Events4Business met Interieurvormgeving; kan dit?

Iris Cauwenbergh is een tweedejaarsstudente Events4Business – Organisatie & Management aan de Thomas More hogeschool. Ze neemt je mee in haar verhaal, beter bekend als haar avontuur in het studentenleven. Je kan haar verhaal ook terugvinden op LinkedIn door hier te klikken. Lezen jullie ook mee?

Waarschijnlijk heb je gelezen wat ik nu studeer. Ook al blijkt het nu en zeer moeilijke richting, toch mag het je keuze of je droom niet beïnvloeden. Events4Business is zo veel meer dan enkel een event leren organiseren of een stap in die richting. Je bent niet enkel geheven aan de term event management. Hoe kan ik het beter uitleggen dan een voorbeeld uit mijn eigen leven. 

Ik ben Iris Cauwenbergh en ik studeer Events4Business aan Thomas More in Mechelen. Voor deze studiekeuze heb ik 2 jaar Interieurvormgeving gevolgd. Dit heb ik helaas beëindigd wegens enkele persoonlijke redenen, maar toch blijft dit echt een passie voor mij. 

Wat wil ik met Events4Business bereiken? 

De eerste schooldag werd er gevraagd wat ik later wil doen, wat wil ik met deze richting bereiken? Zo’n moeilijke vraag, ik dacht toen echt dat het enkel ging over events organiseren, ik wist toen niet dat er meer is. Ik heb het eerste jaar dan ook veel tijd doorgebracht met over deze vraag na te denken. Ik heb zo meegewerkt aan een Rode Neuzen week die we als klas hebben georganiseerd, om toch te kunnen nadenken over deze vraag. 

Het tweede semester was het moment dat ik tot mijn antwoord kwam. We hebben enkele bedrijfsbezoeken meegemaakt en er werd een videoclip besproken in de les. Natuurlijk ging het over de invloed van licht en geluid in de videoclip en dit de achtergrond beïnvloedde. Ik werd volledig teruggetrokken naar de vormgeving van het interieur, niet enkel van de videoclip maar ook van de bedrijven. Bij het feedbackmoment tijdens het examen werd de vraag opnieuw gesteld: “Wat wil ik later doen?”, “Wat wil ik met deze richting bereiken?”. 

Eindelijk kon ik de vraag beantwoorden. Ik wil de wereld van evenementen organiseren combineren met de wereld van interieurvormgeving. Zonder een passend concept dat is verwerkt in de locatie, is het onmogelijk om de aanwezigen mee te brengen in het verhaal van het concept.  

Hoe kan je een evenement organiseren zonder een interieur? Ik wil evenementen organiseren omhoog brengen tot een ander niveau aan de hand van gebruik te maken van de locatie en vormgeving. 

Ik wil de wereld van evenementen organiseren combineren met de wereld van interieurvormgeving.  

Zo zie je maar, je kan de studierichting perfect combineren met je andere passies. 😉 Het kan van iets kleins zijn zoals een taal toevoegen tot, zoals in mijn geval, het toevoegen van aspecten van interieurvormgeving. En niet enkel in deze sector kan je dit toepassen, je kan dit perfect met elke studierichting of werk dat je doet. Zolang je er maar in gelooft dat het gaat lukken. 

Hoe combineer jij je passies? 🤩

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: