Wat te doen tijdens de lesvrije week?

Hallo allemaal! Wij zijn Lynn en Yanouck, twee studenten die wel eens genieten van een drankje/vakantie/…. Eindelijk zijn de examens gedaan en kunnen we na al dat harde studeren genieten van onze welverdiende lesvrije week. Dit jaar heeft ook zo goed als iedereen, van zowel hogeschool als universiteit, dezelfde week vakantie. Supertof, want dan kan je ook met vriendinnen van een andere school afspreken! Maar wat kan je allemaal doen tijdens deze vrije periode? Wij geven je graag wat opties!  

Wandelen

Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat dit de meest beoefende activiteit is geweest tijdens de coronacrisis. Heb jij de smaak helemaal te pakken gekregen? Lees dan zeker verder! Als je beslist om te gaan wandelen, dan is vaak het dilemma waar naartoe. Ik laat jullie graag kennis maken met enkele originele wandelingen in eigen land. Ben je iemand die veel belang hecht aan de natuur? Dan is de duurzame levenswandeling in Brussel echt de moeite waard. Tijdens deze wandeling leer je heel wat bij over hoe je duurzaam consumeren kan toepassen binnen je dagelijks leven. Je wandelt onder andere langs de Marollen en de winkel “Les savons de Lyna”. Wil je wandelen op een andere, specialere manier beleven? Dan is een blotevoetenpad een leuk alternatief. Je kan dit doen op 9 verschillende plaatsen in Vlaanderen. Bij het begin van het pad kan het even onaangenaam voelen, maar eens je op wandel bent voelt het zalig. Voor de avontuurlijke studenten onder ons is er ook een leuke wandeling. Tijdens de duizelingwekkende wandeling te Luxemburg kan je klimmen op een steile rotswand en wandelen op een loopbrug boven het water.

Vakantie

Een iets duurdere, maar zeker één van de leukste activiteiten in dit lijstje is op vakantie gaan. Samen naar het buitenland, of een binnenlandse vakantie, is zeker een aanrader. Enkele persoonlijke aanbevelingen zijn Spanje, Nederland en Frankrijk. Maar in deze tijd mogen we natuurlijk Italië en Zwitserland ook niet vergeten. Het is namelijk DE tijd van de skivakanties!  

Je kan kiezen voor een lange vakantie, maar ook voor een korte citytrip. Zelf ben ik al naar Praag geweest en dit was een super ervaring, zeker voor studenten! Het is er mooi en heel goedkoop. Andere bestemmingen zijn Berlijn, Londen, Brugge, Gent, Antwerpen, … 

Shoppen

Helaas zijn de solden zo goed als voorbij tegen het einde van onze examens, maar dat houdt ons natuurlijk niet tegen om een dagje te gaan shoppen. We kunnen al shoppen in onze studentenstad Mechelen, maar er zijn nog heel wat andere leuke plaatsen. Eén van deze plaatsen is Bussel. Hier vind je heel wat verschillende winkels van Louis Vuitton tot de lokale handelaar en tweedehandswinkels. Er is dus zeker en vast aanbod voor ieder doelpubliek. Ook Gent, Leuven en Antwerpen zijn leuke plekken om te shoppen. Er zijn hier ook heel wat gezellige bars en restaurantjes die niet kunnen ontbreken tijdens je shopping day. 

Always dress like it’s the best day of your life.

Koken

Nu ook een tip die je gewoon bij je thuis kan doen, KOKEN! Wie houdt er nu niet van om zelf in de keuken te duiken en iets overheerlijks te maken. Je kan ervoor kiezen om te bakken. Cupcakes, taarten, wafels …. Daarnaast kan je ook gewoon een volledige drie sterrenmaaltijd in elkaar steken en dan lekker opeten. Enkele sites die wij erg leuk vinden zijn: 

Sporten

Niets beter dan na al die weken stress, iets te gaan doen waar je je hoofd volledig leeg mee kan maken. Daarom staat ook sporten in dit lijstje. Is het alleen gaan lopen in het bos of langs de weg? Of ga je liever met vrienden/vriendinnen een groepsport doen? Het kan allemaal! Wetenschappelijk is bewezen dat sporten stress wel degelijk kan reduceren en dat het ook nog eens goed is voor je hersenen. Enkele sporten die ik graag doe tijdens de lesvrije week zijn…  

  • Tennis, dit kan zowel 1 tegen 1 of 2 tegen 2, waardoor je meer het groepsverband meemaakt 
  • Joggen, dit doe ik wel liever in een bos, omdat ik het uitzicht dan veel leuker vind 
  • Zwemmen, en dan liefst in een zwembad met verschillende baden 😊  
  • Indoorskiën, een heel leuk alternatief als je niet op skivakantie kan/wil gaan! 
  • Fietsen, heel leuk als je vindt dat lopen te traag gaat 

Opruimen

De lesvrije week is perfect om de klusjes die je doorheen het semester uitstelt toch te doen. Hierbij denk ik spontaan aan het opruimen van mijn kamer. Tijdens de examens zat ik meestal in mijn kamer om te studeren. Ik denk dat iedere student zich wel kan inbeelden dat die er na al die weken studeren niet meer zo proper uitziet. Omdat opruimen niet één van de leukste bezigheden is, kan je het verspreiden over verschillende dagen. Ikzelf ga beginnen met mijn bureau en met al mijn papieren die ik deze examenperiode gebruikt heb terug ordelijk weg te leggen (voor het geval dat je ze nodig zou hebben voor een herexamen, gooi je deze beter nog niet weg 😅). Vervolgens geef ik alles een poetsbeurt, zodat ik de lesvrije week kan starten met een propere kamer.  

Zo, hopelijk vind je in onze blog toch één of meerdere manieren om je lesvrije week zo goed mogelijk mee in te vullen. Heb je zin om nog meer activiteiten te plannen? Dan kan je ook altijd onze blog van budgetproof activiteiten in Mechelen eens bekijken. Hier vind je nog vele andere zaken die je kan gaan doen.  

Tijd voor ontspanning!  

Yanouck en Lynn  

Een gedachte over “Wat te doen tijdens de lesvrije week?

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: