Comfortabele hippe herfstoutfits voor op school

Sinds 23 september 2022 is het herfstseizoen officieel gestart in België en
daar horen uiteraard modieuze outfits bij! Gezien het weer in België
onvoorspelbaar is en vaak alle vier seizoenen in één dag voorkomen is het
belangrijk om op je hoede te zijn en dus is het dragen van geschikte kledij
essentieel 😉

Ik hoop met onderstaande foto’s en een beschrijving jullie inspiratie te
geven bij de keuze voor jullie (school)outfits. Bij iedere omschrijving staat
ook een link naar een gelijkaardig artikel dat gedragen wordt op de foto’s.
Indien het niet in de smaak valt kan je ook altijd zelf zoeken naar
soortgelijke artikels via websites zoals ASOS, Zalando, Mango, etc.

Deze outfit lijkt op het eerste gezicht meer geschikt voor de winter gezien de donkere kleuren en dikke stof maar dat is niet perse het geval. De broek heeft namelijk een lichtere stof in tegenstelling tot de coltrui dat de outfit niet zo warm maakt. Zoals je kan zien draagt het model een lange manteljas maar deze kan perfect weggelaten worden in de herfst. De oversized coltrui samen met de oversized broek geven de outfit een comfy look en tegelijkertijd een nette elegante toets.

https://www.zara.com/be/nl/tricot-trui-soft-p05536111.html?v1=181687462

Deze outfit schreeuwt onmiddelijk vintage omwille van de debardeur. De debardeur was aanvankelijk traditionele kledij dat werd gedragen in de golfsport en nadien werd beschouwd als ouderwetse burgerlijke kledingstijl, maar dat is vandaag de dag niet meer van toepassing. Enkele jaren geleden heeft de debardeur weer een opflakkering gekregen en is een kledingstuk dat steeds meer trendy is geworden met de jaren. Grote winkelketens zoals Zara en H&M zijn ook op de hoogte van deze trend en beschikken over dit kledingstuk ook in hun aanbod.

De debardeur kan je combineren met een gekleed hemd of zelfs een coltrui. Verder zijn een geklede broek en vaste lederen schoenen of instapschoenen met een lage hak ideaal hierbij.

https://www2.hm.com/nl_be/productpage.0915526001.html

Volgende outfit ziet er heel zomers uit maar gezien de herfst in België ook bestaat uit zonnige dagen met vaak koude wind is een panty hierbij dragen wel sterk aangeraden. De outfit bestaat uit een net hemd gecombineerd met een tennisrok, wat het vrij sierlijk maakt. Om de outfit een smaakvolle en moderne tint te geven worden erbij accessoires zoals ringen en kettingen gedragen. De lederen jas die erbij wordt gedragen maakt de outfit voornamelijk een herfstoutfit.

https://www.zalando.be/mango-blazer-zwart-m9121g1ch-q11.html?size=S

Deze outfit bestaat voor de verandering uit lichtere kleuren. Het model draagt een blauwe cardigan of gebreide vest. Cardigans worden vaak over een overhemd, bloes of t-shirt gedragen en kunnen zowel in de herfst als winter gedragen worden. Het model draagt nu een t-shirt op de foto maar dit kan dus perfect vervangen worden door een overhemd of t-shirts met col.

De cardigan kan worden gedragen met een al dan niet wijdere broek. Laarzen of instapschoenen met een korte hak in combinatie hierbij raad ik sterk aan.

 
 
 
 
 
 
 
 

Volgende outfit bestaat uit een basic comfy hoodie gecombineerd met een stijlvolle blazer. Daaronder kan je een jeansbroek dragen met herfstlaarsjes of gewoon sneakers. Het feit dat er iets comfy wordt gecombineerd met iets elegant maakt de look gewoon uniek en dus ideaal om op de schoolbanken te dragen 😉

Tenslotte is er de fabuleuze jeansvest voornamelijk interessant om te dragen in de herfst. In feite kan de jeansvest worden gedragen op alle bovenstaande outfits. Wanneer je dus niet weet welke jas je best draagt op je herfstoutfit is de jeansvest altijd de oplossing 😉

https://www.zalando.be/redefined-rebel-rrashton-spijkerjas-moon-blue-r0621001p-k12.html

Geschreven door Julie Meysmans. U kan mij vinden op LinkedIn via deze link

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: