Teambuilding IRM & HR

Op 29 en 30 maart trokken we er met de richtingen HR en IRM op uit. Voor het vak Le français de l’entreprise werd er voor ons een teambuilding georganiseerd. De eerste dag brachten we door in Brussel. Later die dag gingen we met de trein naar Oostende. In deze blog vertellen Yara en Lynn  jullie graag hoe deze teambuilding is verlopen en wat we allemaal hebben beleefd. 

Day one: 29 maart 

Voor onze eerste dag van de teambuilding moesten we al vroeg paraat staan. Iedereen werd om 8:45 verwacht in het station van Brussel-Luxemburg. Na het opbergen van onze koffers, stapten we richting het Parlamentarium. Eenmaal aangekomen kregen we een Iphone met oortjes en mochten we zelf op ontdekking gaan. Er hingen verschillende foto’s aan de muur met telkens een symbooltje dat je kon scannen. Door dit te scannen, kon je luisteren naar het verhaal dat achter de foto schuilt.  

Nadat we al wat meer te weten kwamen over het parlement via de foto’s, was het tijd om het Europees Parlement van dichtbij te gaan bekijken. We kregen eerst een interessante presentatie over wie er allemaal in het parlement zit en wat er allemaal gebeurt. Na deze presentatie mochten we naar de zaal waar de vergaderingen doorgaan. Iedereen zal deze zaal wel al eens hebben gezien op televisie, maar geloof mij, in het echt is het nog veel indrukwekkender! 

Europees Parlement

Na deze leerrijke voormiddag was het tijd voor de lunch. Iedereen was vrij en mocht kiezen wat ze gingen eten. Wij kozen ervoor om een lekkere poké bowl te eten in het park, want het weer was zalig!  

Onze trein naar Oostende vertrok om 15:36, dus er was nog tijd voor een allerlaatste activiteit in Brussel. Deze activiteit was een fotozoektocht en enkele vragen over het parlement. Wie erin slaagde om een foto te nemen met een kaderlid kreeg tien extra bonuspunten. Daar gingen wij natuurlijk voor, want we wouden winnen😅. Na lang zoeken, slaagden we er zelfs in om twee kaderleden te spotten! De vragen lagen ons wat minder, dus jammer genoeg waren we niet gewonnen… Maar, deelnemen is belangrijker dan winnen zeker 🤔? 

Met de trein naar Oostende 

Na de fotozoektocht trokken we richting Oostende. Het was even stressen, omdat onze eerste trein vertraging had. Hierdoor misten we dus waarschijnlijk onze aansluiting. Na een spurt naar onze tweede trein, hebben we hem uiteindelijk toch kunnen halen. OEF! Eenmaal aangekomen in Oostende, stapten we met zijn allen richting ons hotel. We verbleven in het Upstairs hotel op 300 meter van de zeedijk, een echte aanrader! Het hotel was zeer leuk ingericht en de kamers waren ook zeer origineel. Na zo’n lange dag, had iedereen natuurlijk honger. We maakten een mooie wandeling op de dijk richting het restaurant Bottarga. Hier aten we met iedereen en ik moet zeggen, het was dik in orde! 

Hotel Upstairs

Na het avondeten was iedereen vrij. De ene ging de cafés in Oostende verkennen, de andere maakte een strandwandeling. Sommigen bleven gezellig op de kamer met een drankje en wat snacks. Ik denk dat ik in naam van iedereen kan zeggen dat iedereen zich heeft geamuseerd op de eerste dag.  

Day two: 30 maart 

07:00 – 9:30 Breakfast time! 

Na een (voor sommigen) korte nacht was het tijd voor het ontbijt. We kwamen binnen in een zaal met een uitgebreid buffet. Echt alles wat je maar kon bedenken, was er. Na dit heerlijk ontbijt kon je kiezen voor een vrije voormiddag of een strandwandeling samen met de leerkrachten. Aangezien het een beetje aan het regenen was, kozen wij voor een vrije voormiddag. Wat doen vrouwen zoal in hun vrije tijd? Shoppen! In Oostende zijn heel wat leuke winkels, dus we hebben er echt een toffe voormiddag van gemaakt.  

Wie vindt de meeste schatten? 

Onze laatste activiteit was echt iets out of the box. Het was een teambuilding activiteit die ons ook nog eens enkele leuke plekjes van Oostende leerde kennen. We werden in groepjes verdeeld en met een gsm op pad gestuurd met daarop de kaart van Oostende. Op deze kaart stonden enkele symbolen zoals een diamant, een schat, een geweer, … Elk symbool was een bepaald aantal dollars waard. De bedoeling van dit spel was dat je per team zoveel mogelijk geld verzamelde. Om de activiteit nog wat extra spannend te maken, kon je ook andere teams doodschieten. We moesten dus altijd op onze hoede zijn. Op het einde van het spel werd de winnaar bekend gemaakt. Wij vonden dit een leuke activiteit, omdat het iets origineel is wat je niet snel opnieuw zal doen. 

GSM schatten

Moe maar voldaan sloten we de teambuilding af met een warme wafel en stapten we terug richting station. Hier ging iedereen terug zijn eigen weg naar huis. Het was zeker en vast een geslaagde tweedaagse! Hopelijk vonden jullie het ook leuk om over onze ervaringen te lezen. 

Veel liefs 

Lynn & Yara 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: