Organisatie en Management: Afstudeerrichting Business & Languages 

Hallo iedereen, wij zijn Lynn en Korneel, twee tweedejaarsstudenten Organisatie en Management. Studenten die al wat langer op Thomas More zitten, kennen de richting misschien nog onder de vroegere benaming Office Management. Binnen Organisatie en Management Business en Management vallen drie keuzetrajecten. Lynn studeert Human Resources en Korneel studeert Events4Business. Dit zijn twee afstudeerrichtingen binnen deze bachelor. Er is ook nog een derde afstudeerrichting, genaamd Intercultural Relations Management. In deze blog geven we jullie graag nog wat meer informatie rond de verschillende afstudeerrichtingen.  

Study: the act of texting, eating and watching TV with an open textbook nearby

Human Resources 

Afbeelding: Human Resources

Ben je iemand die graag omringd is door mensen? Heb je een talenknobbel en ben je ook geïnteresseerd in data-visualisatie, management en psychologie? Dan zou je perfect passen binnen de afstudeerrichting Human Resources! Uiteraard krijg je niet enkel theorie, maar je hebt ook praktijk tijdens verschillende inspiratielabs.  

3…2…1… Study!  

In fase één zijn er veel gemeenschappelijke vakken met IRM en Event4business. Hier krijg je dus echt de basis mee, maar zeker ook vakken die specifiek gericht zijn op HR. Enkele voorbeelden van deze vakken zijn: Inspiratielab Personeel & Management en Arbeids- en Organisatiepsychologie. Enkele gemeenschappelijke vakken zijn: Frans, Engels, Persoonlijke ontwikkeling, Social media en Business Intelligence Toolkit. 

Halfway isn’t all the way, but it’s better than no way 🤗 

In fase twee word je klaargestoomd om een echte HR-specialist te worden. In elke fase krijg je Frans en Engels, dus ook in fase twee. Voor de laatste keer krijg je ook nog eens Business Intelligence Toolkit. In de tweede fase krijg je al heel wat praktijkopdrachten voorgeschoteld. Zo moet je zelf een opleidingsplan opstellen, onderzoek doen rond een HR-trend en ga je je verdiepen in rekrutering en selectie. Last, but not least ga je ook voor de eerste keer op stage dit jaar! Deze stage duurt zes weken. Ikzelf ga mijn stage doen bij het bedrijf  vanAnaarBeter (ik ga hier nog niet te veel over verklappen, want wie weet komt hier ook nog een leuke blog over 😉).   

De laatste loodjes wegen het zwaarst, but you can do it 💪 

In fase drie leer je de laatste kneepjes van het vak. Je krijgt vakken zoals: Beroepsethiek en zingeving, Personal Branding, Conflictbemiddeling, … In het tweede semester ga je drie maanden op stage. In tussentijd ben je volop aan het schrijven aan de bachelorproef want je bent nu echt bijna afgestudeerd! 

Events4business  

Afbeelding: Prikbord met EVENTS op geprikt

De naam geeft al veel weg over deze afstudeerrichting. Je leert er op een interactieve en goed begeleide manier events organiseren. Ben je creatief? Durf je out of the box te denken? Ben je gepassioneerd door events en werk je graag samen met anderen om iets wonderbaarlijks te creëren? Dan is dit zeker iets voor jou! 

Start with the basics📚 

In het eerste jaar zal je, zoals eerder vermeld, veel vakken hebben met de andere O&M richtingen. Hieronder vallen eerder de taalvakken en ook zullen jouw Excel-skills getest worden. Maar hier hoef je zeker geen schrik voor te hebben, aangezien je start bij de basics. Belangrijker dit jaar, en zowat alle jaren, zijn de events gerichte vakken. Je leert pitchen, voor de mensen met plankenkoorts: geen zorgen, het is mij ook gelukt! Je leert er bij over the way of working van events en ook Sound & Light was geweldig interessant. 

En nu voor echt 😅

Tijdens het tweede jaar zal je je kennis van het eerste jaar goed nodig hebben aangezien we de theorie gaan toepassen in de praktijk. We organiseren verschillende events dit jaar en zijn momenteel bezig met de voorbereidingen hiervan. Het is voor deze opportuniteiten dat je Events4Business gekozen hebt! Je hebt nog altijd je algemene taalvakken, maar dit jaar leer je ook nog eens posters en affiches maken met InDesign, Photoshop en Illustrator. Ook zal je GSM niet stilstaan, want in het vak Beleid & Communicatie (gemeenschappelijk met de andere O&M richtingen) zul je de sociale media van Thomas More organisatie &management onderhouden. 

We zijn er bijna 🤓

Het laatste jaar, nu ben je klaar voor het echte werk. Een laatste semester les en daarna stage. Je eerste semester zal je voor de laatste keer le/la fouten maken tijdens de lessen Frans en zal je bijna beter Engels kunnen dan Nederlands. In het tweede semester zal je stage doorgaan. Hier zal je de laatste kneepjes van het vak leren en toepassen binnen een bedrijf. Ook heb je nog je bachelorproef  waar je wel wat tijd in zult moeten steken. Maar eenmaal je dit afgerond hebt ,staat de werkwereld voor je open en zul jij misschien het nieuwe talent worden achter Tomorrowland. 

Intercultural Relations Management  

Foto: Persoon met wereldkaart op het gezicht gesminkt
Intercultural Relations Management

Zie jij jezelf later werken in een internationale context en in contact komen met verschillende culturen? Dan is Intercultural Relations Management (IRM) zeker iets voor jou! Dit krijg  je aangeleerd door zowel theorie als internationale experts in de businesswereld. 

De internationale wereld ontdekken 🌍

Vanaf het eerste jaar word je ondergedompeld in verschillende culturen. De vakken Europese & wereldinstellingen en Inspiratielab Wereldculturen zullen hierbij centraal staan. Ook zullen talen centraal staan doorheen heel de richting en krijg je buiten Engels en Frans ook nog een derde taal naar keuze. Duits, Spaans en Chinees zijn hier de meeste populaire, maar een andere taal is zeker ook mogelijk!  

Kies je regio 🌟

In het tweede jaar zal je weer een keuze moeten maken. Je mag hier twee werelddelen uitkiezen waarin je les zal krijgen. Eén werelddeel in het eerste en één in het tweede semester. Je talen blijven ook zeer belangrijk. Je zal diplomatie aanleren en zal je cultuur kennis nog meer verbreden. Ze leren je aan hoe te communiceren met verschillende culturen, want dit is zeker niet vanzelfsprekend. In het tweede semester zal je ook je eerste stage lopen, een inloopstage van 6 weken om je voor te bereiden op het echte werk. Deze stage is in het Frans of Engels om je taalkennis te trainen en te testen. Belangrijk om te vermelden is natuurlijk het feit dat je een semester in het buitenland kan studeren. Zeker voor IRM is dit een wonderlijke opportuniteit om je talen te oefenen en in contact te komen met verschillende culturen. 

De wereld heeft geen geheimen meer 😌

In het laatste jaar zal je net zoals de andere richtingen in het tweede semester 14 weken stage lopen en door het hele jaar werken aan je bachelorproef. In het eerste semester zullen je talen voor een laatste keer op de proef gesteld worden. Je leert nog bij over de verschillende culturen (ondanks dat je dacht alles al te weten) en leer je nog bij over diversiteit & inclusie. De stage in het tweede semester kan je ook in het buitenland doen wat ik ten zeerste kan aanraden, want dit wordt onvergetelijk en je zal er zeker geen spijt van hebben! Als je dit allemaal hebt afgerond, kan je natuurlijk nog verder studeren, maar ook gaan werken. Met dit diploma ligt de wereld (bijna letterlijk) aan je voeten. 

Zo, hopelijk hebben jullie nu een beter zicht op wat voor geweldige mogelijkheden de bachelor Organisatie en Management te bieden heeft! Wil je nog meer te weten komen? Neem dan zeker een kijkje op de website!

Vele groetjes
Korneel & Lynn

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: