Handelsbeurs ORGATEC Keulen 2022

Op 27 oktober 2022 omstreeks 8u30 werden de studenten van Organisatie & Management van Thomas More Mechelen verwacht aan de opstapplaats voor een 3-uur durende busrit richting Keulen. Eens gearriveerd kregen de O&M studenten de kans om zich onder te dompelen in de tweejaarlijkse internationale handelsbeurs van ORGATEC. Dit is namelijk de belangrijkste handelsbeurs voor interieur, uitrusting en inrichting van kantoren en panden. 

Internationale bedrijven gevestigd van over heel de wereld waren talrijk aanwezig, onder meer vanuit Europa, Midden-Oosten, het Amerikaans continent en Azië. Standjes van interieurbedrijven uit onder andere Spanje, Italië, Polen, Verenigde Arabische Emiraten, Mexico, etc. hadden allemaal hun eigen inrichting vol met moderne innovatieve meubilair.  

Op vlak van oppervlakte waren de standjes vrij gelijkaardig maar qua inrichting enorm verschillend. Enerzijds waren er standjes die een inrichting vol donkere kleuren hadden terwijl andere standjes alleen maar bestonden uit lichte kleuren. Het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld stak er bovenuit met zijn overspoeling aan felle kleuren zoals je kan zien op de foto. 

De reden van ons bezoek was natuurlijk niet om het interieur te aanschouwen maar eerder voor het waarnemen van cultuur verschillen tussen de verschillende landen. Op basis van uitstraling, gedragingen van het personeel, de inrichting van de stand, de communicatiestijl en het communicatiemateriaal moesten we de landen van elkaar onderscheiden en conclusies trekken uit de verschillen in typische cultuurkenmerken.  

Zo konden we vaststellen dat het personeel van Europese bedrijven sneller fysieke toenadering zocht naar hun bezoekers toe. Aziatische bedrijven daarentegen zijn meer geneigd zich op de achtergrond te behouden. Daarnaast leerden we ook hoe klanten makkelijk hiërarchieën in bedrijven visueel kunnen waarnemen. Zo zagen we tijdens een bezoek aan het standje van Polen hoe een werknemer met een student in gesprek ging aan de ingang en de werkgever zich isoleerde aan de achterkant, terwijl de student bij het standje van de Scandinavische landen in gesprek was met zowel de werknemers als werkgevers.  

Ook waren er standjes die hapjes, drankjes of gadgets aanboden zoals totebags, interieurboeken of gepersonaliseerde pennen. De hapjes waren zelfs zo doordacht dat ze dezelfde kleuren hadden als het interieur.  

Bij mijn persoonlijk favoriete standje van het land Denemarken bestond het interieur uit zwart, wit, goud en marmer, wat niet alleen mijn aandacht trok maar ook de aandacht van vele andere bezoekers. Hier kregen bezoekers ook een goude pen.   

Na ongeveer drie uur te hebben doorgebracht op de beurs begaven we ons terug richting de bus en maakten we ons klaar voor de terugrit naar Mechelen.  

Het was een leerzame, productieve dag voor vele studenten en we kijken alvast uit naar de volgende editie. Benieuwd naar meer ? Lees dan zeker ook onze andere blogs op ons kanaal via deze link.

  

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: