Episode 4: Beleid en Communicatie in de kijker 

Vandaag is het alweer de laatste blog om het vak Beleid en Communicatie in de kijker te zetten. Hopelijk hebben jullie wat bijgeleerd over wat wij hier allemaal doen en wat het vak precies inhoudt. In deze blog nemen we een kijkje bij de laatste twee teams, namelijk YouTube en de blog. Veel leesplezier!  

Team YouTube

Banner YouTube
Banner YouTube

WIE ZIJN WIJ? 

Team YouTube presenteert je the big five: Wisal, Agata, Victoire, Sarah en Anne-Julie. Ons vijfkoppig team heeft het geluk om maar liefst twee teamleiders te hebben: Sarah en Victoire. Ons team telt vier IRM studenten. Jaja, we horen je al denken, wat met de vijfde? Sarah is onze E4B spring in ’t veld.  

We zijn een relatief klein team, maar bereiken samen toch hele mooie resultaten door de kracht van onze diversiteit. Door onze verschillende overtuigingen en interesses is het makkelijk om verschillende inzichten te hebben over een actueel onderwerp. Op deze manier kunnen we makkelijk samen brainstormen.   

HOE WERKEN WIJ? 

Om een succesvolle Youtube video te creëren, maak je best wat tijd vrij. Om eerlijk te zijn, neemt dit vaak veel meer tijd in dan wij zelf denken. Zo volstaat het niet om in het wilde weg te beginnen filmen. Het is belangrijk om een globaal idee te hebben. Daarna kun je overgaan naar de verschillende shots en het idee verfilmen. Tot slot is er nog het editten, waar je je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan. 

Zoals je al kunt denken, loopt dit niet altijd zo vlot. Daarom staat communicatie in team Youtube op nummer één. We hebben allemaal wel eens het gevoel dat we onze laptop pardoes uit het raam willen gooien uit frustratie. En oh ja hoor, bij team YouTube gebeurt dit regelmatig. We werken soms met grote bestanden en plots uit het niks besluit onze laptop niet meer mee te werken. Alle teamleden kennen dit probleem en staan daarom altijd paraat om elkaar uit de nood te helpen en bij te springen waar nodig.  

YouTube Video's
Enkele van onze video’s 🙂

ONS STREEFDOEL 

Samen streven we naar 100 abonnees. We proberen ons publiek aan te trekken door te werken met een aantrekkelijke tumbnail template. Bovendien uploaden we wekelijks een nieuwe video.  

We willen uiteraard in onze video’s de goeie sfeer in onze groep reflecteren. Geen idee wat te verwachten? Neem dan een kijkje op ons YouTube kanaal! 

Hopelijk ben je wat wijzer geworden over wat er zich nu afspeelt achter de schermen bij team YouTube. Ben je benieuwd welke video’s wij allemaal al hebben gepost? Bekijk dan zeker ons kanaal via deze link en vergeet zeker niet te volgen, zodat je niets meer mist! 

Team Blog

Banner Blog
Banner Blog

WIE ZIJN WIJ?

Hoi hoi! Wij zijn waarschijnlijk het team dat jullie al het beste kennen. We schrijven ten slotte al een heel jaar leuke blogs voor jullie 😉. Maar, laten we ons toch nog even voorstellen. Ook team blog heeft twee teamleiders op kop. Dit zijn Yara en Imke. Zij waren iets minder actief in het schrijven van de blogs, maar achter de schermen hebben ze mee de boel aan het draaien gehouden. En dan nu de fantastische teamleden die de bal hier aan het rollen hebben gehouden: Kiana, Korneel, Lynn en Yanouck! Zij zijn degenen die een groot deel van de teksten steeds op een leuke, speelse manier hebben geschreven. Dit allemaal om jullie te informeren en entertainen!  

WAT DOEN WE?

Hoe starten we nu met het beheren van de blog? BRAINSTORM! Natuurlijk, want voor we erin konden vliegen, moesten we natuurlijk eerst weten waarover we blogs willen schrijven. Dat is dan ook waar ons avontuur gestart is. En eenmaal de ideeën op tafel lagen, konden we aan onze planning beginnen! 

EERSTE SEMESTER … ZELF OP ONTDEKKING

We begonnen dit jaar met één blog per week. Deze gingen over alle mogelijke onderwerpen. Onze planning was goed op voorhand gemaakt. De ene week was het aan Yanouck, de week erachter misschien weer aan Lynn en de week daarna aan Kiana. Iedereen wist, met andere woorden, goed op voorhand wat er van hen verwacht werd en tegen wanneer.  

Maar wat wordt er nu eigenlijk zoal verwacht in team blog? Wel, het onderwerp van de blog lag meestal al vast, maar dan moet er natuurlijk nog content voor komen. Soms was er onderzoek nodig, zoals bij de blog over de studentenkortingen (link). Andere keren werd er vooral uit eigen ervaringen geschreven, zoals bij de blog over studeren voor de examens. Eenmaal de tekst geschreven is, zetten we hem in een OneDrive waar heel ons team in kon, zodat hij grondig nagelezen kon worden. We wilden natuurlijk zo weinig mogelijk fouten in onze blogs hebben staan! MAAR maar maar… Met schrijven, nalezen en verbeteren zijn we er nog niet! Na dit alles kan de blog eindelijk in WordPress gezet worden. We zien je nu al denken: “WordPress?” Jaja, dit is het programma waarmee de blog-site is gemaakt. En dan LAST BUT NOT LEAST, moest de blog natuurlijk nog op het juiste moment gepubliceerd worden. En laat ons even zeggen dat dat, zeker in het begin, altijd een spannend moment was! 

TWEEDE SEMESTER … HET MAG WAT AMBITIEUZER

In het tweede semester hebben we een tandje bijgezet en publiceerden we zelfs twee blogs per week. Eén blog werd dan door iemand van ons team geschreven. De andere werd door een gastschrijver geschreven. Daar kwamen voor ons team natuurlijk wat andere taken bij kijken. Wat deze taken inhouden? Wel, de blog moest dan niet door ons geschreven worden, maar de gastschrijver had natuurlijk wel begeleiding nodig. Dus, elke blog kreeg opnieuw een verantwoordelijke aangewezen die deze taak op zich nam.  

En wat houdt het begeleiden van een blog precies in? Wel, de gastschrijvers zoeken was een taak van het hele team. Maar eenmaal iemand had toegezegd, kreeg hij/zij een berichtje van de blogverantwoordelijke. Onze gastschrijvers werden niet ZOMAAR in het diepe gegooid natuurlijk! Ze kregen allerhande tips & tricks van ons mee, voor het schrijven een superleuke blog. En bij vragen konden ze natuurlijk ook nog altijd bij de blogverantwoordelijke terecht! De rest van het scenario is dan eigenlijk weer hetzelfde als bij de blogs die door het kernteam geschreven zijn.  

TIJD OM AFSCHEID TE NEMEN

Na het tweede semester, komt het verhaal stilletjes aan bij zijn einde. De examens zijn ondertussen al begonnen, maar team blog heeft nog lang voor jullie doorgewerkt. Helaas komen aan alle mooie verhalen een eind en dat is hier niet anders.  

Ons team heeft een heel academiejaar lang zijn uiterste best gedaan voor jullie, onze lezers. We zijn jullie allemaal heel erg dankbaar voor de tijd die jullie steken in het lezen van onze blogs. Daarom nemen we dan nu ook met spijt afscheid van jullie.  

We hebben dit jaar veel bijgeleerd en we wensen onze opvolgers hetzelfde toe. Draag goed zorg voor onze blog. En aan de lezers, geniet van de zomer! Volgend academiejaar staat er een heel nieuw team voor jullie klaar.  

Nog eens: dikke merci! 

Team blog ‘21-’22 … out!  

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: