Studeren vóór, tijdens en na corona

De huidige situatie is voor iedereen een beetje ingewikkeld. Het ene moment moeten we geen mondmasker dragen en het andere moment plots weer wel. Ik denk dat we uit deze hele periode kunnen besluiten dat de coronacrisis voor niemand makkelijk is. Twee studenten vertellen jullie graag hoe het leven van een student eruitziet vóór, tijdens en na corona.  

Wie zijn wij?

Hallo, ik ben Soraya Mneimne en doe een verkort traject Organisatie en Management met als optie Human Resources. Vóór de pandemie begon, heb ik Toegepaste Psychologie gestudeerd in Antwerpen. Ik heb deze dan ook afgerond in volle coronatijd en een nieuwe studie begonnen toen de regels versoepelden. 

Hallo, ik ben Lynn Bosman en ik studeer Organisatie en Management met als afstudeerrichting Human Resources. Ik ben in 2020 als februaristarter met deze opleiding gestart. Ik begon mijn opleiding toen er nog geen corona was, maar na een maand begonnen de maatregelen op te komen. Het begon met een mondmasker te dragen en afstand te houden op de campus, maar het escaleerde al snel tot enkel online lessen. 

Studeren vóór corona

Wat waren onze negatieve ervaringen?

Soraya: 

Wat voor mij de grootste impact had? Het missen van mijn schoolvrienden. De lunchdates werden vervangen door zoomsessies en de feestavonden werden wandeltochtjes. Hoewel deze ook gezellig kunnen zijn, miste ik zeker het live contact met mijn medestudenten. 

Ook vond ik het moeilijk om de tijd te doseren waarop ik voor school aan het werken was. Door de extra tijd die vrijkwam, was ik vaak tot laat in de avond nog voor school bezig. And last but not least, moesten wij het eten van de cafetaria missen. Die lekkere chocoladebroodjes en soepjes smaken nu 10x beter. 

Lynn: 

In het begin dacht ik: “Yes, elke dag thuis les”. Maar dat positief gevoel veranderde al snel na enkele weken thuis les te hebben gevolgd. Ik vond het moeilijk om mezelf te motiveren om elke les te  volgen en al de leerstof bij te houden. Tijdens de lessen op campus motiveer je elkaar door samen te studeren en samen in de les te zitten. Het meeste miste ik de impulsieve momenten tijdens de middagpauze, wanneer je beslist om toch maar frietjes of pizza te gaan eten.  

Afbeelding: Met laptop op schoot pizza eten

Waren er ook voordelen?

Soraya:  

De onlinelessen hebben mij wel geleerd om zelfstandig te zijn. Ik moest opeens mijn eigen agenda invullen en zien dat op het einde van de week alle lessen bekeken waren. Hiervoor was ik veel chaotischer en hield ik mijn lessen en taken veel minder goed bij. Dit zag ik zeker ook in mijn werkruimte. Vóór corona liet ik alles rondslingeren en kon ik vaak mijn cursussen niet meer terugvinden. Aangezien ik opeens veel meer tijd zou spenderen aan mijn bureau, heb ik er wel voor gezorgd dat deze altijd opgeruimd en netjes was. 

Het was ook handig dat wij de lesopnames konden pauzeren. Ik merkte dat mijn notities vollediger waren, omdat ik bepaalde woorden of zinnen kon herbeluisteren. 

Lynn: 

Het grootste voordeel van online les volgen tijdens de pandemie was voor mij de tijd die je bespaart. Als pendelstudent ben ik gemiddeld 1,5 uur onderweg naar school. Dit is op zich niet heel lang, maar bij online lessen doe je de laptop toe en kan je meteen aan ander schoolwerk beginnen werken. Ik heb in deze periode dan ook gemerkt dat ik de deadlines makkelijker kon halen. Wat ik ook leuk vond aan het thuis les volgen is dat ik meer tijd kon doorbrengen met mijn hond en dat ik vaker gelijktijdig thuis was met mijn ouders. Olly hield er alvast van om samen te studeren. 

Hoe zien wij de toekomst?

Hoewel de onlinelessen ook hun voordelen hadden, zijn wij blij dat we eindelijk terug naar de campus kunnen gaan. We hopen dat we dit in de toekomst kunnen blijven doen. We zijn ervan overtuigd en hebben zelf ondervonden dat in het onderwijs lessen op campus het meest effectief zijn.  

Een belangrijke reminder: 

Quote: "We are all in this together"

Veel liefs,  
Lynn en Soraya 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: