Opleiding AFAS – software voor HR

Drie derdejaarsstudenten HRM delen hun ervaring over de driedaagse opleiding bij AFAS-software Kontich. Ze volgden deze opleiding voor het vak E-HRM. Jana zal de eerste dag beschrijven, Maaike de tweede en Yara de laatste dag. De laatste dag presenteren onze derdejaars studenten een uitgewerkte case presenteren, waarbij een professioneel team hen evalueert.

Maar wat is AFAS-Software?

AFAS Software ontwikkelt innovatieve bedrijfssoftware die ernaar streeft alle administratieve processen te automatiseren in één en hetzelfde softwarepakket. Van financieel tot HRM, documentmanagement tot CRM en projecten. En dat alles overzichtelijk gevisualiseerd in rapporten en dashboards. Efficiëntie verzekerd dus! 

Ik ben Yara Snel, 3de jaar studente Organisatie en Management. In deze blog ga ik samen met twee andere medestudenten mijn ervaring delen rond mijn driedaagse opleiding bij het bedrijf AFAS-software. Ik heb al een paar blogs geschreven namelijk: Horoscoop februari 2022, Herfstvakantie: tripje naar Cochem… Ga ze zeker eens checken! 

Ik ben Maaike Dinaer. Mijn hobby’s zijn vooral werken en niet alleen voor school. 😊 Ik werk als barvrouw in een hockey- en tennisclub. Mijn liefde gaat naar mijn hondje, Tuur. Hij zorgt ervoor dat ik actief en gezond blijf. Ik ben een klasgenoot en teamlid van Yara. Samen hebben wij een 3-daagse opleiding achter de rug. Lees zeker verder!

Hey iedereen, ik ben Jana De Bosschere. Mijn hobby is vooral naar de cinema gaan. Ik ken alle nieuwe films uit mijn hoofd, dus voor vragen ben je altijd welkom! Zoals Maaike, gaat al mijn liefde naar mijn… kat, Elmo.Samen met Maaike en Yara, ben ik ook studente van de opleiding Organisatie & Management. Samen gaan wij onze eindpresentatie voorstellen in verband met onze 3-daagse opleiding. 

Voor we beginnen, zouden we eerst onze docent, mevrouw Ann Foubert willen bedanken voor alle extra kansen en ervaringen die we dankzij haar hebben gekregen. Voor het vak E-HRM ging Thomas More Mechelen een samenwerking aan met het bedrijf AFAS-software. 

Dag 1 – 15/03/2022 – Jana

Op de eerste dag bij AFAS-software werden we hartelijk onthaald door Lina Akean, oud-studente Organisatie en Management, haar collega Mélanie Oostdijk en de algemeen directeur Machiel den Dekker. Na een welkomstdrankje mochten we plaatsnemen in een mooie, moderne aula, waar iedereen ook een goodiebag in ontvangst mocht nemen. Dat was een aangename verrassing. 

Tijdens dit onthaalmoment kregen we meer uitleg over de werking van het bedrijf en hoe AFAS-software andere bedrijven kan helpen, om hun administratie te vergemakkelijken. We werden verdeeld in vijf groepjes.  Samen met Maaike en Yara kregen we een case voorgelegd waarbij de focus lag op het onderdeel cursusmanagement van deze software.  Tijdens de opleiding was het de bedoeling dit proces grondig uit te werken en op de laatste lesdag te presenteren voor een jury. 

Na een lekkere lunch werden we door AFAS-medewerkster Marie-Lynn Hens. rondgeleid doorheen het gloednieuwe gebouw.  Het viel op dat de werknemers enthousiast waren over hun mooie werkomgeving vol met handige technologische snufjes.

Wat vond Jana van deze opleiding? 

Ik heb enorm veel bijgeleerd tijdens deze driedaagse opleiding.  Ik vond het heel fijn om in groepsverband meer te weten te komen over de uitgebreide mogelijkheden van de AFAS-software. Ik heb meer inzicht gekregen over de verschillende HR-processen binnen een bedrijf en hoe deze software toegepast kan worden, om deze processen te vereenvoudigen. Ik wil daarom iedereen van AFAS-software en onze docente Mevr. Foubert bedanken voor deze aangename en leerrijke ervaring. 

Dag 2 – 22/02/2022 – Maaike

Dag twee was ongetwijfeld de meest stressvolle, maar ook leerrijke dag van dit hele project. We werden weer hartelijk ontvangen met een drankje en daarna kregen we even een kort infomoment over ESS en MSS.  Employee Self Service (ESS) is een online omgeving waar medewerkers toegang hebben tot hun eigen gegevens. Ze kunnen gegevens hier inzien, invoeren en aanpassen. Manager self service (MSS) maakt het voor leidinggevenden mogelijk om online toegang te hebben tot gegevens van de personeelsadministratie van medewerkers waaraan zij leiding geven. Dit was ook een onderdeel dat we moesten bespreken in onze presentatie, dus we waren heel blij met dit infomoment. Daarna kregen we de rest van de dag om aan onze case te werken. We konden deze extra tijd goed gebruiken.  Het was een ervaring van trial and error. Dit gaf ons veel stress omdat we nog maar één week hadden tot onze presentatie. Gelukkig konden we tijdens deze dag, rekenen op de hulp van Lina en Mélanie om ons verder te helpen. We hebben deze dag dan ook echt grote vooruitgang gemaakt in termen van ons project. Beetje bij beetje viel de puzzel samen. 

Om 12:30 hadden we een uurtje lunchpauze met lekkere broodjes, bagels en wraps, voorzien door AFAS Softwar. In de namiddag zijn we er terug volop ingevlogen. Het was een zware dag, maar met de hulp van Lina en Mélanie bleven we de moed erin houden, om het project tot een goed einde te brengen. 

Wat vond Maaike van deze opleiding? 

Ik vond het een intens traject, maar ik ben blij dat ik dit traject doorlopen heb net voor stage. Ik denk dat dit een goede voorbereiding is naar mijn stage toe, omdat we hier gewerkt en gepresenteerd hebben in een professionele context. Het project vereiste veel doorzettingsvermogen, zelfredzaamheid en autonomie. Dit zijn drie elementen die belangrijk zijn in een professionele omgeving. 

Ik heb uit dit project vooral geleerd dat je gewoon moet doorzetten. Zelfs al lijkt het allemaal niet te werken of al weet je niet waar te beginnen. Je moet het gewoon doen en blijven verderzetten en uiteindelijk zal je verschieten van wat je kan bereiken. Met deze houding ga ik nu volop voor mijn stage! 

Dag 3 – 01/03/2022 – Yara 

Dag drie, de grote dag waar we gaan beoordeeld werden op onze kennis over de AFAS-software. We begonnen onze dag met een samenkomst waar Lina ons de dagplanning meedeelde. Vervolgens vlogen we er meteen in en begonnen we met oefenen voor onze presentatie. Hiervoor hadden wij tijd tot de middag. 

Om 12:30 werden we voor de laatste keer verrast met een heerlijke lunch. In de namiddag was het moment daar… SHOW TIME! Het was tijd voor onze presentaties. We moesten als derde groepje presenteren. STRESSSS! 

Uiteindelijk is alles vlot verlopen en hebben we een mooie presentatie afgeleverd. Ook alle andere groepen met cases rond rekrutering en gesprekkencyclus kwamen aan bod  Het was heel fijn ook om de andere studenten en hun realisaties te zien.  Machiel den Dekker, CEO van AFAS software in Kontich  gaf ons persoonlijk feedback!  Het winnende team werd in de picture gezet met een kleine attentie. 

Met heel de klas hebben we Mélanie en Lina, onze consultants, nog in de bloemetjes gezet. We hadden dit nooit mogelijk kunnen maken zonder hen.

Na drie intense dagen was het tijd voor een aperitief. We werden met heel de klas uitgenodigd, om een hapje en een drankje te drinken. Héél ontspannend!

Hierna kregen we groepje per groepje onze individuele commentaar te horen van onze docent en onze consultant Lina van AFAS Software. Tijdens dit moment kregen we te horen of we geslaagd waren of niet. Wél, ik kan met trots zeggen dat mijn team geslaagd is! 

Wat vond Yara van deze opleiding? 

Ik vond het een zeer leerrijk traject met veel ups en downs. Maar ik ben blij dat ik dit traject heb mogen meemaken, omdat we hierdoor toch veel hebben bijgeleerd. Ik kan zeggen dat ik een aantal skills beter heb leren beheersen zoals doorzetten, geduldig zijn en zelfstandig te werk gaan. In dit project werden we letterlijk in het water gegooid met zwembandjes, maar we moesten de zwembandjes zelf nog opblazen. Ik ben blij dat dit project net voor mijn stage is geweest, zodat we deze mooie ervaringen kunnen meenemen. De attitude waar we hier kennis mee hebben mogen maken gaan we later in de professionele context nodig hebben. 

Ik wil eerst mijn team heel hard bedanken voor de mooie samenwerking! In dit project heb ik geleerd om door te zetten, zelfs als ik het eind van de tunnel niet meer zie. Want door dat doorzettingsvermogen zijn we er geraakt. Ik ben blij dat ik kennis heb mogen maken met AFAS-software, volgens mij is deze software de toekomst! 

We willen Mélanie en Lina bedanken voor de begeleiding en Machiel den Dekker bedanken voor het vertrouwen en ons toe te laten deel te  nemen aan dit project in het mooie en splinternieuw gebouw. Dit was een zeer mooie kans die we met onze beide handen hebben genomen! 

Ben je een derdejaars en ben je nog op zoek naar een innoverend, jong en talentvol bedrijf? Dan is AFAS Software zeker iets voor jou! Aarzel niet en contacteer Lina (lina.akean@afas.be) of Mélanie (melanie.oostdijk@afas.be). 

-Yara,Jana,Maaike-

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: