Veranderen van stageplaats? Wat nu?  

Zit je ook op stage? Of ga je misschien volgend jaar ergens stage lopen? Niet elke stage loopt vlekkeloos, maar dit wil niet zeggen dat er geen oplossingen zijn. Khadija is een mooi voorbeeld van doorzetten ook al liep het de eerste keer niet zoals gepland. Veel plezier met het lezen van haar verhaal!

Khadija aan haar bureau

Hallo, ik ben Khadija Salama en studeer Intercultural Relations Management. Vandaag, vertel ik jullie graag wat meer over mijn stage. Mijn verhaal is wat anders dan bij anderen, omdat ik namelijk veranderd ben van stage. Hoe dit allemaal verlopen is, lezen jullie hier! 

Mijn zoektocht naar een stageplaats 🔎

Om heel eerlijk te zijn, is het zoeken naar mijn stage niet zo goed verlopen. Ten eerste was ik te laat begonnen met zoeken. Ik was namelijk pas begonnen na de lesvrije week. Dit bleek al snel veel te laat te zijn, want de meeste stageplaatsen waren al volzet. Ik raad dus ook iedereen aan sneller te beginnen zoeken. Voor de kerstvakantie zou ideaal zijn. 

Na een lange zoektocht op verschillende websites, vond ik mijn stageplek via Student.be. Aangezien ik al laat begonnen was met zoeken, ben ik op de eerste kans gesprongen. De plaats die ik gevonden had, was een VZW in Brussel. Qua vervoer was dit ideaal, want het was maar 20 minuten rijden met de bus voor mij. Helaas werd al snel duidelijk dat ik niet voldoende taken kreeg en dat mijn begeleider van de VZW ook niet heel veel aandacht aan mij kon besteden. Het was dus geen optie om mijn stage daar verder te zetten. Ik moest dus op zoek naar een nieuwe plek…  

Uit deze eerste ervaring heb ik echt geleerd dat het belangrijk is om goed na te gaan of je wel genoeg taken en leerkansen krijgt op je stage. Moest je toch je twijfels hebben, kan je je altijd gaan informeren bij je stagebegeleider van school. Zij zal je meteen kunnen zeggen of het takenpakket al dan niet matcht met de verwachtingen Ik heb gelukkig snel aan mijn stagebegeleidster kunnen melden dat het bij mij niet zo soepel verliep. 

Stagebegeleiding 

Als je begint met stage, heb je altijd zowel een begeleider/begeleidster op school als op je stageplek” Tijdens de periode dat je stageloopt, moet je een logboek bijhouden. Deze wordt dan nagelezen door de stagebegeleid(st)er.  

Mijn stagebegeleidster is Suzanne Opsomer. Ze geeft ook nog andere vakken op Thomas More, zoals Frans. Ik schreef ik mijn logboek dat ik op mijn stageplek niet echt met mensen durfde te praten. Ik ben echter een persoon dat normaal redelijk open is en graag een babbeltje slaag met anderen. Daarom wist ze dus ook meteen dat er iets niet klopte. Ik kon hier meteen met haar over spreken en dat gaf me wel het gevoel dat er naar mij geluisterd werd. 

Nieuwe stageplaats 🎊

Na mijn gesprek met mijn stagebegeleidster, zijn we beiden op zoek gegaan naar een nieuwe plek, waar ik meer kon bijleren. Ik was zelf al aan het zoeken naar iets anders, maar de hulp van mevrouw Opsomer was zeker welkom. Gelukkig hadden ze bij een klasgenootje van mij, Agata Iskra, nog wel een plekje vrij. Nadat mevrouw Opsomer haar een berichtje had gestuurd, werd alles supersnel geregeld. Ik ben Agata dan ook superdankbaar dat ze dit heeft kunnen regelen.  ❤️

Ik startte ondertussen op mijn nieuwe stageplek en voelde me meteen heel welkom. Mijn nieuwe stage doe ik uiteindelijk bij Reisbureau Connections. Samen met Agata werk ik op de afdeling marketing. Onze taken zijn vooral het onderhouden van de Social Media kanalen zoals Instagram, Facebook en YouTube. Hier kunnen we ons zeker een hele dag mee bezig houden. 

Nog enkele tips van mij.. 😏 

  • Begin goed op voorhand met zoeken. 
  • Wees niet bang om te veranderen, indien het niet moest lukken. 
  • Doe iets wat jou gelukkig maakt. 

Dit was mijn stageverhaal. Ik hoop dat het voor velen een interessant verhaal kan zijn en ook een voorbeeld. Want zoals je kan lezen, is het nooit te laat om een andere stageplaats te zoeken als je je niet thuis voelt op je huidige stageplaats. Doorzetten is altijd de key!  

– Khadija –  

Een gedachte over “Veranderen van stageplaats? Wat nu?  

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: