Een dag op stage

Altijd al willen weten hoe een dag op stage er uit ziet? Ben jij ook benieuwd naar welke taken je zoal krijgt als je een stage in HR doet? In deze blog krijg je op deze vragen een antwoord!  

Hallo iedereen! Wij zijn Lynn en Yanouck, twee tweedejaarsstudentes Human Resource Management.  Momenteel zijn wij net over de helft van onze inloopstage. Deze stage duurt zes weken. Yanouck doet haar stage op de HR dienst bij Baloise Insurance. Lynn doet haar stage bij vanAnaarBETER. Wat deze bedrijven precies doen en hoe zo een dag op stage eruit ziet, kunnen jullie lezen in deze blog! 

Baloise Insurance 

Logo Baloise

Baloise is een verzekeringsmaatschappij met kantoren in België en in het buitenland. Binnen Baloise heb je verschillende afdelingen, die elk voor hun eigen taken verantwoordelijk zijn. Ik werk op de afdeling HR Staffing. Dit wil zeggen dat ik de binnenkomende sollicitaties controleer en er voor zorg dat de openstaande vacatures worden ingevuld.  

Mijn dag in een notendop 

trappen met positieve quotes

Baloise werkt met glijdende uren. Dit betekent dat ik tussen de periode van 7:30u en 10:00u mag aankomen en kan starten met werken. Ikzelf ben een ochtendmens, daarom start mijn werkdag om 8:30u. Ik zit op kot in Mechelen en pak hier de trein naar Antwerpen Berchem. Het is 10 minuutjes wandelen tot aan het kantoor vanaf het station. Als je het kantoor binnengaat, zie je op de trap allemaal motiverende zinnen. Zo begin je de dag altijd met een positief gevoel. Ik start de werkdag altijd met een” Goedemorgen!” aan de collega’s en een tasje koffie. Dan start ik mijn laptop op en zorg ik dat ik al mijn gemiste mails heb bekeken en beantwoord deze als dat al kan. Ik probeer tijdens het checken van mijn mails ook een to-dolijstje te maken voor de dag. 

In de voormiddag zorg ik vaak dat mijn lopende taken gecontroleerd worden. Zo ben ik verantwoordelijk voor de jobstudenten die in de zomer komen werken. Zij moeten tijdig aangevraagd worden en al de informatie moet doorgegeven worden aan de verantwoordelijke van de afdeling. Een andere taak van mij is werken aan het diversiteitsprogramma waarmee Baloise net is gestart. Hier kan ik nog niet te veel over zeggen, want we zitten nog maar in de beginfase. Als ik deze taken heb nagekeken op nieuws en de informatie heb verwerkt, is het al snel tijd voor lunch. Lunchen doen we zo goed als altijd met de collega’s in de refter, waar je een groot aanbod aan eten vindt. Zo kan je er warm eten krijgen zoals soep of een warme maaltijd. Maar je kan ook kiezen voor slaatjes, broodjes, panini’s enzovoort.  

Na de lunch is het meestal tijd voor sollicitatiegesprekken en meetings. Ik heb de verantwoordelijkheid gekregen over de administratieve functies op verschillende afdelingen. Ik heb meestal 1 tot 2 sollicitaties per dag. Dat is op dit moment meer dan voldoende. Ik ben zelf nog veel aan het leren, dus te veel gesprekken zou voor mij niet goed zijn. Tussendoor heb ik dan evaluaties met mijn stagementor om te kijken hoe alles loopt en kijk ik ook graag eens mee naar hoe zij haar sollicitaties aanpakt. Na al deze meetings is het al snel 17u en is het tijd om naar huis te gaan.  

Tegen 17:30u à 18:00uben ik terug in Mechelen op mijn kot en begin ik meteen met eten koken. Na het eten, zorg ik dat ik nog wat voor school werk en probeer ik de meest dringende taken af te maken. Af en toe ga ik nog iets meedrinken met mijn kotgenoten. Als ik dit niet doe, kijk ik vaak nog enkele afleveringen van Friends en ga ik slapen.  

Want….. morgen is weer een nieuwe vermoeiende dag waar ik weer veel mag leren.  

VanAnaarBETER 

logo vanAnaarBETER

VanAnaarBETER is een werving- en selectiekantoor in Dendermonde. Velen zullen het vergelijken met een interimkantoor, maar het is echt wel iets anders. Bij een werving- en selectiekantoor gaan we voor een bedrijf opzoek naar de juiste kandidaat voor hun openstaande vacatures. Vervolgens gaan we gesprekken met de kandidaat voeren om hem/haar uiteindelijk aan de klant te gaan voorstellen. Het draait dus echt wel om het vinden van een kandidaat die alle kwaliteiten voor de vacature bevat.  

Hoe ziet mijn dag eruit? 

Ik begin elke dag om 8:30u. Omdat ik dichtbij woon, moet ik pas om 8u vertrekken. Ik ga met de fiets naar mijn stageplaats (elektrische fiets 😅). Ik ben ongeveer een 20 minuutjes onderweg, echt ideaal dus. Eenmaal aangekomen, ga ik eerst dag zeggen tegen de collega’s en tegen de kantoorhondjes. Ja, je leest het goed! Iedereen mag om de beurt zijn hond meebrengen naar kantoor. Ik heb mijn hondje Olly ook al eens meegenomen en die vond het echt super! 

Natuurlijk moet er ook gewerkt worden. Ik begin de dag altijd met het checken van de mailbox. Als er nieuwe sollicitaties zijn binnengekomen, dan moeten deze worden toegevoegd aan onze database. Ik krijg op de stage best wel al veel verantwoordelijkheden. Dit vind ik heel leuk omdat ik hier ook het meeste uit leer. In de voormiddag schrijf ik vacatures, contacteer ik mensen op LinkedIn of bereid ik gesprekken voor. Wat ik zo fijn vind bij vanAnaarBETER is dat iedereen zo behulpzaam is. Als ik vragen heb, is iedereen bereid om mij te helpen. Het zijn super toffe collega’s en ik voel mij er ook echt welkom.  

Planningsbord

Om 12u houden we altijd een korte bespreking met iedereen. Tijdens deze bespreking vertelt iedereen wat hij/zij in de voormiddag heeft gedaan en voor welke vacatures we in de voormiddag en de volgende dag gaan zoeken. Daarna is het tijd voor de lunch. We eten allemaal samen aan de picknicktafel buiten.  

Na de lunch volg ik mee met sollicitatiegesprek en telefoongesprekken. Ik mag zo een sollicitatiegesprekken ook al zelf doen. Dit vond ik in het begin best stresserend, maar ik begin het steeds leuker te vinden. Op mijn stage laten ze mij van alles wat meeproeven. Ik ben ook mee mogen gaan naar de jobbeurs in Gent. Hier volgenden we een workshop over netwerken en gingen we vervolgens ook zelf netwerken. We gingen opzoek naar nieuwe potentiële klanten. Ik vond dit zeer interessant! 

Om 17u zit de werkdag erop en is het tijd om naar huis te gaan. Elke dag is heel leerrijk en ik amuseer mij echt op de stage. De dagen vliegen voorbij!  

Voila, dit is hoe een dag op stage er uit ziet voor ons! Wij hopen alvast dat als jij stage loopt, het ook heel leerrijk is. Ga jij binnenkort of in je volgend jaar op stage? Wij wensen je alvast veel plezier! 

Lynn en Yanouck 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: