Stage @Hays, yes we can!

Tekst geschreven door: Aurélie Wilqué – derdejaarsstudente HR – Organisatie & Management (OM)

Hallo, ik ben Aurélie Wilqué, een derdejaarsstudent OM met afstudeerrichting Human Resources (HR). Op 15 maart 2021 begon ik eindelijk aan mijn stage bij HAYS Zaventem. Eindelijk, denk je? Het was de bedoeling dat ik vorig jaar stage bij hen zou lopen. Corona happened, dus werd het een eindejaarsstage. Ik keek daar toen al enorm naar uit en dat gevoel is nog steeds gebleven. Na een jaar wachten is het zover. Ik mag eindelijk mijn stage uitvoeren.

Start van mijn stage

Mijn eerste stagedag, weliswaar online. Het voelde net alsof ik een jaar terug in de tijd ging, een transformatie van onsite naar online. Ik had geen flauw idee hoe dit zou verlopen, wel had ik de donderdag voor mijn stage de software geïnstalleerd.

Op maandag en dinsdag stond er een opleiding op het programma. Maandag had ik een halve dag opleiding, vervolgens werd er een meeting georganiseerd met mijn mentor. Daarna heb ik ook mijn andere collega’s ontmoet. Op dinsdag had ik een hele dag opleiding over hun software.

Op woensdag begon ik al meteen met een online meeting, hier ontmoette ik ook de collega’s uit Brussel. Die dag mocht ik in de namiddag naar kantoor. Dit was echt speciaal, want buiten mijn mentor was er niemand. Hier mocht ik telefonische screenings meevolgen. De volgende twee dagen zat ik weer thuis en was alles weer online. In mijn eerste week leerde ik de regio’s kennen waarbinnen Hays Brussel tewerkgesteld is. Binnen deze regio’s mocht ik zelfstandig al op zoek naar kandidaten met het juiste profiel. Op vrijdag was er de maandelijkse meeting, waar de resultaten per regio en kantoor besproken werden. 

De volgende maandag mocht ik een presentatie meevolgen en geven met Deborah De Cannière. Wij gaven dit aan studenten van het tweede jaar OM met richting Human Resources Management, tijdens de les van Ann Foubert. In die week mocht ik zelf telefonische screenings doen. De week nadien kreeg ik te horen dat een collega dankzij mij een starter had, dit was echt tof om te horen 😊. Zo leerde ik steeds meer bij en kreeg ik steeds meer taken. De dagen en weken vliegen dan ook zo voorbij.

What’s next?

De komende periode mag ik zelf interviews afnemen. Ik begin eerst met juniors om zo verder te gaan naar kandidaten die meer ervaring hebben. Binnen mijn functie zal ik de klanten steeds beter leren kennen. Zo kan ik meteen uitzoeken of andere kantoren interessante kandidaten hebben voor ons. Daarnaast hebben we ook nog steeds onze wekelijkse meetings.

“Ik hoop dat ik mijn andere collega’s ook nog in het echt zal mogen zien, want enkel online is niet hetzelfde natuurlijk.” 

Verder hoop ik mijn collega’s goed te ondersteunen, en te mogen helpen bij een jobbeurs. Wie weet kan ik in de toekomst ook een starter helpen? Ik kijk alvast uit naar wat de stage mij nog meer zal brengen! 🤩

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: