Budgetproof activiteiten voor tijdens de zomer

Nu de examens voor de meesten gedaan zijn, staat er een fantastische vakantie te wachten. Na twee zomers zonder festivals, horeca en andere activiteiten is het deze zomer overal feest. In deze blog gaan we jullie enkele fantastische én budgetproof activiteiten voorstellen die je deze zomer kan beleven. Aangezien de meesten onder jullie rond het Mechelse wonen, hebben we gekozen voor activiteiten in de buurt van Mechelen.  

Trollenwandeling in Boom 

één van de trollen te bezichtigen in de Schorre

Misschien het meest gekende provinciaal domein in de wereld, de Schorre in Boom, is elke zomer in de ban van Tomorrowland. Maar tijdens de rest van het jaar is er ook veel te beleven. Deens kunstenaar Thomas Dambo bracht zeven trollen tot leven in het Trollenbos van De Schorre in Boom. Die trollen waren trouwens een cadeau van Tomorrowland aan het domein. Tijdens een trollenwandeling van een kleine 3km door het bos en over houten paden, ga je op zoek naar Nora, Hannes, Mikil, Arvid, Kamiel, Una en Jeuris. Aan elk van de trollen is een verhaal verbonden, dat magie aan je wandeling toevoegt. Ik ga het hier natuurlijk niet allemaal verklappen, daarvoor zal je zelf deze magische wandeling moeten maken. Ook zijn er in het domein nog andere activiteiten, je kan er bijvoorbeeld een blotenvoetenpad volgen, een bootje huren voor op de vijver te varen en nog veel meer.  

Een alternatief is er een fietstocht van te maken. Van uit Mechelen ben je met de fiets zo’n 15 km onderweg. Neem een lekkere picknick mee en maak er een volledige daguitstap van! 

Omdat Tomorrowland hier zal doorgaan, zijn sommige plaatsen en activiteiten in de Schorre enkele dagen niet open. Maar niet getreurd, de link hieronder geeft een duidelijk overzicht van de dagen dat je wel kan gaan.  

https://www.tomorrowland.com/en/boom-rumst/praktisch/toegankelijkheid-de-schorre

Het groot verlof 

Een volle oude markt in Leuven

Een beetje uit de buurt, maar zeker de moeite deze zomer is ‘Het groot verlof’ in Leuven. Tijdens de zomermaanden organiseert de Stad Leuven op verschillende locaties en verschillende data festiviteiten. Beginnend op 8 juli start het ‘Groot Verlof’ met ‘Beleuvenissen I’, met namen als Flip Kowlier, The Clement Peerens explosition, Faisal en veel meer artiesten. Onder andere de oude markt zal vol staan met dansende en zingende mensen van alle leeftijden. Het beste van dit alles? Het is volledig gratis. Je hebt geen ticket nodig, je moet nergens aanschuiven of registreren. De twee volgende vrijdagen zullen ‘Beleuvenissen II’ (15 juli) en ‘Beleuvenissen III’ (22 juli) doorgaan. 

Na deze drie feestavonden zal ‘Leuven zingt’ doorgaan op zaterdag 23 juli. Je kan er meezingen in de zomerse buitenlucht met de beste schijven van ons collectief muziekgeheugen. Ken je de liedjes niet (goed)? Geen zorgen, iedereen krijgt een boekje met de teksten zodat je alles mee kan zingen, roepen of schreeuwen! In het eerste weekend van augustus zal het grootste schlagerfeest van België doorgaan. ‘Leive Vloms’!! Met onder meer Laura Lynn en Margriet Hermans.  

Om deze zomer met activeiten af te sluiten, is er nog een volledig weekend van Urban muziek. ‘Half oogst’ zal doorgaan op 12 en 13 augustus en tijdens dit weekend kan je genieten van onder meer Coely, Joss stone en Zap Mama.  

Voor meer informatie kan je terecht op de website van het groot verlof. https://www.leuven.be/hetgrootverlof 

Flashygolf 

Een foto van de binnenkant van de flashygolf

Als laatste activiteit hebben we toch iets gekozen waar je voor moet betalen. Maar, omdat de prijs zo laag is, dachten we het toch te laten gelden als budgetproof. De flashygolf in Lier is een minigolf als geen ander. Je wordt ondergedompeld in een blackroom waar alles flashy en glow in the dark is. Zelfs het balletje is glow in the dark! Reserveren is verplicht, maar dit kan zelfs een dag op voorhand. Wij hebben dit al eens uitgetest en met deze 16 holes ben je een dik uurtje zoet. Dit is natuurlijk  afhankelijk van hoe groot je groep is en hoe goed je bent. Bij de minigolf is ook een cafétje om achteraf te ventileren hoe een toffe dag je wel niet hebt gehad. Voor €8 per persoon, of €7 voor kinderen onder de 11 jaar, vinden we dit heel goed meevallen.  

Op deze website vind je meer informatie en kan je reserveren. https://flashygolf.be/ 

Andere activiteiten 

Natuurlijk moet je niet altijd weggaan voor een activiteit, je kan mensen uitnodigen voor een BBQ, een filmavond organiseren, spelletjesavond organiseren. Er zijn heel veel mogelijkheden om je bezig te houden en activiteiten te doen. Hopelijk hebben we jou wat inspiratie gegeven en wij wensen jou alvast een geweldige zomervakantie met minstens even geweldige activiteiten! 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: