Ooit vind je de (studenten)job van je leven

Hallo daar! Ik ben Amber ,student Events4business bij Thomas More en ik heb toch wel een van de leukste studentenjobs ooit. Waarom ik dat denk? Dat zal je te weten komen in deze blog!

Hoe kom ik aan mijn studentenjob?

In het tweede jaar van de opleiding Events4business hebben wij het vak Catering en Logistics management gekregen. Tijdens dit vak was er gastcollege van een ervaringsdeskundige. Dit was Wouter van het bedrijf Hels, een bedrijf dat werkt in Event Logistics. Dit gaat van catering tot stagehands, beursen opstellen,… een zeer gevarieerd aanbod dus. Hij vermeldde dat het bedrijf veel jobstudenten in dienst heeft. Ideaal, want ik zocht nog een leuke studentenjob! beginnen.

Maar ja, wat doe ik nu eigenlijk?

Mijn studentenjob is zeer gevarieerd. Zo was ik op mijn eerste werkdag stagehand voor Frans Bauer in Hasselt. Hier had ik al meteen leuke collega’s die mij met veel plezier wegwijs maakte in het opzetten en afbreken van de set. Na mijn eerste werkdag was mijn enthousiasme nog groter om deze zomer mee te kunnen werken aan leuke evenementen.
Even later was ik ook stagehands op Werchter Boutique, Werchter Classic en Rock Werchter. Hier zorgden we voor het laden en lossen van de vrachtwagen alsook de set up, changeovers en afbraak.

Dat vulde natuurlijk al goed mijn weekends, maar dat wil niet zeggen dat mijn weekdagen saai waren: integendeel zelfs ;). Door de week werden mijn dagen gevuld door Tomorrowland. Hier verzorgden wij Food & Beverages. Dit houdt in zowat alles van eten en drank. Dit gaat van zowel zorgen dat de drank voor de crew is bijgevuld, alsook zorgen dat de bezoekers van een lekkere Tomorrowlandburger kunnen genieten, dranken bijvullen in bars, bars en cateraars helpen indien ze vragen hebben, maar ook watermeloenen uitdelen aan de festivalgangers  op warme dagen. Heel veel dus.

Waarom ik mijn job zo leuk vindt?

Wat fantastisch is aan mijn studentenjob is de aansluiting met mijn opleiding. Ik studeer Events4business vanwege mijn passie voor events, en voornamelijk festivals. Dankzij mijn studentenjob leer ik enorm veel bij over het reilen en zeilen van grote festivals en kan ik alles eens backstage ervaren. Ik heb dus enorm veel bijgeleerd deze zomer. Bovendien heb ik ook altijd super toffe collega’s gehad, en amuseer ik mij enorm tijdens het werken zelf. Zo zijn de dagen soms lang en wordt je toch wel heel moe als je zo’n hele nacht op rock werchter staat, maar als je dan de zon ziet opkomen vanaf de Rock Werchter mainstage, dan is dat toch ook even genieten.

Ik hoop ten zeerste dat jullie studentenjob ervaring minstens even boeiend is, of zal zijn! Als jullie meer vragen hebben, twijfel niet om mij te contacteren!

Groetjes,
Amber

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: