Herfstvakantie: tripje naar Cochem!

Amai, herstvakantie… Wat komt dat gelegen! De eerste vakantie van het jaar is iets waar elke student naar uitkijkt. Waarom geen tripje maken naar Brussel? Neee, te dichtbij! Misschien een korte vakantie in Barcelona? Hmm, dat is toch wat te ver. Maar wacht… Waarom geen onverwachts tripje maken naar Cochem? Yara dacht extact hetzelfde. Zij neemt jullie mee tijdens haar citytrip in Cochem.  

Wie is Yara?

Hey iedereen! Ik ben Yara Snel en studeer Organisatie & Management met als afstudeerrichting Human Resources.

Vakantie! Maar wat doen we ermee?

Zoals iedereen wel weet, en merkt, heeft elke student nood aan vakantie. Volgens niet-studenten hebben we vaak te veel vakantie, maar volgens medestudenten hebben we veel te weinig vakantie. Kunnen we hier iets aan doen? Nee 😊. Maar, we maken er het beste van. Daarom neem ik jullie mee tijdens mijn citytrip naar Cochem (Duitsland) tijdens de herfstvakantie.  

Mijn vriend en ik besloten om er eens tussen uit te gaan. Hiervoor zochten we een plaats waar veel natuur is en waar de cultuur van af zou spatten. Na te hebben gepolst bij familie en vrienden besloten we om naar Cochem in Duitsland te gaan.  

*Ik kan jullie nu al verklappen. Het was een aanrader!* 

Hop naar Cochem

Op 1 november 2021 om 10u vertrokken we naar Cochem. Na ongeveer een uur rijden kwamen we aan. De omgeving was FANTASTISCH! Het voelde alsof we ergens heel ver weg waren, maar toch waren we zo dichtbij. Toen we in onze hotelkamer binnenkwamen, schrokken we van het uitzicht. ADEMBENEMEND! 

 Hier even een panoramafoto uit onze hotelkamer:  

Foto: panorama-uitzicht vanuit de hotelkamer
Foto: terras van een gezellig restaurantje in Cochem

Vervolgens zijn we wat gaan eten in een leuk, stedelijk restaurantje in de buurt. Vol lichtjes en sfeer, net zoals ik 😊.

Hierna besloten we nog een avondwandeling te maken en zagen we iets heel speciaal. Het was één van de hoogste heuvels die ik in mijn leven heb gezien… Met een kruis op! Het bereik was er heel slecht en op de heuvel waren geen wegen of wat dan ook. In het midden van de heuvel stond een lichtgevend kruis. Maar wat ik me afvroeg was: wie was in staat om bovenaan een heuvel een lichtgevend kruis te plaatsen? En vooral… Hoe?

Foto: lichtgevend kruid op een hoge heuvel

Na een avondwandeling van zo’n 3 uur, doorweekt door de regen EN 5 tassen zwaarder, besloten we om richting hotel terug te keren. Eenmaal in ons hotel ontdekten we een wellness en een groot zwembad. ZALIGGGGG! Hier heb ik uiteraard geen foto’s gemaakt 😉. 

Na onze ontspannende avond kropen we in ons bedje. Ik sliep precies op een wolk.  

De volgende ochtend gingen we ontbijten en nog een uurtje wandelen. Na wat wandelen, kwamen we terecht bij een keimooi uitzicht van een zonsopgang. Uiteraard moesten we daar een foto nemen. Enjoy the viewww! 

Foto: Yara en haar vriend tijdens zonsopgang

Aan alle leuke uitstapjes komt een eind

Jammer genoeg was de tijd aangebroken om naar huis te gaan. De vele taken maakten het niet mogelijk om een dag langer te blijven! Maar ik bekijk het zo: hoe meer ik toen deed, hoe minder ik waarschijnlijk in augustus zal hoeven doen! 😊 

Dus ben je op zoek naar een leuke stad vol cultuur en mooie views? Aarzel niet en vertrek naar Cochem. 

Kleine tip: NEEM OORDOPJES MEE! De wegen in Duitsland stijgen vaak met 10 of meer procent, waardoor ik vaak druk voelde in mijn oren. Ik raakte er zelfs soms gedesoriënteerd door. Los daarvan kijk ik met een zeer fijn gevoel terug naar deze spontane, romantische trip.

-Yara.S-  

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: