De warmste week van 19 tot 23 december 2022 

Binnen welgeteld 26 dagen gaat De warmste week van start. Dit is een solidariteitsactie van de VRT, die jaarlijks wordt georganiseerd in de week voor kerst, van 19 tot 24 december. Prik deze data dus almaar vast in jullie agenda 😉. Het thema van dit jaar is kansarmoede, wat is dit nu eigenlijk? Wel het is een duurzame toestand waar bepaalde mensen of groepen hun kansen om voldoende deel te nemen aan maatschappelijke hooggewaardeerde goederen beknot worden, zoals onderwijs, huisvestiging etc. Maar jij kan helpen, hoe? Dat lees je in deze blog. 

Hoe steunen? 

De eerste (en makkelijkste) manier, vanuit je luie zetel 😀, gewoon door op deze link te klikken, je wordt doorverwezen naar de website van De warmste week waar je met je payqonic/bancontact app een vrije gift kan doen. Of via een klassieke overschrijving naar volgend rekeningnummer, BE79 7330 6193 4833. 

Een andere manier is door zelf een actie op te starten, dit kan vanalles zijn. Een wafelbak, een quiz, een uitgestippelde wandeling in een natuurdomein, echt alles is mogelijk, zolang je het aangeeft via onderstaande link. 

https://mijnwarmsteweek.dewarmsteweek.be/acties/aan-de-slag

Waar gaan mijn centjes naartoe? 

Wel voor dit jaar is er een fonds opgestart namelijk, het DWW Fonds. Beheerd door de Koning Boudewijnstichting, dat speciaal is opgericht om projecten te steunen die passen in het jaarthema.  

Al het geld dat tijdens De Warmste Week wordt ingezameld, gaat naar het DWW Fonds en zal volledig worden gebruikt om concrete projecten mogelijk te maken binnen het centraal thema. 

 
Met De Koning Boudewijnstichting als vaste partner van De Warmste Week, zal zij een onafhankelijke jury samenstellen die de projecten die gesteund worden zal kiezen. 

De Warmathon 

Ook dit jaar is De Warmathon helemaal terug. Gedurende heel De warmste week kan je voor maar slechts 15 euro elke dag in een andere stad komen lopen of wandelen, loop je niet graag alleen. Moedig je vrienden/familie dan aan om samen een rondje van 3km te komen lopen of wandelen op de muziek van StuBru en psssst je mag zo veel rondjes lopen als je wil 😀, dus laat jullie inner atleet maar naar boven komen. 

Hop hop, waar wacht je op? Schrijf je hier in! 

Samen vlammen we er tegenaan! 

1 op de 8. Dat is hoeveel Vlamingen geboren worden in kansarmoede. En dat is veel te veel. Daarom gaan we dit jaar tijdens De Warmste Week samen vlammen tegen kansarmoede. Vlam jij mee? Koop dan hier één van de 5 vlammetjes of een warme muts. En steun zo De Warmste Week. 

Door de vlammetjes te dragen, toon je je steun aan De Warmste Week. De opbrengst wordt verdeeld over alle projecten van het DWW Fonds. 

Deze blog is geschreven door Anne-Sophie Halsberghe

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: