Op reis naar THE BIG APPLE

Deze blog werd geschreven door Yanouck Lockx – 3de jaars HR-studente – Organisatie & Management

Hallo allemaal, ik ben Yanouck en vandaag neem ik jullie mee in mijn reis naar New York City. Ik deed deze reis samen met twee vriendinnen tijdens de lesvrije week. Een weekje waarin we veel hebben gezien en veel hebben gegeten 😉. Wil je graag meer weten over alles wat ik deed? Lees dan zeker deze blog verder!

Organisatie

Om naar New York te gaan, of naar ergens anders buiten de EU, is niet zo evident. Je moet namelijik op organisatorisch vlak veel meer in orde maken. Als je studeert op Thomas More (business) heb je geluk. Ieder jaar organiseren ze namelijk een reis die je zelf misschien niet zo snel zou maken. Net zoals mijn reis naar New York.

Rond mei 2022 kwam er een informatiebericht op ons intranet. Je kon deelnemen aan een infoavond die meer uileg gaf over de reis naar NY en daar kon je je ook inschrijven. Eens ingeschreven kreeg je enkele mails met meer informatie zoals de betaling enzovoort. Hoe dichter we bij onze vakantie kwamen, hoe gedetailleerder de info werd zoals de vele papieren de in orde moesten zijn voor we het land zouden binnen kunnen.

Vertrek

Op zondag 05/02 was het dan eindelijk zo ver. We werden verwacht om 7u15 stipt op Brussels Airport/ Zaventem. Hier checkten we in en begon het wachten op de vlieger. Na een reis van 8 uur vliegen, kwamen we eindelijk aan. Vanuit het kleine vliegtuigraampje konden we NY al zien. Het was geweldig!

Met een bus reden we naar ons hotel. Heel het praktische gebeuren zoals de vlucht, verzekering, shuttle en hotel werd door Thomas More geregeld. Eens we in het hotel waren, was het aan ons om de vakantie in te delen en waren we volledig vrij.

Mijn vakantie indeling

Samen met mijn vriendinnen kozen we ervoor om alles uit onze reis te halen. We hadden daarom op voorhand al eens afgesproken om de vakantie zo goed mogelijk in te delen zodat we alles zouden kunnen zien. We begonnen dus zeer voorbereid aan onze vakantie. We kochten op voorhand een C3-pass die ons toegang gaf tot drie atracties in de stad. We planden ook al een broadwayshow, want dit was iets wat we zeker eens gezien wouden hebben.

Ik zal nu even uitleggen per dag wat we gedaan hebben.

DAG1 – de aankomst in NY

Omdat de eerste dag vooral bestond uit het inchecken hadden we niet iets speciaals gepland. Daarom deden we in de avond een leuke wandeling langs Times Square waar we de billboards al eens konden bewonderen. We wandelden hierna door naar Central Station om ook dat al eens te zien.

DAG2 – Central park & Williamburg

De tweede dag waren we door onze jetlag best vroeg wakker (lees: 4u30 AM) en besloten we om dan ook vroeg te gaan ontbijten. Na ons ontbijt maakten we een wandeling door Central park waar we de vele eekhoorns en dogwalkers konden zien. Via Central Park kwamen we terecht aan het MET waar we ons even in een scène van Gossip Girl waanden.

Die namiddag namen we de metro naar Williamsburg, ook wel bekend als de hippiebuurt van New York. Hier bezochten we een make-up winkel aten we een heerlijke pasta in een super cute restaurantje.

DAG3 – Statue of Liberty/ Ellis island

Onze derde dag in New York bestond uit onze eerste geplande activiteit. In de ochtend namen we de boot naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. Op het eiland van het Vrijheidsbeeld deden we een audio tour waar we uitleg kregen bij verschillende plekjes. Er was natuurlijk ook tijd voor een fotoshoot met de supermooie skyline. Hierna gingen we verder naar Ellis Island, een eiland waar vroeger de immigranten hun moesten aanmelden. Op dit eiland was een museum gecreëerd waar je haar rijke geschiedenis kon bewonderen.

In de namiddag wandelden we dan terug naar ons hotel door verschillende delen van New York. We passeerden China Town, Little Italy en Soho.

In de avond besloten we naar de film te gaan. We kozen voor een Vlaamse film namelijk Close. Wat een goede film en ervaring!

DAG4 – The EDGE & Brooklynn & Broadway

Dag vier was een drukke dag waarin we veel verschillende dingen deden. Hier een opsomming in chronologische volgorde:

Hudson Yards – The Vessel

Little Island

The Highline

The EDGE

Brooklynn Bridge

Broadway show – Aladdin

DAG5 – 9/11

De laatste volledige dag stond volledig in teken van 9/11. We bezochten het monument en het museum. Erg mooi gemaakt en vooral heel pakkend. Zeker de moeite als je New York bezoekt. Na het bezoek wandelden we een beetje doorheen het Financial district. Vooral heel veel hoge gebouwen te zien hier.

Om onze vakantie mooi af te sluiten, deden we in de avond nog een cruise by night. Hier zagen we de skyline volledig verlicht. Echt heel mooi om te zien! Geniet vooral zelf mee van de foto’s.

DAG6 – terug naar huis

Als laatste dag gingen we nog ergens lekker ontbijten en maakten we ons klaar voor de vlucht terug naar huis. We bezochten last minute ook nog het kantoor van de New York Times en kregen er zelfs eentje mee naar huis!

Zoals jullie kunnen zien en lezen hebben we echt volop genoten van onze vakantie naar New York. Bij deze wil ik dan ook vooral Thomas More willen bedanken voor de once in a lifetime kans. Natuurlijk ook mijn vriendinnetjes die deze reis samen met mij hebben gemaakt, want zonder hun zou het echt nooit zo leuk zijn geweest!

Voila, hopelijk hebben jullie ook wat kunnen genieten van deze blog en hebben jullie misschien wat inspiratie kunnen opdoen.

Bekijk ook onze nieuwste youtube video, waarin Kazim Istabul gaat verkennen tijdens zijn lesvrije week. Enjoy 🙂

Oh ja bijna vergeten in een vorige editie hebben Yanouck en Lynn een aantal ideetjes samen gebracht (ter inspiratie voor de lesvrije week volgend jaar 🙂 )

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: