What’s in my bag? – Student edition

Wat zit er zoal in een rugzak van een student die Organisatie en Management studeert aan Thomas More. In deze blog onderzoeken we dit. In samenwerking met het YouTube kanaal van OM nemen we een kijkje in de schooltas van Tatyana. Zij is een student Events en laat graag zien wat zij elke dag bij heeft op school.

Schooltas

Het meest noodzakelijke aspect om spullen mee naar school te nemen is natuurlijk je schooltas. Tatyana gebruikt hiervoor een zwarte grote handtas waar al haar spullen perfect inpassen. Je kan er ook voor kiezen om een rugzak te gebruiken. Sommigen kiezen er dan weer voor om een grote laptoptas met verschillende vakken mee te nemen om al hun spullen in te vervoeren. Wat ook heel erg leuk is, is het gebruiken van een totebag. Iedere student krijgt bij het begin van zijn studie een grote totebag van Thomas More die ook perfect gebruikt kan worden als schooltas. Een minder punt hierbij is dat het minder stevig is dan de andere opties.

Agenda

Planning is voor de een al meer belangrijker dan voor de andere, maar toch is een agenda essentieel om je taken en toetsen goed in te bewaren. Iedereen heeft zijn eigen manier voor het bijhouden van deze data. Sommigen noteren graag in een online agenda, anderen doen dit liever op papier. Tatyana gebruikt het liefst een papieren agenda. Haar agenda maakt gebruik van zowel een maand- als weekoverzicht, waarin je alles duidelijk kan bijhouden. Ze kocht deze agenda op Bol.com, hier vind je een ruim aanbod aan planners. Enkele andere leuken agenda’s zijn bijvoorbeeld de Masha Planner en de planners van PaperStore. Die laatste kan je vinden bij de Standaard Boekhandel.

Cursusblok

Net zoals bij planning, zijn er verschillende manieren om notities te nemen. Je kan ze noteren op papier, je kan ze op je laptop typen, je kan ze via een andere student verkrijgen of je kan ze gewoonweg niet opschrijven. Bij Organisatie en Management opteren we liever voor een van de eerste twee opties. Tatyana toont ons haar cursusblok waar ze niet meer zonder kan. Ze gebruikt een cursusblok van Oxford. Dit zijn speciale cursusblokken die je kan scannen met een app waardoor je ze makkelijk ook online kan bijhouden of delen met andere studenten.

Laptop / Tablet

Onvermijdelijk op de hogeschool is het hebben van een laptop of tablet om aan de meeste lesmaterialen te kunnen. Via je laptop kan je op de schoolsites zoals Canvas waar je al je vakken kan terugvinden of ons studentenportaal waar allerlei handige weetjes staan. Tatyana gebruikt geen laptop op school maar haar Ipad. Ze heeft hierbij een speciale stylus waarmee ze via een app haar notities kan bijhouden.

Wist je dat…

… Je via school ook een laptop kan aankopen? Via Academic Sofware kan je precies kijken welke vereisten worden gesteld voor jouw richting. Je kan er dan ook meteen de juiste laptop kopen. Wil je liever huren? Dat kan ook via hier. Er zijn laptops binnen verschillende budgetten. Via deze weg kan je ook je laptop laten herstellen als deze kapot is. Super handig dus!

Cursusmateriaal

Voor sommige vakken moeten we ook boeken aankopen. Afhankelijk van de dag moet je er dus ook voor zorgen dat je best deze boeken bij hebt. Zo kan je nog snel zaken opzoeken tijdens de les als je iets niet meer weet of kan je meer doen met oefeningen. Hier zie je enkele van de boeken die wij bij Organisatie en Management gebruiken.

Pennenzak

Voor al die notities, planning en om zaken aan te duiden in onze cursus hebben we natuurlijk pennen, potloden, typex, highlighters en nog zoveel meer nodig. Om dit allemaal zo compact mogelijk mee te nemen naar campus, gebruiken we maar al te graag een pennenzak. Je kan natuurlijk zo zot of sober gaan als je zelf wil. Tatyana kiest voor een gekleurde maar wel doorzichtige pennenzak. Dit is handig want zo kan je de pennenzak ook op je tafel zetten tijdens de examens. Je kan namelijk niets verbergen aangezien hij doorzichtig is.

Andere Essentials

Als extra neemt Tatyana ook nog een paraplu mee. We zitten natuurlijk in de herfst waar een bui wel geregeld eens voorkomt. Verder neemt ze ook nog zaken zoals pleisters, make-up, parfum enzovoort mee. Dit heeft ze in een compact zakje zodat het niet los in haar tas zit. Wat we ook niet mogen vergeten is onze portefeuille met onze studentenpas en alle andere zaken in. Je kan ook je eten meenemen of ervoor kiezen om iets te kopen in het studentenrestaurant die je vindt op de campus.

Voila, dat was alweer de what’s in my bag van een student OM. Zoals eerder al vermeld is deze blog in samenwerking met YouTube. Er staat ook een leuke video online waar Tatyana de besproken zaken ook visueel toont, vergeet deze dus zeker niet te kijken. Hopelijk is jullie tas nu ook volledig klaar!

Geschreven door: Yanouck

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: