In de voetstappen van Ann Foubert. 

Mijn naam is Ann Foubert. De rode draad in mijn curriculum vitae is aandacht voor mensen. Dit in de verschillende beroepsrollen die ik vervul. Als docent, loopbaanbegeleider en als erkend bemiddelaar. 

Als docent binnen Thomas More heb ik het HR-traject binnen de opleiding Organisatie & Management vormgegeven en daar ben ik best wel fier op. 

Life long learning 

Ik had als kind van zeven een droom. Ik zou advocaat worden. Dit werd me eigenlijk ingefluisterd door volwassenen, aangezien ik zeer vlot kon praten. Wanneer ik in het eerste jaar Latijn volgde, werd ik zo geïnspireerd door mijn lerares Geschiedenis. In het zesde jaar Latijn-Wetenschappen door mijn lerares Latijn, dat ik een nieuw doel voor ogen had. Ik zou verhalenverteller worden. Ik heb even de opleiding Geschiedenis voor ogen gehad, maar eigenlijk was er weinig twijfel en heb ik mijn studie Master in de Rechten aangevangen. Dit was absoluut mijn eigen keuze en ik heb moeten ijveren om op kot te mogen gaan in Leuven. Mijn ouders vonden dit geen evidente keuze. Ik ben wel blij met de keuze om rechten in Leuven te studeren, omdat dit meer een sociale omgeving was.  

Na mijn rechtenstudies, ben ik onmiddellijk beginnen werken, aangezien mijn vriend nog Jazzstudio studeerde en ik de kostwinner was. Daar heb ik wel heel lang spijt van gehad. Omdat ik eigenlijk balie wilde doen om mijn oorspronkelijke droom van advocaat te zijn, waar te maken. 

Aandacht voor people 

Mijn carrière is eerder toevallig gestart. Het was economische crisis en er waren weinig jobs voor starters. Ik ben eigenlijk onmiddellijk opnieuw beginnen studeren via de VDAB. Ik had gekozen voor een praktijkgerichte opleiding in sociale wetgeving. Zo was solliciteren makkelijk, omdat dit zeer gemotiveerd overkwam op mijn toekomstige werkgever. 

Sociaal recht heeft me sowieso gepassioneerd, omdat dit recht gemaakt is door mensen en voor mensen (ref. CAO’s; collectieve arbeidsovereenkomst). Ik miste na vier jaar Randstad wel de praktische toepassing voor het Recht en zo ben ik bij de Steundienst Slachtofferzorg terecht gekomen. Dit was een heel boeiende periode, waarbij we met twee Nederlandstalige juristen en twee Franstalige juristen het slachtofferbeleid op Justitie mee hebben uitgebouwd en geschreven. Na een viertal jaren, miste ik dan toch de HR-wereld en ben ik eigenlijk teruggegaan naar de privé-sector en ben ik bij een heel dynamische en internationale omgeving terecht gekomen, waar milieutechnologie centraal stond. Daar ben ik HR-manager geweest en was het mijn passie om de managers te ondersteunen waar nodig, de mensen op de werkvloer te versterken en het HR-beleid te professionaliseren. Dit met een ongelofelijk team. 

Toen de economische crisis van 2001 uitbrak, ging het bedrijf failliet en ben ik teruggegaan naar wat ik heel graag deed. Het inspireren van mensen en goede informatie doorgeven. Zo ben ik mezelf gaan bekwamen in de pedagogie en ben ik bij de HAM terecht gekomen (HAM: Katholieke hogeschool Mechelen, de huidige Thomas More hogeschool). Daar kreeg ik de opdracht om het HR-traject uit te bouwen. Ik had het voordeel in een team van heel gedreven collega’s terecht te komen die me hierin geholpen hebben. 

Aandacht voor nieuwe kennis

Ik sta altijd open voor nieuwe ervaringen en kennis. Dit omdat ik van nature uit nieuwsgierig ben. Zo is het dat ik vrijwel onmiddellijk als zelfstandige ben beginnen werken, terwijl ik gestart was binnen de Hogeschool. Het opleidingsfonds Cevora stelde me de vraag of ik ook aan werkzoekenden en werkende opleiding in HR wilde geven, alsook sollicitatietrainingen. Zo was mijn loopbaan ook als zelfstandige gestart. 

In mijn loopbaan als docent vind ik het ook belangrijk om steeds up-to-date te zijn en ook nog zelf geprikkeld te worden door nieuwe kennis. Dit gebeurt spontaan. Zo heb ik zelf nog geïnvesteerd in andere opleidingen. Eerst in actuele kennis sociale wetgeving, dan in pedagogische bekwaamheid, vervolgens in professionele coaching en dan in de opleiding tot erkend bemiddelaar. Eerst in burgerlijke en handelszaken en dan in sociale zaken. Nu ben ik bezig met een opleiding in Nederland in stress & burn-out coaching en die heb ik bijna afgerond. 

Nieuwe plannen

Nu heb ik eerder een minder professioneel doel voor ogen. Ik ben recent begonnen met piano studeren, omdat ik een nieuwe taal wilde leren. Dit is echt iets helemaal nieuws en volledig uit mijn comfortzone. Het volgende dat ik nog plan, is tijdens mijn pensioen filosofie studeren… 

Struggles

Niets voor niets. Wanneer ik een doel voor ogen heb, ga ik ervoor. Dit vraagt zeker inspanning en veel energie… Het is niet altijd makkelijk, maar als je dan je doel bereikt hebt, krijg je veel voldoening. Ook is het soms moeilijk…ik zoek dan vrienden en familie op die me steunen om het extra tandje bij te kunnen zetten… Soms lukt het ook even niet, maar dan sta je de volgende dag op en ga je er terug tegen aan. 

Einstein said, “Everything is energy and that’s all there is to it.Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality.It can be no other way. 

An Foubert. 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: