
Toypoedel Sofie op de foto met één van onze vrijwilligers
AAP vzw op bezoek in the village

Silent-disco

Voor zij die nog voldoende energie hadden en deze kwijt wilde hadden wij de perfecte activiteit. De silent-disco, hier kon je zelf kiezen op welk liedje je wou dansen. We hadden namelijk 3 kanalen waaruit ze konden kiezen. Soms was het wel eens het geval dat wanneer er veel volk was iedereen op verschillende liedjes stond te dansen. Ook is het best grappig om te zien wanneer je zelf geen koptelefoon aanhebt dat iedereen staat te dansen terwijl er geen geluid is XD.

Special collection

Hier konden de atleten dan weer creatief uit de bol gaan met verf, kleurpotloden, wasco’s en nog veel meer knutselmateriaal dat we voorzien hadden. Hieruit is gebleken dat er aantal kleine kunstenaars aanwezig waren.

Onze Creatieve Corner
het materiaal voor onze kunstenaars

Aan al het mooie komt (helaas) een eind

Na een hele drukke dag vol zon en plezier heb ik deze dag met een goed gevoel kunnen afsluiten. Ik hoop dat net zoals wij de atleten zowel van de zon als van onze activiteiten hebben kunnen genieten. Het feit dat wij met onze animatie in de krant staan bevestigd dit. Wil je dit artikel lezen klik dan hier. Ik hoop dat jullie hebben genoten bij het lezen van deze blog en hopelijk tot een volgende keer

Ciao !

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: